Romjuls roadtrip med de beste

Hei

Håper dere alle nyter romjulen, tar livet med ro og koser dere. Det gjør vi her i Sande. På plakaten i dag var det roadtrip med de beste til Sverige. Solveig, Hedvig og Jerome hadde aldri vært der før så det var jo moro. Som jeg sa til jentene, som tross alt er 50% norske, “du er ikke ordentlig norsk før du har vært på harry-handel i Sverige”. 

Vi kom ikke lenger enn til Storebaug før vi måtte ta en pitstopp. Så var det videre innover til Strømstad. Innen vi kom ditvar vi klare for lunch, så vi parkerte på bryggen og gikk på Kafedoppet. Veldig hyggelig å sitte iandre etasje, se utover kaia med den lave solen og skravle og le med jentene.

Etter lunch dro vi på Nordby for selve harry-handel delen. Etter mye styr frem og tilbake med handletralla her og der fikk vi med oss det vi skulle ha. I dag har beina mine også oppført seg bra. Jeg har egentlig ikke gått så mye, så kanskje ikke så rart da. 

Etter Nordby dro Hanne, mamma og pappa i en bil mot Oslo, mens vi andre kjørte til Moss og tok fergen over til Horten. Jeg fikk meg til og med en svele. Vi gikk ut på dekk og det var så kaldt. Etter en mini “King of the world” moment gikk vi inn igjen.

Nå i kveld har vi bare spist litt sen middag og vi jentene har sett på SKAM. Perfekt dag og som Hanne en gang sa : “det er helt ok å være sliten når du vet hvorfor”. Det er veldig sant. Natta folkens. Vi snakkes 

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #jul2017 #christmas #sandeivestfold #sverige #strømstad #roadtrip #skam 

Hæ??? Noen som sa julefred??

GOD Romjul folkens

Det er snart midnatt den 27 desember og pappas 72 års dag. Har vært i Oslo i pappas bursdagsfeiring. Det var kjempe koselig. Min bror kom med sin kone og de to små. Utrolig koselig å være sammen med de.

Denne julen har vært litt rar. Lik andre på mange måter, men har hatt mange tanker. Føler noen ganger at jeg står på utsiden av livet mitt og ser inn. Det er vanskelig å forklare. Er nok bare sliten, men hvem er ikke det. Vil være med på alt samtidig som jeg vil ha ro rundt meg. Veldig ubesluttsom i det siste. 

Lille julaften kom og mens vi stresset med de siste forberedelsene til julefeiringen, kom møbelforeyningen med et etterlengtet spisestuebord. Det var ikke det vi hadde bestilt, men et lånebord. Ettersom tanken på julemiddag uten spisestuebord var faretruende nær å bli en realitet, kjentes det veldig godt ut å få bordet.

Fikk levert julegaver, handlet det siste, ordnet juletre og kjørt Marcus på jobb. Vi var ganske så effektive. Toivo har stått på som en helt og sammen ble vi ferdige med det vi skulle. 

Vi hadde en super fin julaften med familien. Skulle ønske Marcus ikke jobbet, men sånn var det ikke. Første juledag var vi hos en venn av Toivo. Jentene fikk henge bak traktoren på akebrett, kjøre firhjuling og vi grillet pølser. Utrolig godt å komme ut i frisk luft. 

Nå skal jeg legge meg. Satser på at julefreden som alle sier har senket seg kommer. Føler ikke at den er her. Den kommer vel når jeg ligger på en solseng i Florida i februar. I morgen er det tilbake i gamle leiligheten for å jobbe videre. Sånn går no dagan. Håper dere har en fredelig og god romjul. Vi snakkes 

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #jul2017 #christmas #sandeivestfold 

Bitte-lille

Hvorfor har det seg sånn at de siste dagene før jul alltid blir så stressende??? Jeg vet at julen kommer for den kommer hvert år, til samme tid, men allikevel tar jeg alt med knusende ro. Så ender det i stress. Tror ikke jeg er helt alene i dette. I år har vi faktisk hatt mye ekstra. 

Nå er det blitt 23 desember, lille julaften folkens, og vi har fortsatt ikke noe spisestuebord. På julaften blir vi åtte eller ni (litt usikker på ei) og jeg kan jo ikke servere ribben på gulvet alá Japan. Bordet er kjøpt hos en seriøs og bra møbelforhandler som vi har vært fornøyd med før. Så om ikke bordet kommer i morgen får vi et lånebord. Men det er enda en ekstra “greie” som gjør alt litt mer stressende.

Så sånn ser deg ut nå. En masse spisestue stoler, men ikke noe bord. Skal prøve å holde meg rolig. Jeg har alltid levd under mottoet “det ordner seg for snille jenter”, og det skal det gjøre denne gangen også.

