Katie Cakes terapi

Hey

Startet dagen med en av de kjedeligste gjøremålene jeg vet om.

Det en noen kjipe gjøremål i livet man må gjøre om igjen og om igjen. Som klesvask, betale regninger og sortere medisiner for oss som går på det. Jeg kommer til å gå på det for alltid. Det blir aldri slutt. Kan bli variasjoner, men medisinene blir aldri borte. Og bra er jo det. 

Så var det frokost.

Elsker Biola med rødbet/lime. Syns egentlig Biola er litt dyrt, så når den nå er på tilbud kjøper jeg. Ikke alltid jeg orker noe særlig mat. Jeg vet at jeg burde spise noe, men i dag var ikke dagen. 

Jeg dro inn til Drammen og fikk handlet inn det jeg trengte til dagens kake. Fikk forespørsel om å lage en kake til min lille nevø, Sebastian, som blir 3 år og i morgen. Hvem kan vel si nei til det. Det er en stund siden jeg har laget litt mer fancy kaker, men denne ville jeg gjøre litt ekstra spesiell.

Så da ble det en dobbel sjokoladekake med sjokolade smørkrem imellom og over/rundt.

Hadde lekt litt med tanken om tema og jeg endte opp med hav og fisk tema. Så håper han blir fornøyd.

Selv om kakebaking er en utrolig deilig å måte for meg å sortere tanker og slappe av, kjenner jeg at jeg blir fortere sliten nå enn før og det verker fortere i beina. Men det er selvfølgelig verdt det. Og når kvelden kan avsluttes med “Farmen kjendis” og en Strongbow er alt bra!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #kake #kakebaking #bursdagskake #slanking #katiecakes 

Kake terapi

Hey 

Som jeg har skrevet om i bloggen tidligere, så lærer man seg noen triks for å gjøre vanskelige og tunge dager, enklere. Når oksygen metningen er lav, tar man på et lag neglelakk, når tankene svirrer setter jeg på TV’n for å forsvinne inn i en annen verden. Og når angstanfallene er et faktum, går jeg for en kjemisk hjelper, valium. 

I dag har jeg hatt en ganske ok dag. Toivo dro på jobb før jeg våknet så det var Arne som vekket meg. 

Nå var det lenge siden jeg har laget en kake, sånn bare for moro skyld. Så det ble dagens aktivitet. Det er noe terapeutisk ved å stå ved kjøkkenbenken og jobbe. Jeg prøvde meg på en red velvet kake. En kake jeg aldri har laget før, så etter litt søk på Pintrest bestemte jeg meg for å eksperimentere litt.

Det første jeg gjør er å finne frem de ingrediensene jeg trenger. Det gjør jeg alltid for ingenting er så kjipt som å stå halvvis ute i bakingen og mangle noe. 

Så være det bare å kose seg med bakingen.

Dette er lov…….

Inn i ovnen

Før å få den så pen som mulig skjærer jeg av toppen så det blir en flatere overflate på kaken.

Tok meg en pause mens kaken sto til avkjøling og fikk kjempe koselig overraskelse da det ringte på døren. Det var venninnen min Cecilie og hennes pappa. De hadde kjørt via Sande ut til Sylling for å ta vekk snø fra campingvogntaket. Da fikk jeg vist frem huset, selv iført en fleecebukse og søndagstøy.

Så tilbake til kaken..    

Med smørkrem lag og strø ble det en ganske så fin, liten kake. 

Nå i kveld har vi slappet av med farmen og en deilig moussaka med tomat og fetaost salat. Mye mat i dette innlegget. 

Og til dessert…..

Nå avslapping på sofaen. Håper dagen blir en forsmak på hvordan uken blir – god!!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #kaketerapi #baking #redvelvet 

Back home

Det er alltid litt deilig å være borte noen dager. Men det er enda bedre å komme hjem. Det er noe sannhet i ordtaket “borte bra, men hjemme best”. Det er bare det at når man er hjemme vil det alltid være noe man skulle gjort. 

Da jeg kom hjem hadde min kjære rukket å komme hjem en tur i pausen sin for å overraske meg. Jeg møtte han mer eller mindre i døren, så rakk bare et lite kyss og et “hei”.

