Deilig sol

Hola!

Enda en vakker sommerdag i Drammen. Etter at jeg gikk på en liten smell i forrige uke, gikk jeg til innkjøp av en stor tube La Roche Possay solkrem. Er veldig glad i produktene fra La Roche Possay, men de er ganske dyre. Pleier å få min søster om å kjøpe det jeg trenger eller vil ha, i Frankrike. Sommerhuset hennes ligger 15 min fra La Roche Possay.

På grunn av hjertefeilen min og rytmeforstyrrelsen ble jeg satt på en medisin som heter Cordarone. En av problemene med den medisinen er at man ikke skal oppholde seg i solen. Man skal ikke sole seg. Man blir ikke fortere solbrent, men får man for mye sol, kan huden bli skjoldete. Det er jo ikke så fint. Kjøpte spf 30 og det holder nok bra. Smurte meg godt inn med det ettersom jeg ikke visste hva jeg skulle i dag. Og godt var det. Etter at vi dro og sjekket opp fremgangen med den nye båten vår, dro vi på Skutebrygga i Drammen og spiste lunch.

  

  

 

Har hørt rykter om at været skal bli litt dårligere i morgen, så det blir en stille og rolig dag hjemme. Det er i hvert fall planen. Håper være blir bra fremover for nå er det ikke lenge igjen til ferien. Skal bli godt å slappe av i den nye båten, hvis den blir ferdig da.

Ha en strålende kveld videre godtfolk.

– Katie

Smak av sommer

 

 Hey

En liten stund siden jeg skrev sist ser jeg. Det har skjedd litt av hvert. Tilbragte forrige helg hos mamma og pappa i Oslo og det endte i omgangssyke. For ikke å smitte guttene her hjemme ble jeg en ekstra dag så jeg var sikker på at det var over. Hater virkelig omgangssyke, ikke at jeg tror noen liker det altså, men det er bare så ekkelt. Før jeg ble dårlig var jeg en tur i Oslo sentrum med mamma. Kjenner noen ganger på savnet til Oslo. Det er jo liksom her jeg ble født og vokste opp. Det var sol, blå himmel, fult av folk ettersom det var musikkens dag og fult av god følelse.

  

I dag er det akkurat seks uker siden operasjonen og jeg føler meg bra. Har jo følt meg bra en stund nå så begynner å komme ordentlig tilbake. Forrige fredag dro jeg inn til Oslo på Pizza og Bowling på Solli Plass med foreningen Voksne med Medfødt Hjertefeil. Det var med region øst, så heldig som fikk være med. Det er alltid hyggelig å treffe nye og gamle venner. Det å være sammen med andre som vet akkurat hvordan du har det er utrolig viktig for meg. Håper ikke det blir lenge til neste gang.

I dag var endelig den dagen vår nye båt skulle sjøsettes. Vi har jo gledet oss så sykt mye så det var ikke noe problem med å stå opp tidlig i dag. Måtte være på Tranby klokken 07:00 i dag. Etter litt jobb, kom kranbilen og vi fikk båten opp med kranen. Det er ganske nervepirrende å se på.

    

Vel nede på Gilhus i Drammen ble båten satt på vannet. Det var kjempe spennende å se på og litt nervepirrende igjen. Vel nede på vannet viste det seg at båten ikke var ordentlig fikset som den skulle så det kom vann inn. Da måtte båten bare heises opp igjen med en gang. Reparasjonene begynte med en gang, men man må jo si at vi var super skuffet da vi ikke kunne ta den i bruk som planlagt. Nå står den på Gilhus og skal forhåpentligvis settes ut på vannet i morgen eller onsdag. Men jeg tror det ikke før jeg får se det. Viktigste er jo at den er ferdig reparert.

  

Nå er det sengetid her i huset. Er kjempe trøtt etter en lang og noe skuffende dag. Men sommeren er begynt for alvor å komme så det hjelper på humøret med sol og blå himmel. God natta alle sammen.

– Katie

 

Endelig smak av sommer

Hey

I går satt jeg barnevakt for verdens kuleste Linnea. Hadde ikke sett henne siden 17 mai og da var jeg litt redusert etter operasjonen. Det var stor stas i stua da jeg så henne og hun er jo så vant til meg så det gikk strålende. Om ikke solen skinner, så skinner hun som en sol. Det er helt sikkert.

Ja da var solen her da. Har en ekkel følelse av at den bare er på visitt foreløpig. Men det spiller ingen rolle. Det er bare å nye når man kan. Har terrassedøren åpen nå og kanskje den beste sommerlukten er av ny klippet gress…..mmmm.

Gikk på vekten i dag tidlig. En stund siden sist, så var litt usikker. Men ble kjempe fornøyd da jeg så tallene. Har på tre år gått fra 102 kg til 75,2 kg. Det er ikke så feil det da.