Tidligere i dag var vi på kontraktsmøte på Krogsveen i Drammen med de som har kjøpt leiligheten vår på Konnerud. Det blir overdragelse 1.feb og det skal bli godt å bli ferdig. Digg at vi blir det før vi reiser til USA også. Kan slappe litt ekstra av på solsengen i Key West og Miami da 🇺🇸🍹🌴🌞

Etter møtet måtte vi kjøre til Oslo med skodaen. Den skal Hanne, Jerome og jentene låne mens de er i Norge. De landet på Gardermoen nå i kveld og jeg gleder meg STORT til å se de på søndag. Det er lenge siden nå.

Nå i kveld har vi vært hjemme og ordnet. Fikk handlet på polet og det siste til julaften. Ofte då glemmer man de dagene rett etterpå så måtte jo kjøpe mat til de også. Toivo hentet frem sylten han (jeg hjalp litt) lagde her for noen dager siden. Den ble knallfin og veldig god. Han er superflink. Blir kjempe imponert. Etter smaksprøven var det bare å legge det tilbake i saltlaken. Der skal den ligge til julaften (så ikke veldig lenge).

Sjekk den da!!! Ble nam nam tradisjon dette!

Nå er det kvelden her i Sande. Måtte ty til noen paralgin forte i kveld på grunn av verkende smerter i beina. Men må bare leve med det ser det ut som….jaja… sånn er det. Natta folkens, på denne natt til lille julaften. 

– Katie 

#medfødthjertefeil#skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sandeivestfold #katiecakes #jul2017 #christmas #jul #lillejulaften #smerter 

 

Nedtelling

Hey

Fem dager igjen nå. Fem dager til den store dagen. For meg betyr det at det er seks dager igjen til vi kan lene oss tilbake, legge beina høyt og slappe av. Vel viten at det er 364 dager til neste julaften. Men jeg gleder meg jo til julaften. For da kommer søsteren min som jeg gleder meg stort til å se. Ingen kjenner meg så godt som henne. Og jeg gleder meg til å se mine to nieser. Klemme de og feire jul med de igjen.

Dagen startet med en tur til IKEA. Det var utrolig nok ikke så mange der i dag. Og det var ganske utplukket på julepynt fronten. Men Marcus og jeg skulle ha stativ og trådkurver til klesskapene og nye tallerkener og skåler. Kjørte Marcus til kjæresten og så rett hjem. Pakket inn noen flere gaver. Til min lille niese, Emilie på fem måneder, har jeg kjøpt noen tyggeleker og Arne var veldig klar for å leke med de. Måtte skuffet innse at det ikke ville skje.

Men han skal ha for forsøket.

Nå på kvelden fikk jeg endelig laget årets pepperkakehus. Skal sette det sammen i morgen. Og selvfølgelig var det film på TV.

Håper dere alle har en fantastisk førjulstid og nyter. 

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #jul2017 #christmas #sandeivestfold #pepperkake #pepperkakehus

 

Full av følelser

18 desember kan ikke passeres uten tanker og ettertanke. 18 desember i 2003 satt jeg syk med lungebetennelse i leiligheten på Torshov da mobilen min ringte. Det eneste jeg registrerte var min franske svoger som sa “you are auntie to Solveig. Ok, bye”…. Det tok noen få sekunder før jeg skjønte hva han hadde sagt. For første gang var jeg blitt tante. I dag er denne fantastiske jenta 14 år og jeg er så glad i henne. Jeg sier til henne at hun er litt min også. 

Jeg gleder meg så mye til å se de alle til helgen, feire jul og bare kose oss masse. Lykke!!

Den andre siden av 18 desember er på grunn av denne datoen i 2015, for bare to år siden. Etter smertehyl måtte vi ta den tunge turen til dyreklinikken og gjøre det eneste riktige for Mack. Selv om det beste for han var det tyngste for oss er det det ultimate ansvar man påtar seg som dyreeier. Man vet det kommer en dag, jeg bare trodde ikke det ville komme så brått da han var 6 år. Så urettferdig!! 

Savnet vil alltid være der, behovet for å kjenne på det savnet også. Nobody loves you like I love you! For mange var han “bare en hund”, men for meg var han min baby. Som kom inn i livet mitt da beskjeden om at biologiske barn ikke var mulig og da jeg ble som sykest med hjertesvikt. Savner deg Mack ♥

6 dager før jul er det ganske stille før stormen.

 

Nå er det natten her også. Vi snakkes strax

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #jul2017 #christmas #sandeivestfold #dachshund #christmas 

Tradisjonen tro

Julen er kanskje da tradisjon betyr mest for meg. I dag er det en uke til julaften og jeg gleder meg så utrolig mye til å feire med familien. At Hanne, Jerome og jentene kommer fra Paris og skal bo er må jo være det beste. 