Arne og Otto var selvfølgelig helt bananas da jeg kom. Jeg et vel strengt tatt ikke sikker på om de skjønner hvor lenge jeg har vært borte. For de er like koko når jeg har vært på butikken en tur også. Men sånn var det med Mack også. 

Var innom Mester Grønn og Nille på veien hjem i dag så fikk kjøpt noen blommor og kubbelys for å pynte opp litt hjemme. Orket til og med å støvsuge. I den nye huset har vi sentralstøvsuger, noe jeg så på som en genial oppfinnelse, men når jeg nå har surret den laaaaange slangen sammen noen ganger, er jeg ikke så sikker. Ble ganske fornøyd med resultatet da jeg var ferdig.

Da Toivo kom hjem fra jobb lagde vi litt taco. Jeg tok meg til og med et glass rødvin. 

I dag har vært en fin og mer eller mindre normal dag og formen min har vært ganske god. Det er nesten så jeg ikke tror at jeg kan ha en tilnærmet dag. Får håpe dagen i morgen blir like bra. Da skal jeg ta med gutta å gå en tur.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #lokførerfrue #sandeivestfold #normalhverdag #interiør

Dårlig kombo

Hey

yes its way past my bedtime. Men tenkte jeg skulle stikke hodet innom og si hei her allikevel. Hadde store planer for formiddagen, men det surret jeg bort. Like greit egentlig for det var å dra på Lexington på CC Vest. Strengt tatt ikke penger til det nå uansett.

Ny morgen med ny hårball. Kos med Elle, men savner gutta hjemme. Spesielt mannen i mitt liv. Startet dagen med en lang og god dusj. Elle fulgte nøye med. Hun er ganske så morsom.

Etterpå tok jeg telefonen til Guch sylepleierene på Rikshospitalet for å be om denne lege erklæringen siden reisen til Florida nå blir avlyst. De hadde utrolig nok snakket om meg i lunsjen i går. På enmåte er via alle, de og vi, lettet over at beslutningen er tatt og jeg blir her. Så får vi ta drømmeferien en annen gang. Når hjertet mitt er bedre og angsten har sluppet taket. Innerst inne tror jeg vel egentlig at angsten kommer til å følge meg hele livet. Når angsten står på som verst og jeg ikke klarer å få kontroll over den, har jeg jo hjelpemidler som stesolid eller valium. Det er ikke noe jeg tar ofte, bare når jeg sliter veldig og det går utover livskvaliteten min.

Jeg snakket ganske lenge med Katrine, hun som fulgte meg tettest sommeren 2016, og da vi la på var jeg helt rolig i kroppen. Jeg er så glad i henne og takknemlig for at jeg får muligheten til å ha henne som en av de tre fantastiske Guch sykepleierne.

Klokken 15.00, ganske nøyaktig, satte jeg meg i bilen og vendte snuten mot Gardermoen. Kom ikke lengere enn til Alnabru og der sto vi bom fast. Sneglefart helt til Skedsmokorset. Nå som jeg har økt dosen med vanndrivende kan jeg godt skrive under på at vanndrivende og stillegående køkjøring er en utrolig dårlig kombo. Ble nødt for å ta av på Cirkle K ved Bergerkrysset. Kom opp til Gardermoen etter at mamma og pappa hadde landet, men de var ikke kommet ut. Det er noe med den taxfreen altså!!

 Skulle egentlig hjem til Sande i dag, men ble en ekstra natt her hos mamma og pappa. Da vi kom til Skøyen var jeg så sliten at jeg ikke orket tanken på å kjøre hele veien til Sande. Ettersom Toivo har jobbehelg og Marcus er i Tønsberg så kunne jeg like godt slappe av her i kveld og natt. Så nå er det natten. 

– Katie

This is US

Hei

Våknet av Elle igjen i dag. Hun har vært inn og ut av sengen min i hele natt. Det er jo veldig koselig, men det føltes ut som jeg våknet med en stor hårball i munnen. Når sant skal sies, så gjorde jeg kanskje det også. I dag målte vekten et par kilo mer igjen. Jeg skal jo veie meg hver dag for å holde oversikt over væsken i kroppen. Tok en rolig morgenkaffe før jeg dro til Grünerløkka for å besøke min svigerinne, Marit, og min lille niese på 6 måneder, Emilie. Emilie er jo bare så søt og det er jo bare så stas med baby i familien. Heldigvis virker det som at jeg i hvert fall ikke skremmer henne noe for hun sitter så fint med meg. Det er kos.