Kjørte Marcus på skolen i dag. Eller rettere sagt, bowlinghallen på Åssiden. Klassen hans kom ikke opp i eksamen så da fikk de dra på bowling i dag. Dro innom Kamilla på veien hjem. Spiste en frukt lunch og tok en cowboy strekk.

  

Fikk de fineste blomstene av min kjære Toivo. Det er kanskje de fineste blomstene jeg har noen gang fått. Ble helt satt ut og overrasket. 

Vi snakkes da 🙂

Katie

 

 

Regnvær og eplepai

Hei

Det er ikke akkurat mye som minner om sommer om dagen. I dag er det rett og slett begredelig ute. I går var det veldig forblåst, fikk nesten et tre i panseret, men det var i hvert fall litt blå himmel og sol. I dag er det fortsatt vind, men nå er det også horisontal regn i tillegg. På bildene kan dere også se at presenning på bygget ved siden av er borte og nå demonteres stillaset. Det skal bli veldig mye hyggeligere å se på ferdige resultatet når vi sitter ute i sommer. Nå har de holdt på i 1,5 år så blir bra å se en ende på det.

  

Rett og slett på grunn av været så har pysjamasen forblitt på i hele dag. Ser ingen grunn til å ta den ut når dagen tilbringes inne på sofaen. Har hatt en del smerter i magen igjen i dag. Jeg syns det går bra, men så kommer det smerter igjen. Spesielt når jeg går nedover en trapp. Skal til fastlegen min i morgen for å måle INR (tykkelse på blodet) så kommer jo til å nevne det for henne. 

Det kjennes veldig mye lettere ut i dag enn den siste uken. Bekymringene er liksom mer fjernt. Fikk jo veldig gode beskjeder på Radiumhospitalet, selv om jeg nå har fått en kreft diagnose som, som hun sa, vil følge meg livet ut. Jeg har jo hatt noe kreft i familien så man blir jo litt tankefull for det. 

Måtte finne på noe i dag. Kan jo ikke bare sitte i sofaen. Det er veldig lett for meg at jeg dras mot kjøkkenet når jeg kjeder meg. Og det var ikke noe unntak i dag. Visste at jeg hadde noe butterdeig igjen etter noe jeg lagde for litt siden så tok det ut av fryseren. Kuttet opp eple og kokte det i en kjele med litt vann, sukker og kanel. La det igjennom en sil for jeg la epleblandingen i de små pai formene jeg hadde laget. Mine mini eplepaier ble kjempegode, om jeg skal skryte litt av meg selv. Hadde litt vaniljeis ved siden av og drysset på litt melis. Det var mmmmm….

Tror jeg må ta en til etter middag i kveld. God regnværs ettermiddag fra Drammen 🙂

– Katie

Pheew……

Hei

Takk for at du tar turen innom. i dag er det 1 juni, den første dagen i den første sommermåneden. Etter den våren vi har hatt så håper jeg virkelig at været tar seg opp. Har ikke vært en bra mai for å si det sånn. I dag har det vært overraskende bra!

Klokken 10:00 i dag var det overlevering av svigermors leilighet. Det er veldig rart å tenke på at vi ikke skal inn der noe mer. Hun var så lykkelig der i de ni årene hun bodde der frem til hun døde. Men nå er det kapittelet over og vi kan fokusere på noe annet. Vi dro opp til båten og det var utrolig deilig å se at bånnstoffet nå var på og listene på siden av båten nå snart var ferdig. Håpet er at den blir sjøsatt denne uken. 

I dag var timen på Radiumhospitalet. Har ikke akkurat vært meg selv den siste tiden. Nerver for at det var kreft de fant da de tok ut livmoren og om det kan ha vært spredning av kreften. Forferdelig å tenke på. Som jeg har skrevet tidligere så går tankene mine på ville veier når lyset slukkes. Og de er som regel ikke så lystige tanker.
Etter en forsinkelse på nesten en time så kom vi inn til legen. Viste seg at hun assisterte under operasjonen for fire uker siden. Hun fortalte at operasjonen gikk kjempe bra og helt etter planen. De fikk ut hele livmoren og det var ikke noe blødninger eller andre komplikasjoner. Det viste seg at det var kreft som jeg hadde i livmoren, men de fikk ut alt og det var ikke noe holdepunkter for at det var noe kreft igjen. Hun sa rett ut at jeg hadde en kreft diagnose og at den vil følge meg livet ut. Men det gjør jo Fallots Tetrade diagnosen min også (medfødt hjertefeil diagnose). Skal på kontroll om tre måneder og da blir jeg undersøkt mer.

Nå er jeg lettet og glad. Jeg var helt utslitt da jeg kom hjem og sovnet tvert på sofaen med Mack. I kveld skal vi grille og kose oss. Bare meg og guttene mine. Det var bli godt. Var på polet en tur i går så mulig det blir en margarita etterpå 🙂

  

Håper dere alle har det bra. Takk for at du tok turen innom bloggen min. Vi snakkes snart igjen

– Katie