Tankefull Jul – God Romjuls tid

Hey

Først og fremst vil jeg ønske dere alle en riktig God Jul. Det er blitt 26.desember, ribben er for lengst spist opp og gavene er pakket opp. Jeg har hatt en veldig koselig jul sammen med familien. Selv om vi ikke hadde selve julefeiringen her hos oss i år, har det vært slitsomt. 
Det hele begynte vel med 18.desember. En dag jeg har gått og ventet på og gruet meg til. Det var ett års dagen til Mack sin død. Det er helt uforståelig at det er så lenge siden har ble borte. Jeg tente et lite lys for han og tenkte litt ekstra på han. To dager senere hadde jeg time hos psykologen min. Det var en stund siden jeg hadde vært hos han så det var godt. Jeg kom frem til at kanskje humøret mitt har vært litt så-som-så siden jeg har ventet på 18.desember. Jeg har tillatt meg å sørge mye over min hund og nå som ett års dagen har kommet og godt føler jeg utrolig nok at jeg kan komme meg litt videre. Han vil alltid være kjær og savnet kommer alltid til å være der, men nå kjenner jeg at jeg må komme meg litt videre. 

Jeg hadde en time hos fastlegen for å ta noen blodprøver og nå kan det utrolig nok se ut som jeg er i faresonen for å få Diabetes 2. Langtids blodsukkeret mitt var på 6.6 og nå på 6.4. Det jeg nå må tenke på er kosthold så jeg ikke utvikler det. Fikk noe lesestoff i form av brosjyrer. Fastlegen skal også søke meg inn på Feiringklinikken igjen i mai neste år for 4 ukers rehabilitering. Det har jeg vært på før og der er det også mer om kosthold. Og selv om jeg har vært der tidligere er det veldig godt med påfyll av informasjon og lære.

Jeg hadde også en time på Aker for et par uker siden for å ta nye blodprøver i forhold til stoffskiftet mitt. Jeg fikk tilbake svar på disse prøvene også i forrige uke og det viste seg at jeg hadde litt lavt stoffskifte nå, så Levaxin dosen min er nå økt. Ikke med mye, men litt. Nye prøver og konsultasjons time i februar neste år. Så får vi se hva de viser.

Den store julegaven vår i år, var gaven fra oss til oss selv.
En SUBARU XV

Så var det 24.desember – selve JULAFTEN. Endelig var den her. Vi feiret i Oslo med familie og det var veldig koselig. Vi hadde med ribba, og jeg må jo si, at min kjære var kjempeflink i år også. Langtidsstekte den fra kl.03:00 på natten og helt frem til vi dro innover. Vi spiste deilig mat, fikk besøk av julenissen og mange flotte pakker. Så heldige vi er. Jeg føler jo at denne julen har vært ekstra tankevekkende når det gjelder hvor heldig jeg er. Som Anne Grete Preus synger “Det snør……himmelens korrekturlakk over feilstavet sommer”. Og min sommer var definitivt feilstavet. Jeg tenker på hvordan verden ser ut i dag og tenker på hvor heldige vi er som bor i dette fantastiske landet. 

  

I dag, den 26.desember, har vi vært i familieselskap i Vikersund. Det var veldig koselig og nå er vi hjemme og slapper av.

Jeg håper dere alle har en deilig og rolig romjuls tid.

Stor juleklem

– Katie

 
 

Litt jobb, litt jul, litt advent og litt ivrige hunder!

Hey

God tredje søndag i Advent. Julen nærmer seg definitivt med stormskritt.
På fredag, i går og i dag så har jeg jobbet litt. Jeg jobber jo ikke mange timene hver gang, men det skal ikke så mye før jeg kjenner det i beina og ryggen. Det er kjempe godt å komme seg ut og føle at man bidrar, samtidig som det noen ganger blir vondt. Det har gått ganske greit denne helgen. På tirsdag skal jeg tilbake til litt fotsone behandling igjen så det blir super godt. Det virker som om det hjelper mer og mer for hver gang og at det faktisk varer litt. 

Tanken på å lage middag etter jobb igår var så fjern for meg at vi tok turen ned til Drammen sentrum og spiste en pizza på Lizzi’z Pizza. Det har definitivt byens beste pizza. Etter maten gikk vi en tur bort på Lauritz pub. Det er jo blitt veldig fint der etter at de pusset opp i fjor. Skikkelig god og koselig førjulsstemning i byen. Tåken gjorde det bare finere.

I dag var det tilbake på jobb. Jobbet fra 09:30 til 14:00. Rett etterpå hentet jeg Toivo og hundene, den rampete Arne og skeptiske Otto, før vi kjørte ut til Lier og hilste på noen venner som har kjøpt seg hus. De pusser opp og huset er rett og slett fantastisk pent. De har også to hunder, men det var bare den ene der. Gutta har jo lekt med henne før så det gikk veldig fint. Da kjelen med pølsene kom på kjøkkenbenken ble de litt vel ivrige. Men det er jo ikke så rart,

Det er under to uker til Julaften. Jeg har noen julegaver igjen å handle. Kanskje jeg tar det i morgen etter allmøtet på jobben. Vi har tent det tredje lyset og jeg har endelig fått trekant staken i kjøkkenvinduet. Med julestjerna og den store lykten jeg kjøpte på Gulskogen på Black Friday så må jeg jo si at julefølelsen for alvor begynner kjennes på kroppen.

