Varmen tar på

Hey

Skal på ingen måte klage på det fantastiske været vi har vært så heldige med i sommer. Og jeg merker jo at humøret og livet leker mer når det er lyst og sol. Men nå kjenner jeg at varmen begynner å ta på. 

I dag tidlig dro Toivo og jeg innover til Oslo for å hente en sjenk på Bjerke. En sjenk min søster har fått gratis på finn.no.

Allrede da, var varmen i aller høyeste grad tilstede. Som ei med medfødt hjertefeil kan det ofte bli litt i varmeste laget. Siden jeg går på en del vanndrivende er det ekstra viktig å få i seg væske sånn at jeg har god væskebalanse.

Vel fremme på Bjerke fant vi sjenken bak en garasje som avtalt. Vi lastet den inn i hengeren og kjørte ned til Frogner plass. Vi fant parkeringsplass og gikk på Espresso House for å møte min venninne, Anja. Det var kjempe kos å skravle og ta en iskaffe i varmen.

Kom oss hjem og sluknet på sofaen. Takket være varmepumpen har vi aircon i huset. Tror jeg hadde slitt om ikke vi hadde det.

I morgen skal det bli årets varmeste dag med grader godt opp i 30 tallet. Hjelpes meg!! Må finne frem bikinien og hoppe i sjøen tror jeg.

- Katie 

#SJEKKDEG Kreftskrekken

Så dokumentaren til Thea Steen på TV2 i kveld og det var en utrolig sterk dokumentar. Jeg har hørt mye om henne, hennes #sjekkdeg og visste en del om det, men jeg hadde ikke sett dokumentaren før i kveld.

Selv om jeg ikke husker akkurat dato i 2015, så kan jeg huske da jeg ble vekket i 22 tiden, fra en morfin og beroligende søvn for natten, av en overlege på Drammen sykehus. Som fant det for godt å vekke meg for å fortelle meg at jeg hadde livmorkreft. Cellene som var tatt ut en dag tidligere, etter at jeg hadde blødd voldsomt i flere dager, viste seg å være kreftceller.

Selv når jeg begynte å blø, tenkte jeg aldri at det kunne være kreft. Det er noe man aldri vil høre.

Jeg var heldig. Det var funnet tidlig, en operasjon for å fjerne livmoren ble gjort på Rikshospitalet like etter og jeg kom fra det med skrekken. Jeg slapp cellegift og stråling. Heldigvis, for jeg tørr ikke tenke på hva det ville gjort med mitt stakkars hjerte.

Meg, i 2015!

Jeg følger Thea Steen sin oppfordring

#SJEKKDEG

En litt kjip tur i gynekologstolen kan redde livet ditt og det er det verdt!

- Katie 

#sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #livmorkreft 

The heat is on

Varmen som har pakket seg rundt oss de siste ukene, bare fortsetter. Natt til i dag var vel første natten denne sommeren hvor jeg slet litt med å sove. Selve temperaturen er ikke så anderledes enn den i Spania, men det er en mer trykket varme der. Lettere å puste her. 

Toivo og jeg bestemte oss for å ta med oss Arne og Otto i hundeparken i dag. Når det blir så varmt så orker jeg ikke lange turer med de, så da er hundeparken i Drammen et genialt alternativ. Når det blir bitende kaldt om vinteren sliter jeg veldig med pusten. Men det samme et det om sommeren når det blir veldig varmt. Spesielt over lengere tid.

Pakket bilen med vann og vannski og kjørte avgårde. Dessverre var det ingen andre hunder i parken, men gutta orker jo heller ikke lenge av gangen i varmen. De lekte fint sammen så gikk bra.

Ikke ofte jeg tar meg en øl, men avsluttet kvelden med en iskald Corona med lime. Digg i varmen!!

Natta

- Katie 

Hverdagslykke i mange små doser

Hey

I dag våknet jeg av vekkerklokken min for første gang på så lenge jeg kan huske. Kom meg avgårde til legetimen hos fastlegen 09.00. Nå er det en måneds tid siden jeg målte INR sist, så godt å få det sjekket. Det er mange faktorer som kan gjøre at det er endringer i INR, blodets tykkelse. 9 dager i Spanias sommervarme blandet med sangria og anderledes mat er definitivt en sånn faktor. Derfor var det ganske godt å se at den var på 2.8 i dag. Jeg skal ligge på mellom 2.5 og 3.0, så veldig fornøyd.