Etter noen timer på Grünerløkka og en tur på butikken var jeg super sliten. Så etter litt middag tenkte jeg at jeg like gjerne kunne ta meg en lur. Takket være mamma ringte og vekket meg for ellers hadde jeg sovet enda og sannsynligvis våknet en eller annen gang i natt. Jeg skjønte virkelig ikke hvor jeg var, hva klokken var og jeg var heeeelt ødelagt. Det er så sykt ekkelt å våkne helt desorientert. Noen ganger sover jeg så tungt og det gjorde jeg i ettermiddag. Da jeg lå på Rikshospitalet i 2016 fikk jeg også påvist små pustestopp på natten. Jeg slipper heldigvis å ligge med cpap. Det er en maskin man har over nesen på natten som kontinuerlig trykker luft inn. Hadde en sånn på da jeg lå på intensiven, men da var jeg så “out of it” at jeg ikke kunne nekte, men da de kom med den på overvåkningen, sendte jeg cpap sykepleieren på dør med maskinen. Man kan sikkert bli vant til det, men når legene ikke krever det bastant, vil jeg ikke ha det heller. 

Nå i kveld har jeg lagt neglelakk, endelig, for å skjule de blå neglene mine. Orker ikke bli påminnet hele tiden på at jeg tydeligvis er inne i en “dårlig periode”…… Så da må jeg bruke de triksene jeg har i boken min.

Nå er det tid for “This is us” på TV3. Enda et triks, å rømme inn i en fiktiv verden en times tid så man ikke tenker på sin egen.

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #triks #trikdiboka #thisisus

Back in town

Ja, da var jeg tilbake i Oslo og hjemme hos mamma og pappa på Skøyen men Elle. Jeg skal bli her med henne i to netter. På fredag kommer mamma og pappa hjem fra Tenerife så det blir bra. Skal hente de på Gardermoen før jeg kjører hjem til gutta i Sande.

I går ble den endelige avgjørelsen tatt om at vi skal avlyse USA ferien vi skulle på i februar. Jeg har vært såpass hanglete den siste tiden, hatt endringer i medisinene mine og formen er rett og slett ikke bra nok. Det er jo ikke noe artig å reise så langt for så å ikke nyte det på grunn av angst og dårlig form. Vi er alle skikkelig skuffa, men USA forsvinner jo ikke og vi kan dra tilbake når helsen er på stell. 

Så nå som jeg ikke følte meg så veldig tipp-topp-tommel-opp, var det utrolig koselig å gå ut og spise med to venninner i Oslo. Valget falt på Olivia i Hegdehaugsveien. Jeg har bare vært på Olivia på Aker Brygge og på Tjuvholmen tidligere så moro med noe nytt. Enda alt var egentlig helt likt. Cecilie kom til meg og sammen kjørte vi og hentet Anja på Torshov.

Jeg er ikke noe flink på å variere så som alltid, ble det pasta di manzo på meg. Jeg burde jo variere litt, men den er jo så god så jeg vet det er bra. Etterpå fikk jeg ogdå i meg en pannacotta. Det var ikke noe problem. Kanskje ikke det beste når man skal prøve å gå ned i vekt, men f##k it. Noen ganger må man jo kose seg. Vi ble sittende og skravle i over tre timer og det var akkurat det jeg trengte nå. En avkobling, mimring, prat om alt og ingenting. Er det ikke det man har gode venninner til?

Knipset den vakre porten på Vigelandsparken på veien hjem og nå er det natta. Har litt lakenskrekk kjenner jeg, men det går vel bra. Får vel sove til slutt.

