Unormalt med en normal dag…

Hey

Sitter i sengen, klokken er litt over 2 på natten og jeg burde sovet, men er ikke helt der. Mandagen og ukens første dag er over og denne uken jobber Toivo senvakt. Det betyr at han drar 11.45 og er hjemme ved 21.30 tiden. Tror egentlig arbeidsdagen hans virker lengere når han jobber sent for jeg sitter alene på kvelden. Anyway…..

For et par dager siden bestemte jeg meg for å sketche litt igjen. Jeg får jo så mye glede av å sketche, akvarellmaling og andre kreative ting. Jeg har vært litt demotivert den siste tiden fordi jeg har slitt så sykt mye med skjelvinger. Ikke bare på hender, men armer, bein og faktisk så har jeg merket at leppene mine rister når jeg synger i bilen. Det er også det eneste stedet jeg synger for da vet jeg at ingen kan høre meg.

Jeg sketchet en New York brownstone her om dagen som jeg var egentlig super fornøyd med, men da jeg skulle føre på farger med akvarellmaling, klarte jeg ikke holde meg “innenfor linjene”. Nå har jeg sketchet det jeg syns er et typisk fransk bakeri, eller et boulangerie / patisserie som det heter på fransk. Jeg er kjempefornøyd med sketchen, men har ikke malt det enda.

Tenkte jeg skulle gyve løs på det i dag, men så innså jeg at jegikke hadde en spesiell pensel som jeg trenger. Så da Toivo dro avgårde på jobb tok jeg den andre bilen og kjørte ned til Holmestrand. Der er det en liten butikk som selger kunst artikler. Butikke drives av en utrolig hyggelig dame og den heter Bista’s. Jeg syns også det er veldig viktig å bruke småbutikker og det som er lokalt. Så stikk innom hvis du er i nærheten. Mye koseligere enn de store kjedene.

https://m.facebook.com/100063737845145/

Etter at jeg kom hjem og hadde tatt meg en powenap på sofaen med verdens fineste Otto, dro jeg inn til Drammen for å møte Kamilla, Linnea og Mia på Gulskogen. Jeg har egentlig veldig lyst til å bytte ut litt enkle småting på stuen. Nå har vi hatt blått på stuen i ALLE år, så vil jeg ha en forandring. Men det må være en forandring uten at det koster en formue. Så jeg tenker pynteputer, gardiner etc, så på Gulskogen tittet jeg litt rundt. Kjøpte ikke noe nå. Må se litt mer og kanskje se litt i Spania når vi drar dit om litt over to uker. Kom ut av Gulskogen med en mini pose med Doritos.

Var selvfølgelig på Espresso House med Kamilla og jentene. Må jo ha en islatte når jeg først er i nærheten.

Da jeg kom hjem luftet jeg Otto og fikk gitt han middag. Og vips var Toivo hjemme og det var den dagen. I morgen bærer det til Oslo for meg, må bare levere den ene bile på service først.

Får vel prøve å sove litt…..

Snakkes da

– Katie

http://www.organdonasjon.no

 

 

Bæ-bu, bæ-bu

Hey

Så her sitter jeg igjen da….på akuttmottaket på Drammen sykehus etter årets syvende (tror jeg) ambulansetur. Fant forresten ut i kveld at det er fem ambulanse medarbeidere stasjonert i Holmestrand og de har alle vært hjemme hos meg en eller to ganger. Det var dagens “fun-fact”.

De er alltid hyggelig når de kommer, de lytter og de tar noen få undersøkelser. Med meg tar de ALLTID en EKG. Det er for å sjekke hjerterytmen min og om det er noe unormalt ved den. På akuttmottaket i Drammen føler jeg at jeg blir godt gjenkjent av damene i skranken. Jeg innser jo at det ikke er så rart. 

Å sette inn en nål er ingen enkel sak på meg med så små og nesten usynlige årer. Men i dag gikk det på tredje forsøk. Da må man bare kjappe seg og bandasjer så den holder seg der.

