Bypåske og rollen som pårørende

Hey!

Da er påsken straks over. Nå har vi fortsatt ikke vunnet i lotto, så hytta på fjellet lar vente på seg enda en stund. Har strengt tatt aldri vært noe ski-bunny. Sist jeg sto på slalåm ble jeg hentet av en hyggelig mann med snøscooter halvveis ned i bakken på første turen min. Da jeg kom av snøscooteren i bunnen av bakken, tok jeg av meg skiene og de har enda ikke kommet på igjen.

Alltid vært fan av bypåsken. Byen, og da tenker jeg Oslo, selv om det selvfølgelig også gjelder for Drammen også, blir deilig stille og folketomt. Ikke noe bilkøer, ledig bord på kafeer og restauranter og hvis været er bra, som det har vært er det bare deilig.

Torsdag før helgen kjørte jeg til Oslo for å hente Otto som tilbragte første del av påsken hos Marcus på Grünerløkka. Marcus ble også med i bilen og jeg kjørte han til en venn i Spikkestad for helgen. Var innom mamma og pappa for å låne laptop og printer. Fikk oppdatert og printet ut min CV. Vurderer å kanskje finne meg en liten tilkallings jobb.

Ble ganske sjokkert da jeg en times tid etter at jeg kom hjem fikk telefon om at mamma hadde falt og var nå på Diakonhjemmet sykehus med lårhalsbrudd…..WHAT?? Så resten av påsken har jeg vært pårørende. Veldig rar side av sengen  å være på. Tror kanskje jeg har tusenvis av pårørende-timer til gode. Det skulle gå helt til lørdag ettermiddag før mamma ble operert for bruddet og heldigvis gikk alt bra. Men nå blir det trening og rehabilitering vil jeg tro. Vært inne hos henne ett par ganger med klær og “stæsj”.

Fine mamman min oppe og sitter etter operasjonen

Det viktigste er at hun kommer seg nå.

Nå skal jeg bikke i seng. Håper alle har hatt en strålende påske 🐥

– Katie

EKG og vårfølelse

Hey

Startet dagen omtrent samtidig som vanlig. Forskjellen var at i dag måtte jeg stå opp. Vanligvis er det Otto som vekker meg og jeg slumper ned i sofaen etter at han har vært ute i hagen en tur. Men i dag hadde jeg time på Drammen sykehus og ettersom Otto er på påskeferie hos Marcus i Oslo, var det alarmen på mobilen som vekket meg.

I januar havnet jeg på sykehus etter at puls og metningsmåleren min viste en puls på 32 bpm. Det er jo selvfølgelig altfor lavt og i løpet av 10 min hadde jeg to ambulanser med blålys i oppkjørselen. Kardiologen jeg følges opp av på Drammen sykehus ville at jeg skulle ta en 24 timers EKG måling før jeg skal på 4 års kontrollen på Rikshospitalet. Tenk at det er snart 4 år siden jeg fikk mitt nye hjerte… Det er “bare” 3 år siden jeg kom hjem men det virker noen ganger så utrolig lenge siden.

Kom meg hjem og slappet av litt før jeg dro ut for å kjøpe en gave. Endelig kjenner man på en liten vårfølelse så Toivo og jeg dro en liten tur på Stasjonsgården. Toivo fikk årets første utepils og jeg kake……alltid kake…..

Nå avslapping før enda en tur ut.

– Katie

Sunday funday

Helloooo

Ok, søndag og planen var allerede lagt. Ettersom min søster, Hanne, hennes mann Jerome og jentene, Solveig og Hedvig, skal feire Påsken i Frankrike, hadde jeg avtalt å møte Hanne på Mathallen i Oslo. Ettersom Solveig jobber på det franske bakeriet, Grains, der var det perfekt. Jeg har vært på Mathallen en gang før, men det er kjempelenge siden. Tror det var helt i starten da ikke alt var “på plass”. Fant ut at det åpnet i 2012, så det kan nok stemme.