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #ellepus #oliviahegdehaugsveien #italianfood #pasta #bellaitalia #olivia #lakenskrekk

Some days are good

Hey

Som vi alle vet så går livet i bølger. Noen dager er gode og andre, som i går er dårligere. Den angsten som tok tak i meg i går ettermiddag og som gjorde at jeg ringte kardiologisk sengepost, var mere fraværende i dag. Legen jeg snakket med i går ville at jeg skulle gå tilbake på Entresto, så jeg gjorde det i går kveld. Og jeg tok den opprinnelige dosen i dag tidlig. En tanke som slår meg er jo om det virkelig kan fungere så fort? 

Jeg hadde en god natts søvn uten noe avbrytelser, panikkangst eller tisse-turen (utrolig nok). Men selv om jeg våknet ganske uthvilt, var jeg ganske keen på å komme meg hjem. Jeg føler alltid det på dager man skal reise eller dra noe sted. Jeg vil bare komme meg avgårde. Så da var det på med pizza sokkene jeg fikk av Hedvig og starte dagen.

Etter en liten frokost fikk vi effektivt pakket ned alle sakene våre og vasket oss ut av hytten. Det er ganske mye enklere å gjøre det når man føler at man har mere oksygen rundt i kroppen. Det sier kanskje seg selv. Ettersom vi tok unna systembolaget i går og vi ikke hadde noe lang handleliste, var det bare en liten tur innom Nordby senteret. Her om dagen på Tanumshede shopping lånte vi en rullestol som Toivo trillet meg rundt i. Det var få folk og få blikk. På Nordbysenteret var det betraktelig flere folk og de hadde ikke noe vanlig rullestol. Jeg var litt nølende, men innså at det ville lette trykket og smertene i beina.

Jeg må jo innrømme at jeg følte folk trodde jeg fjollet rundt der inne. Det er det som er så vanskelig med å leve med en til tider veldig usynlig diagnose og sykdom. Det samme gjelder med HC parkerinsbeviset mitt. Jeg ser noen ganger at folk faktisk går bort til bilen min og kikker inn for å se om jeg har det. Hva er det disse menneskene forventer å se? At jeg åpner bildøren og faller rett ned i bakken og kryper mot døren? Jaja, dem om det.

Etter en liten sving innom Nordby, kjørte vi nordover til Moss hvor vi tok fergen over til Horten.

For så å kjøre siste bitenhjem til Sande. Det var utrolig godt komme hjem og se Marcus, Arne og Otto. Gjensynsgleden var nok størst hos de to sistnevnte.

Nå er Entresto og de andre medisinene mine inntatt, pulsen er fin og stabil og jeg tror det blir enda en godt natt. I morgen skal jeg til fastlegen å måle INE (tykkelsen på blodet), prøve å få en time hos psykologen min og så fotsoneterapi. God natt alle der ute. 

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #bastøfosen #ferge #bortebramenhjemmebest

 

 

Angsten får ikke ødelegge

Ny dag i vakre Sverige. Dersom du har lest min blogg den siste tiden har du helt sikkert sett at helsen ikke er helt der jeg vil ha den. Ingen kjenner kroppen min så godt som meg og jeg kjenner at nå er det noe på gang. Jeg kan ikke alltid si om det er noe alvorlig eller mindre alvorlig, men noe er det.

Vi var ute på kjøretur i dag til Hamborgsünd for å kaste microbølgovnen jeg klarte å ødelegge her om dagen. Der er nærmeste gjenvinningsstasjon. Veien dit gikk langs kysten og igjennom Camilla Lackbergs vakre verden, Fjällbacka. Det å ikke kunne nyte det fordi kroppen ikke spiller på lag er så utrolig utmattende.

Jeg kjenner en konstant angst og har kjent i hele dag at jeg egentlig bare vil hjem til Sande. 

Da vi kom tilbake til hytten kjente jeg panikkangsten økte. Pulsen ble raskere, oksygennetningen sank og jeg fikk verksmerter i begge underarmene. En følelse jeg bare kan sammenligne med å ha bært tunge bæreposer altfor lenge.

Etter MYE frem og tilbake inne i hodet mitt bestemte jeg meg for å ringe kardiologisk sengepost. Fikk snakke mer søteste sykepleieren som jeg kjenner og etter en liten stund ringte legen som er målvakt i helgen tilbake. 