Det er jo ikke rukket å gå to hele uker siden jeg ble skrevet ut sist. I den tiden har jeg opplevd kanskje fire smerte anfall. Kjenner det starter i korsryggen og beveger seg oppover ryggen og musklene på hver side av ryggsøylen gir meg en følelse av at de brenner. Jeg blir kvalm og får kramper i magen før jeg føler at brystkassen nesten komprimeres. Jeg har egentlig ikke vært noe redd for at det skal være noe med hjerte, men vanligvis har har disse smerte anfallene gått over av seg selv etter 15-20 minutter, men i kveld ville det ikke gi seg. Så da etter 40 min ble det en telefon til 113 og AMK. 10 min senere var de hos meg og nå sitter jeg her da. 

Fått litt intravenøs smertestillende og venter på å få komme på medisin 1. Det er der alle hjerte pasienter havner. Det er jo forsåvidt ikke sikkert at jeg havner der, men det er der jeg har åpen retur.

Prøver med et lite smil og slenger på et filter så jeg ikke skremmer dere

Tenker at jeg avslutter nå…kjenner jeg begynner å henge litt med hodet. Noe søvn blir det neppe enda med den forferdelige flombelysningen som er her. På toppen av det er det også Drammen Elvefestival denne helgen og der merker man her på akuttmottaket. Får håpe noe av alkoholen de har inntatt demper noe av smertene de opplever. Hei – hurra for 6 manns rom!!

– Katie

http://www.organdonasjon.no

Hey you

Det er faktisk blitt august. Ganske sykt at det går gått så fort, for tiden er jo ikke kjent for å gå fort når man tilbringer tiden sykehus, spesielt ikke på begredelige og kjedelige Drammen sykehus. I 2025 skal visst nye Drammen sykehus stå ferdig borte ved Brakerøya og det kunne ikke åpnet før spørr du meg. Men som alt som bygges i dette landet blir det vel latterlig forsinket og til en grotekt budsjett sprekk…. Anywas, du kan jo da tenke at alt som nå blir gjort på Drammen sykehus er kun det mest nødvendige. Legger ikke mye penger i trivsel….

Sist fredag kom jeg hjem fra min niende innleggelse i 2022. Det må jo være en rekord for antall innleggelser. Selv for meg å være. Søndag var en rolig dag hjemme, men på kvelden var vi på Egon på Bragernes Torg med Kamilla, Alf-Egil, jentene og Hanne, Vegard og deres to jenter som var på ferie på østlandet. 

Da vi kom hjem kjente jeg at det begynte å murre nederst i ryggen. Smertene ble bare værre og værre. Prøvde ALT, sitte, syå, gå, ligge i seng og ligge i sofaen. Ingenting hjalp og utslitt og i sterke smerter krøp jeg til korset litt over 3 på natten og ringte 113 etter samtale med legevakta.

15 min senere dukket det enda en ambulanse i gårdsplassen. Hvis du tar vekk ett par ganger som Toivo eller naboen har kjørt meg til sykehuset, er det sikkert jeg som er hentet flest ganger i en ambulanse fra Holmestrand kommunen i våres….. 

Med mine dårlige og tynne årer blir jeg luke imponert hver gang de i ambulansen klarer å sette inn venflon på meg i en bevegende bil.

Resten av natten og mandag gikk med til smertelindring og masse spørsmål. Jeg vet egentlig ikke om jeg ble så mye klokere. Jeg visste jo innerst inne at dette var muskulært etter et liv med mye sengeliggende sykehusopphold uten riktig oppfølging etterpå. Og nå sist etter et helt år i en intensivseng er ikke akkurat spa for nyggen. 

Etter bare en bitteliten stund begynner jeg faktisk å se sånn ut

Nå tror jeg at jeg stikker lyset og legger meg inntil den fineste lille hunden jeg vet om.. Bør kanskje få meg mannen som ligger på sofaen….hehe

– Katie

http://www.organdonasjon.no

 

Continue reading “”