Huset vårt er vasket, julelysene er satt opp og nesten alle gavene er i boks. Jeg kjenner at jeg blir veldig fort rørt i juletider. Setter på P7 Klem og hører på julemusikken og merker at jeg får tårer i øynene. 

I dag var det sylte laging. Det gjorde vi ikke i fjor så det var moro å gjøre det igjen i år. Det er jo Toivo som gjør all jobben, jeg er bare en hjelper ved behov.

Først var det krydder, så rulle de sammen med hyssing rundt. Det er jo ganske mye jobb, men det er jo gøy også.

Så skal de kokes. Det blir en utrolig god juleduft i hele huset når de koker. Fikk tatt i bruk den nye kjelen vår. Skal ha den til saltlaken i morgen, men kokte i den også. 30 liters kjele. Sykt stor!!

Nå er de lagt i press ute i boden. Der skal de ligge til i morgen. Da skal de i saltlaken og ligge i minimum 5 dager. Regner med de blir liggende til julaften. Kraften fra kokingen skal vi lage mølje av. Det pleide vi alltid og spise lille julaften hos Toivos mamma, Laila. Vi har ikke gjort det på tre år nå. Dette blir tredje julen uten henne. Sånn, og der kom det emosjonelle. Savnet etter de som ikke er her lenger. Takknemmelighet for at jeg får være her, mot alle odds. 

Nå er det en annen tradisjon på gang. Det var “Love Acctually” her om dagen, men i kveld er det “Home Alone” med KEVIIIIIIN!!!!

God førjulstid mine venner. Nyt tiden, familie, venner og tradisjoner. De betyr masse!!

Julekos

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #nytthus #jul2017 #christmas #sandeivestfold #sande #itsbeginningtolookalotlikechristmas #tradisjon

Man er da fleksibel

Dagen i dag ble ikke helt som planlagt, men den ble ikke noe mindre førjuls effektiv. Planen var å fortsette med pepperkake bakingen og lage årets pepperkakehus. Men da jeg sto på badet og pusset tennene hørte jeg Arne brekke seg og akkurat da han kastet opp på baderomsgulvet gikk strømmen. Hipp hurra! Så fort at strømmen var borte i nabohusene og oppe i åsen. Fant en bra nettside og fikk bekreftet strømbruddet.

Så, uten strøm blir det ikke akkurat stekt mye pepperkake. Så dro på Gulskogen og handlet julegaver. Ble nesten helt ferdig. Nå er det bare noen få igjen. I dag er det 13.desember og St.Lucia. så super koselig å se Luciatoget på kjøpesenteret. Fikk et bilde av Linnea dom også har gått i Luciatog i barnehagen.

Holdt ikke ut så lenge på Gulskogen. Klarer ikle gå så mye før smertene i bena og hoftene. Så kastet inn håndkle etter ett par timer.

Da jeg kom hjem var strømmen tilbake og godt er det. Med -10 ute blir det fort kaldt. I morgen kommer et vaske firma for å vaske huset. Er spent på hvordan det blir. Nå er det førjuls avslapping. Nyt kvelden.

Feliz navidad folkens.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning #jul2017 #christmas #jul #juleshopping #shopping #shoutout

Vonde ben og førjulstid

Hey

Var en tur på Oslo Universitetssykehus Aker i går. Hadde time på Sirkulasjonsfysiologiske avdeling. Var der ifjor på grunn av smertene jeg har slitt med i beina mine. Har tenkt at det henger sammen med åreknutene mine, som igjen kommer fra alle. Jeg fikk beskjed da om at jeg måtte komme tilbake etter 7-12 måneder på ny konsultasjon. Så der stod jeg da….. med en nål i den ene åreknuten og en stor blodtrykksmansjett rundt låret og en rundt leggen. Nålen i beinet var ikke så digg akkurat, men det varte ikke lenge. Resultatet viste at blodproppen jeg hadde i benet i 2005 (ja jeg vet det er lenge siden) ikke har ødelagt blodårene i beinet. Åreknutene kommer mest ssannsynlig etter arv og ikke alle helseproblemene. Det går absolutt an å operere ut åreknutene, men det er jo ikke risikofritt og komplikasjoner er noe jeg ikke ønsker. Så satt ikke veldig lenge i tenkeboksen. Jeg får ta meg sammen og finne frem kompresjons strømpene mine. Jeg kommer til å fortsette med fotsone og på de verste dagene, ta smertestillende. 

Jeg var ganske sliten etter timen og var veldig klar for å dra hjem til gutta i Sande. Jeg dro til Oslo dagen før og sov over som jeg pleier når jeg skal på sykehus. Mamma ble med meg på Aker. Rart hvordan man fortsatt syns det er betryggende å ha med seg mamma når Toivo ikke kan. Selv om man nesten er 40 år. Kom hjem, lagde middag og sløvet resten av kvelden.