Nå er jeg ganske sliten og klokka kryper mot midnatt så jeg sier god natt. Håper dere alle har en god tredje søndag i advent.

– Katie

 

#trening #vmh #guch #hjertesvikt #hjertefeil #hjerte #mestring #opptrening #kjærlighet #love #overleve #ous #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #julen #julekaker #drammensbadet #fml #advent #lizzispizza #lauritzpub 

 

Say what?

Hey

I de siste par dagene har jeg hatt noen rolige dager hjemme. Det er veldig godt det også nå i førjulstiden. Jeg har jo heller ikke akkurat følt meg tipp topp i det siste. Dagene har jeg brukt på å bake litt, kose med Arne og Otto og sove. Tirsdag kveld var jeg på Drammen VGS for å se juleavslutningen til Mia og Celina på dansingen. Jeg blir så imponert over jentene. Det var flere grupper i alle aldre og noen var nesten på proff nivå innen cheerleading. Super kult å se på. 

Ettersom jeg ikke har vært helt i slag i det siste tok jeg noen utvidede blodprøver hos fastlegen her om dagen. Symptomene mine var jo like de man kan ha når man har tull med stoffskifte. I går kom svarene i posten. Stoffskifte var fint, men det viser seg at jeg har forhøyede HbA1c verdier. Det er en indikator på diabetes type 2, langtids diabetes. Say what??? Må ta nye blodprøver på fastende mage om et par uker før jeg må gjøre noe mer. Det hadde jo vært typisk om jeg fikk enda en diagnose nå. Jeg kan jo nå melde meg inn i alt av interesse organisasjoner. Jeg burde få 3 fra 2 på medlems kontingenten i så fall. 

Ikke sist jeg var hos psykologen min, men gangen før det sier han til meg: “Du liker å ha kontroll og nå føler du kanskje at du ikke har det ettersom det virker som du går rundt og venter på at noe mer skal skje”.

Ehhhh…..ta-daaa!!

På den litt lystige siden så føles ikke beina mine så ille ut som vanlig. Men må være forsiktig med å si det for høyt.

Med denne informasjonen svirrende rundt i hodet tok jeg til julekake baking. Ganske utrolig hvor terapeutisk det kan være. Jeg prøvde meg på et ferdig pepperkakehus her i forrige uke, men det gikk jo katastrofalt dårlig. Så i går lagde jeg mitt eget. Det fungerte ganske så mye bedre. Satt det sammen i går kveld og pyntet det i dag tidlig. Ble veldig godt fornøyd.

Hadde noe pepperkakedeig igjen så lagde to reinsdyr som skal være meg og Toivo (med movember barten) og en liten dachshund. Jeg tar med meg Mack litt videre og inn i denne julen også.

Nå er det natta på bruket. Sov godt. I morgen er det lørdag og jeg skal jobbe noen timer.

– Katie

 

#trening #vmh #guch #hjertesvikt #hjertefeil #hjerte #mestring #opptrening #kjærlighet #love #overleve #ous #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #julen #julekaker #drammen #norway #drammensbadet #fml #pepperkakehus

 

Julefest + 70 års lag = hektisk, men artig helg

Ho ho ho!!

Håper dere alle hadde en deilig andre søndag i Advent. Jeg har tent det andre lyset. 

Helgen har vært super-bra, men slitsom, så det var godt å komme hjem igjen fra Oslo i går. Før jeg dro innover på lørdag lagde jeg bløtkaken til mamma. Hun ble jo 70 år sist onsdag og siden vi skulle feire i går, måtte vi jo ha kake. En bløtkake er jo alltid best når den spises dagen etter at den er laget.  

Jeg kjørte inn til mamma og pappa i Oslo på lørdag ettermiddag skift og kaken. Etter å ha pyntet meg og sminket meg var det klar for ett av årets høydepunkter, årets jente julebord hos min venninne Cecilie. Men henne og hennes venninne som vertinner. Hvert å er det nytt tema og i år var det “A very Disney Christmas”. Med andre ord, frem med julegenseren, tullete øredobber og fjollete accessories. 
Vi fikk servert kalkun middag med alt av tilbehør. Fikk til og med yorkshire pudding, stuffing og roasted potatoes. Fantastisk godt. Bordet var dekket så utrolig fint med høy fantasiføring. Er like imponert hvert år.

Det er jo kjempe gøy å være på jente fest. Etter masse skravlings og mimring kom jeg hjem til mamma og pappa på Skøyen i 02.00 tiden på natta. Jeg bestemte meg for å sove der natt til i går ettersom vi skulle ha bursdagsfeiringen for mamma.