Spanish life 🇪🇸

Kjørte avgårde til timen min til fotsone. Selv om det var noen uker siden sist, har beina mine holdt seg godt. Forhåndsregler som støttestrømper, rullestol på flyplassen og å holde beina høyt hjelper jo på.

Etter en tur innom Kamilla for kaffe og skravlings kjørte jeg bort på Gulskogen senter. Planen var å kjøpe noe hobbymaling til bokstavene jeg kjøpte i Spania, men jeg fant ikke noe farge jeg ville ha. Kom gjerne med forslag.

Det jeg derimot fant var et super kult skjørt på salg på Lindex. Fant også en topp, men det var ikke på salg, så det ble med skjørtet. Definitivt hverdagslykke!

Dro hjem og hentet Toivo før vi dro inn til Drammen og satt oss på Skutebrygga. Skulle spise middag hjemme så vi bare satt der, oss to, i varmen og tok en øl og cola zero. 

Avslutter dagen med en deilig liten kveldstur i gata vår med de beste firbente gutta jeg vet om, Arne og Otto. Har savnet de veldig mens jeg var i Spania så godt og kose med de.

Natta folkens! Håper dere sover godt, selv om det er varmt.

- Katie 

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #gulskogen #vierjekta #spania #spanishliving 

Sommerlig søndag

Hey

Sommeren fortsetter videre. Klær fra kofferten har blitt vasket og hengt opp ute. De siste to månedene har jo været vært så bra at alt tørker ute på 1-2-3. 

Stine og Christer pakket sammen og ble med oss innover til Oslo. Vi slapp de av på Oslo S før vi kjørte opp til Grünerløkka for å feire min lille niese, Emilie, sin første bursdag.

Før vi dro hjemmefra var jeg så heldig at Stine gjorde håret mitt. Veldig ofte "kjører" jeg bare hestehale eller sletter det rett. Jeg får aldri til vakre fletter for jeg klarer ikke holde armene mine opp så lenge som jeg må for å få det pent. Stine tok rettetangen og lagde lange, slake korketrekkere. De ble så fine. Med litt sminke, favoritt kjolen min og den fine Ralph Lauren crossover vesken min, ble jeg ganske så fin!!

Oslo badet i sol da vi kjørte hjemover til Sande. Lurer litt på hvorfor det heter "bader i sol".... jaja, skal ikke dvele lenge ved den.

Håper dere alle nyter sommerkvelden. I morgen skal jeg på INR sjekk hos fastlegen før jeg skal på fotsone terapi. Det skal bli veldig godt for nå er det jo en stund siden sist.

- Katie 

 

Hola todos!!

Hey

Har ikke skrevet noe innlegg på en god stund nå. Det er vel en god blanding av mange ting som gjør det. Mye har skjedd siden siste innlegg. 

Etter noe frem og tilbake har jeg på nytt fått litt kontroll på stoffskifte. Etter at jeg sluttet på oppfølgingen på Aker sykehus, syns jeg det har vært vanskelig å følge med. Det høres kanskje litt rart ut, men fokuset for alle når det gjelder meg er jo hjertet. Og det skal det jo være, men alle deler av kroppen henger jo sammen på en eller annen måte.

Kom hjem i natt fra en 9 dagers ferie hos svigerfar i San Miguel de Salinas ved Torrevieja. Selv om sommeren i Norge har vært fantastisk for sånne frossenpinner som meg, var det godt å ha et basseng i hagen man bare kunne kjøle seg ned i. Varmen var jo noe mer trykket enn her, selv om kvikksølvet ikke var så forskjellig. Vi hadde med oss Stine og Christer på reisen også og det var kjempe moro!!

Beina mine har holdt seg ganske så bra den siste tiden i varmen, men i går kveld da vi skulle fly hjem måtte jeg ty til rullestol på flyplassen i Alicante. Og da vi landet på Gardermoen. Jeg kjenner på en liten flau følelse når jeg ser at det er meg og pensjonistene som sitter der, men jeg må bare pent legge den følelsen til side. Smertene i beina er noen ganger så intense at klarer ikke gåavstandene som er på flyplasser.

Godt å komme hjem i natt. Hadde savnet Arne og Otto, og selvfølgelig Marcus som ble 20 år i går. Var bare hjemme i dag og slappet av. I morgen er det inn til Oslo og Emilie sin 1 års bursdag. Blir kos. 

Natta folkens. Fortsatt GOD SOMMER 

-- Katie