Etter å ha surret rundt der inne litt, fant jeg Grains og min vakre niese bak skranken. Det ga nesten en liten følelse av å være i utlandet der inne. Det ene serveringsstedet der, Barramon, dro meg rett tilbake til da jeg bodde i Barcelona for 20 år siden og spiste tapas og pinxos ved en bardisk.

Anyway, Hanne kom med Hedvig og Marcus kom. Solveig lagde meg en deilig salat med varm fransk chevre ost, rødbeter, valnøtter og litt honning. Sykt digg.

Utrolig koselig å være sammen med Marcus også. Etter Mathallen ble Marcus først med meg til mamma og pappa på skøyen før han ble med hjem til Sande. Nå var det lenge siden han var hjemme. Ettersom vi feiret jul hos Hanne I Oslo, tror jeg ikke han har vært hjemme siden ifjor høst.

Etter en liten matbit hjemme skulle jeg egentlig bare kjøre han til toget ettersom han skulle videre til Tønsberg, men da han så på meg og sa “du har vel ikke lyst til å kjøre meg til mamma?”…… som stemoren jeg er med altfor stort savn for han, gjorde jeg selvfølgelig det. Da han bodde hjemme og jeg hadde tatt lappen ble våre kjøreturer den kvalitetstiden jeg satt nesten mest pris på. Var litt som “gamle dager”. Ettersom jeg hadde vært i Oslo med bilen måtte vi stoppe og lade en halvtimes tid da… så mer kvalitetstid med hu stemor….. er det lov å si jeg ikke liker ordet “stemor”…???

Ladings på gang

Nå er jeg endelig hjemme og roet ned. Vært en lang, men kjempe koselig dag. I morgen kommer Marcus tilbake for å hente Marcus. Skal ha han i Oslo litt nå i påsken.

Signing off from the sofa

– Katie

Spirende lørdag med Otto

Hey

Da var det 1 April da… blitt lurt eller? Det har ikke jeg…..tror jeg da. Men nå har jeg vært det meste av dagen hjemme.

Har blitt skikkelig forkjølet de siste dagene. Hatt en liten feber, men den er heldigvis borte nå. Før da jeg ble forkjølet, tenkte jeg ikke så veldig mye mer over det enn alle andre, mens nå må jeg følge med på alt. Feber, hosting, pust etc. Ettersom immunsystemet mitt er så nedsatt kan en forkjølelse veldig lett utvikle seg til lungebetennelse hos meg og DET vil jeg ikke ha. Tanken på å tilbringe påsken på Dramnen sykehus er ikke akkurat fristende.

Otto har en tendens til å vekke meg, eller oss, ganske tidlig og i dag var intet unntak. Tar som regel på meg en fleecebukse og singlet før jeg slipper ut han i hagen. Når han kommer inn sluknet jeg som oftest på sofaen. Våknet av alarmen min 09.30. Den står på hver dag så jeg får tatt medisinene mine. Disse imundempende medisinene skal tas til samme tidspunkt hver morgen og kveld og det er ganske rigid.

Gikk ut med Otto, men på grunn av smertene orker jeg ikke gå så langt. Var ute på jordet ved huset hvor han kan herje litt.

Kjørte bort på Hageland her i Sande og fikk kjøpt en pose blomsterjord og noen små støttepinner. Det var jo på tide å potte om tomatplante stiklingene. Otto ble med ut på terrassen og i hagen som min lille hjelper.

Dagens middag ble hjemmelaget blomkålsuppe etter Toivo sitt ønske. Ikke noe pose suppe, men fra skratch. Hadde litt bacon og ost oppi. Ble så godt. Resten av kvelden har vi bare sløvet. Blir en liten tur til Oslo I morgen så jeg får sett Hanne før hun drar på påskeferie til Frankrike.

Vi snakkes da

GOD PÅSKE 🐥

– Katie