Etter deilig middag, gaver til mamma og kake kan jeg skrive under på at det var en ganske så vellykket feiring. Marcus kom også opp til Oslo fra Tønsberg hvor han hadde tibragt helgen hos sin mamma. Det var veldig koselig. Så utpå tidlig kvelden kjørte vi hjem.

#-#-#-#

I dag var hverdagen her igjen. Jeg satt hjemme her om dagen og tenkte litt over de plagene/symptomene jeg har hatt i det siste og kom frem til at de er ganske like symptomene på for høyt/lavt stoffskifte. Tenkte kanskje det var på tide og justere dosen på Levaxinen jeg går på. Er jo også litt like symptomer på overgangsalder, men tror vel ikke det. Ikke helt enda. Sendte en melding til fastlegen og i dag fikk jeg time til utvidet blodprøver. Jeg skulle innom i dag uansett for å sjekke INR så da var det jo like greit. Så nå får vi jo se hva prøvene viser.
Det er ikke noe særlig ok å ha hår tap, nedstemthet, trøtthet og vektøkning. Skal ta blodprøver på Aker Sykehus i midten av desember, men skal ikke til legen før i februar. Syns det blir veldig lenge å vente.
Etter legetimen hadde jeg en times tid mellom den og ny time til fotsone terapi. Jeg kjenner det er så deilig å ha funnet noe som virker bra på de vonde beina mine. I slutten av forrige uke hadde jeg så vondt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Det har vært litt bedre i helgen og det var godt med ny time i dag.

I den timen i mellom tok jeg en tur bort på Fretex på Åssiden. De har ganske mye fint og jeg er jo veldig for gjenbruk. Er jo ikke flink nok, men syns jo ordtaket “Someones trash, is someones tresure”. I dag fant jeg faktisk en kjole og den var super fin. Tror jeg skal ha den på meg på Julaften, eller kanskje nyttårsaften. Er den ikke fin?? Man kan jo style den med lekre sko, veske og smykker. Mulighetene er jo uendelige!

Nå er det kveld i heimen. Hundene, spesielt Arne, har drevet meg til vannvidd i dag. Skikkelig rampete. To unghunder under samme tak er til tider utrilig slitsomt. Men gud så koselig det er med gutta også. I hvert fall når de slukner på sofaen etter herjing.

Ha en deilig og kos kveld folkens.

– Katie

 

#vmh #guch #hjertefeil #hjerte #kjærlighet #opptrening #rehabilitering #fretex #trening #fotsoneterapi #inr #organdonasjon #backtolife #tilbaketillivet #overleve deppa #depresjon #mentalhelse #shoutout #drammen #oslo #norway #winter #julen2016 #christmas2016 #jul #christmas #mestring #advent #amerikanskcockerspaniel #americancockerspaniel #hund #førjulstid #inteok

 

  

 

 

Julekaker = mental terapi

Hey

Fredag og endelig helg. I vår familie så er ikke helgen på bestemte dager. Med skiftarbeid på den ene og 100 % ufør på den andre kan helgen være når som helst i uken. Men det er noe som er så inderlig godt med en fredag.

Sliter litt om dagen, må jeg innrømme. Vet ikke om det er på grunn av årstiden, med alle de følelsene julen gir, om det er fordi det straks er ett års dagen siden min lille Mack døde eller om det er en sen reaksjon på alt jeg var igjennom i sommer. Kanskje det er en kombo av alt. Er det lov å være så ærlig og åpen om at man har en kjip periode om dagen. 

I går morges åpnet jeg resepsjonen på Drammensbadet. Opp grytidlig, men litt godt det også. Jobbet bare til 10.00, men kjente fort at smertene i beina krøp seg på.

Utpå ettermiddagen var beina så vonde, såre og kløende at jeg sendte en melding for å høre om jeg kunne komme på litt fotsoneterapi behandling. Det kunne jeg klokken 17.00. Det var så godt og det hjalp med en gang. Smertene blir jo ikke bare borte men de blir lettere og tålerable. 

I dag var jeg bare hjemme, bortsett fra et par turer ut med Arne og Otto og en svingom i hundeparken i Solbergelva. Planen var enda noe mer juleforberedelser.  Lagde gørst deigen til berlinerkranser så jeg fikk den i kjøleskapet. Så fant frem krumkakejernet jeg arvet etter min svigermor, Lajla (Mary), og lagde oppskriften.  De ble så gode. Berlinerkransene ble jeg ikke ferdige med. Deigen er fortsatt i kjøleskapet så de tar jeg i morgen. Hadde støttestrømpene mine på, men ville ikke stå lenge på kjøkkenet. Måtte slappe litt av også. Helt utrolig hvor terapeutisk det kan være å lage mat.

Nå er det kvelden på “bruket”. Vi snakkes da!!

– Katie

#vmh #guch #hjertesvikt #hjertefeil #hjerte #mestring #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #hverdag #trening #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #julen #julen2016 #julekaker