Konklusjonen ble å gå tilbake på Entresto som er hjertesvikt medisinen jeg ble tatt av på torsdag. Grunnen for det var jo for å øke blodtrykket og håpe at det ville hjelpe kroppen med å kvitte seg med overflødig væske. Men syns ikke det har akkurat gjort meg bedre. Fikk selvfølgelig også ta noe beroligende. Orker ikke sitte med en drittfølelse som ødelegger. 

Jeg er glad for at jeg ringte og jeg er glad for at de lytter og tar meg seriøst. Nå skal jeg prøve å slappe av siste kvelden her på Tanumstrand. I morgen pakker vi sammen og drar hjem. Så.blir det vel ny tur til Rikshospitalet til uken.

Utrolig hvor stor del den psykiske siden tar av “plass”.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sverige #tanumshede #tanumstrand #tanumshede #panikkangst #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner 

 

Noe gir virkelig ikke mening

Ny dag i Sverige. En sløv morgen i sengen med “God morgen Norge” og en kopp kaffe. 

Det er en deilig ro her på Tanumstrand. Når man er hjemme er det alltid noe man må gjøre eller skulle ha gjort. Her er det ikke det på samme måte. Vi spiste litt frokost og dro bort på Tanums Shopping hvor vi kjøpte en ny microbølgovn til hytten. Den tok plutselig fyr i går kveld da jeg skulle lage meg noe popcorn. Ganske skummelt og Toivo måtte jo bare røske den ut og kaste den i snøen. 

Før jeg dro ut sminket jeg meg litt i håp om at det ville fjerne noe av trøttheten som har satt røtter i ansiktet mitt i det siste. Uansett hvor godt jeg sover ser jeg bare så sykt dratt ut.

Scary eller hür? Da vi kom fram til Tanums Shopping innså jeg ganske kjapt at i dag var ingen god dag for mine ben eller hofter. Min kjøre fikk låne en rullestol. Det gjør jo livet litt lettere, men det føles også litt rart ut. 

Fikk den fineste og nyeste modellen på markedet som dere ser. Fikk i hvert fall ingen rare blikk da jeg trillet ut til handicap parkeringsplass min.

Vel tilbake på hytta slappet vi av og jeg sovnet på sofaen. Det gjorde vi vel begge. Avsluttet kvelden med middag og “Norske talenter”. Men det var først etter en tur ned i lobbybaren på hotellet hvor vi koste oss foran peisen. 

Mens dere tenker at dette var da en koselig dag, og det var det også, tilbragte jeg den med en konstant følelse av angst i kroppen. Angst for å dø, angst for å bli sykere igjen, angst for å ikke holde ut til mai 2020 når karantenetiden min går ut. Hodet er i en kontant bergodalbane. Noe er helt logisk og andre ting er ikke det.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sverige #tanumshede #tanumstrand #panikkangst #dødsangst

Du gamla du fria 🇸🇪

Jeg var ganske så trøtt igjen i dag tidlig. Da Marcus spurte om to av hans venner kunne sove over og spille dataspill utover natten så jeg jo ja. Hyggelig det og jeg sovnet greit. Men da gutta la seg begynte Arne og gråte. Han ville vel være med og sove oppe. Prøvde først og overse han, men det funket ikke. Så halv fem i dag tidlig måtte jeg opp, slippe de ut for å lufte de. Så ble det stille…..jesp!!

Utpå dagen bestemte vi oss litt brått for å dra på en helgetur til hytten vi har lånt tidligere. Den ligger på Tanumstrand ved Grebbestad i Sverige. 

Vi kjørte ned til Horten og tok fergen over til Moss. Og på ferge må man spise en svele og ta en kaffe. Det hører liksom sammen. Halvveis ned i Østfold byttet vi å kjøre. Handlet litt mat og litt kos på systembolaget før vi tilslutt kom frem til hytten på Tanumstrand. Godt å være tilbake. Vi har vel vært her 4-5 ganger nå og det er alltid digg. 

Har vært litt nedfor i det siste, med plutselige angstanfall og følelsen av tristhet. Så håper noen få dager her gir meg litt lysere dager. Selv om jeg ikke blir noe mindre blå og sliten. Skal prøve meg på en tur til vannet i morgen.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #enbedrehverdag #tanumstrand #tanumshede #sverige #getaway