I dag tok jeg fått på mere baking. På planen i dag var pepperkaker. Jeg har blitt spurt om jeg vil være med når VMH skal dele ut info og julekaker på Rikshospitalet på torsdag. Og det er klart jeg vil. Skal bare holde på en kort stund så det skal vel gå. Lagde masse pepperkaker som jeg tar med meg. Fikk også laget pepperkakemann-julekransen min som jeg har laget hvert år. Syns den er kjempefin.

På torsdag kommer det et firma for å julevaske huset så i morgen må jeg få ryddet unna det siste så de kommer til. Gleder meg til å se hvordan dette firma gjør det. Blir det bra så fortsetter jeg med de en gang i måneden. Mer enn det har jeg ikke tenkt. Da klarer vi litt vi også. Hvis jeg har tid blir det pepperkakehus i morgen. Nå er det natta så vi får snakkes siden. Håper dere alle har en strålende førjulstid. Natta!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #sandeivestfold #nyttliv #baking #pepperkake #jul2017 #christmas #førjulstid

Desember mys, seminar & Riksen

Hei du

Ja, da var det blitt desember og snart er det jul. Hvert eneste år er det som at julen kommer somen overraskelse. Det er jo ikke fdet. Vi vet alle at den kommer.

Helgen som var, var den store julebors helgen for meg. Det startet på fredag med julebord på Vertshuset Stallen i Drammen med Kamilla, Merete og flere andre flotte damer. Det kjennes ganske så godt ut å bli inkludert i en sånn sammenheng. Jeg kjenner jo ikke mange i Drammen, så moro å få være med. God mat og utrolig hyggelig prat. 

Det ble ikke så sent på meg ettersom jeg skulle tidlig opp. Bestemte meg også for å kjøre så var vel hjemme rundt halv ett. Men lørdag morgen var det bare å komme seg opp og kjøre innover til Oslo og Holmenkollen Park Hotell hvor jeg skulle være en natt. Jeg skulle være med på del 2 av Likepersons seminaret til VMH. Det er Voksne med Medfødt Hjertefeil. Det er alltid moro å dra på seminar, møter og samvær med disse flotte folka. Så heldig som får være sammen med andre i samme situasjon som meg. Om ikke det er helt likt, så kan vi alle kjenne på de samme følelsene fra tid til annen. 

Etter fem timer på seminar var det rett på rommet for en cowboy strekk før julebord nr to. Pyntet meg, fikk på sminke og møtte opp i baren på hotellet med de andre. Så var det mer ribbe, litt pinnekjøtt og digg juledessert. Etter middagen gikk vi tilbake til baren, men jeg kjente at de fem timene på seminar hadde tappet meg for krefter, så jeg gikk tilbake på rommet og la meg i sengen med tv’en på. Digg!

Søndag startet vi etter en kjempegod frokost. Det var godt å starte først klokken 10.00. Det er ikke altfor tidlig. Hadde et foredrag og noe oppgaver. Utrolig interessant, selv om jeg var super trøtt.

Kom hjem ganske så sliten søndag ettermiddag. Har bare surret rundt frem til i går. Da dro jeg til Oslo for å sove hos mamma og pappa på Skøyen. Jeg hadde en time på Rikshospitalet for å sjekke hjertestarteren min. 

Hjertestarteren viste ingen tegn til farlige flimmer, kun korte atrie flimmer. Ikke noe farlig, og godt er det. Jeg har nå 3.9 år igjen av batteri tiden før den må byttes så ikke noe som skjer med det første med den. Møtte på legene “mine” og andre kjentfolk. Tuslet opp på sengeposten en tur og ønsket verdens beste sykepleiere GOD JUL. Det er ganske utrolig hvor mye disse menneskene betyr for meg. Og for min familie. For dem selv gjør de jobben sin, men for meg redder de livet mitt. Både fysisk og psykisk. Takknemligheten jeg har kan ikke beskrives. 

Kom hjem etter noen ærender og en kaffe med Kamilla på Gulskogen. Sammen med Toivo og Marcus fikk vi satt opp julelys ute. Så lenge jeg kan huske har jeg ønsket meg et hus som jeg kunne pynte til jul. Og nå har jeg fått det. Min indre Griswald fikk komme ut, om en noe dempet utgave enn originalen. 

Ble det ikke fint?

Nå er det kvelden her. Så jeg ønsker dere alle en god natt.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning 

NY VISNING MANDAG 11.12 KL.17.30

http://krogsveen.no/Kjoepe-bolig/Bolig/Leilighet/Gramsborgveien-7-a-237110899