Super Sande Søndag

Hei du

Våknet til fantastisk sol og skikkelig vårvær i dag. Jeg blir i så mye bedre humør når det er fint vær. Det gjelder jo ikke bare meg, men i dag kjente jeg det på kroppen. 

Jeg kan se det nye huset vårt i nytt lys, kjenne på hvor mye jeg gleder meg til lange sommerkvelder. Uteplassen vi har nå er jo mye større enn hva vi hadde på Konnerud og det skal vi utnytte.

I dag ble den utnyttet til å leke med Arne og Otto i hagen mens jeg hengte opp klesvask. Tørketrommelen min er fortsatt ikke i orden, så da hengte jeg det ut. Typisk tegn på go’vær når man ser tøy ute.

Jeg tok bilen og dro på Lier Planteland og kjøpte en ampel, noen stemors blomster i skål, en tomatplante og jordbærplante. Jeg kan ikke fylle for mye på nå ettersom terrassene ikke er beiset enda. Men det ble fint!

Det er en god ro jeg kjenner på når jeg driver på med blomster og pynting. Ordner og fikser i mitt tempo. Takket være den ene medisinen jeg går på, Cordarone, skal jeg ikke være så mye i solen, så selv om jeg hadde smurt meg, tok jeg en pause. Pausen ble noe lengere enn planlagt ettersom jeg sluknet på sofaen.

Jeg kjørte Geir til Sande togstasjon og hentet Marcus i samme slengen. Kom og reiste med hvert sitt tog så det passet bra. Vel hjemme ble det mer moro i hagen, selv om Arne og Otto ikke har skjønt helt “rydde” delen når leken var ferdig og vi skulle inn.

Nå har solen gått ned og i morgen er en ny uke. Alle har reist hjem nå etter forrige helgs kalas så nå faller vel roen seg også.

Ha en strålende søndag!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #sologsommer 

Mission possible

Hey

Selv om jeg har vært ganske sliten etter 40 års dagen min med full feiring og besøk, sa jeg ja til en kort ekstra vakt på Drammensbadet i går. Etter en god frokost var det godt og komme ut litt. 

Jeg har aldri før slitt med allergi, men jeg lurer på om det er det som skjer. Selv om det var digg å jobbe litt, hadde jeg kjempe vondt i hodet, tett i brystet og andre symptomer på det. Dagen i dag har jeg sløvet og bare vært hjemme. Sett bort fra en liten tur på butikken, har jeg ikke gjort stort. Er ganske godt det også. I hvert fall når man ikke er tipp-topp tommel opp. Jeg booket en tur til Tromsø så drar dit neste uke. Gleder meg til å se Stine. Så henne forrige helg da hun kom nedover, men fikk jo ikke noe venninne-tid.

Nå er det “Mission Impossible” filmkveld i huset. Med fullmåne og sjokolade.

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sande #panikkangst #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #sandeivestfold #tromso #yolo #venninnetid #drammensbadet 

Finner roen

Hey

Kjenner at det tar tid å komme seg etter helgens bursdag og feiring. I går var første dagen jeg ikke hadde noen planer. Det var stille og rolig og jeg fikk slappet av. Hjerteflimmeret som jeg har kjent komme og gå i noen dager nå er ikke helt over. Var ganske sliten så da tilbudet om å gå ut og spise kom fra svigerfar, brukte jeg ikke lang tid på å si ja. Vi kjørte bort til Sande “city” og delte en pizza på Stasjonsgaarden.

I dag ble min bror, Thomas, 39 år. Han er 1 år og 6 dager yngre enn meg. Vi vokste opp tett.

Jeg startet dagen med en tur til Drammen. Først på fotsone før jeg kjørte til Gulskogen og Magasinet.

Etter at jeg var ferdig på Magasinet dro jeg til Kamilla med langpannen og kakefatet hennes. Hun var jo så snill og lagde oreokake og foccacia til bursdagsfesten min.

Nå er klokken tikket over midnatt og det er blitt 27 april. Jeg har akkurat kommet meg i seng og når jeg står opp i morgen skal jeg jobbe noen timer på Drammensbadet. Det er en liten stund siden sist, så det blir bare godt. Jeg har tatt kvelden med ro og jeg har ikke egentlig kjent noe til flimmeret nå i kveld. Det er vel en god ting. Håper dere alle får en god natt!!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #sandeivestfold #kronisksyk #drammensbadet 

Status Quo

Hey!

Ja da var jeg 40 år! Helgen har vært helt fantastisk med besøk fra inn og utland og en kjempebra bursdags feiring. Det er ikke så ofte jeg ser familie fra England så at de kom var bare helt overveldende. Jeg har ikke ikke akkurat mest av energi og overskudd så uten min kjære Toivo, Hanne, mamma og alle andre som hjalp til gikk det så bra.

På søndag kom mamma, pappa og min engelske familie ut til oss her i Sande. Det var blitt 22 april og det var min fetter Ben sin 29 års dag. Så Solveig og Hedvig blåste opp ballonger og vi gang opp flagg. Da hankom sang vi for han. Det var kjempekoselig!

Søndag kveld kjente jeg litt ubehag i kroppen, men på mandag tok det tak. Jeg kjørte Hanne og jentene til Frogner og dro videre til Torshov for å møte min venninne, Anja. Jeg var ikke i form og jeg måtte bare dra. Dro til mamma og pappa og sovnet på sofaen. Før jeg sovnet økte bare pulsen mer og mer. Det var i hvert fall følelsen av det. Da er ofte terskelen for å ringe guch sykepleieren på Rikshospitalet. Ettersom jeg hadde time der i går ble sofaen og en valium løsningen.

Hanne ble med meg på Rikshospitalet i går. Hun har aldri hatt muligheten til å bli med på kontroll så jeg var glad for at det passet nå. Hun har jo vært masse på sykehus når jeg har ligget der.

Før jeg kom inn til guch poliklinikken måtte jeg sjekke ICD (hjertestarteren) boksen min. Den viste hjerteflimmer som hadde vært det siste døgnet og det var det som hadde gjort meg uggen i kroppen.

Ultralyden og EKG viste at alt egentlig bare var som vanlig. Hjertet mitt blir jo aldri bra, men det var ikke blitt noe værre. Skal tilbake om 4 måneder.

I dag er første rolige dagen på lenge. Legger ikke skjul på at det er litt deilig også. 

– Katie

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #sande #panikkangst #fortyandfabulous #birthdaygirl #bursdag 

 

En uke er ingenting

Hey.

Da har det bikket over midnatt og det er nå 13.april. Fredag 13.april for sikkerhets skyld. Nå er ikke jeg såveldig overtroisk av meg så det skal vel gå bra. Det er bryllupsdagen til mamma og pappa. 44 år og fortsatt gift.

Men det er tenker mest på er at det er akkurat en uke til fredag 20.april og min bursdag. Jeg kjenner at det er helt ok å bli 40 år. Jeg har ingen panikk for det. Neste lørdag blir det fest for å feire og det gleder jeg meg veldig til. Det kommer familie og venner fra inn- og utland, noe jeg setter utrolig stor pris på. Det betyr masseat folk vil komme og feire lille meg. Jaja, nå er jeg ikke så liten, rent bokstavelig talt, men kjolen jeg skal ha på meg passer og det er det viktigste nå. I går var vi ute og handlet inn en putekasse og litt til terrassen. Det kommer jo familie som skal bo her og hvis været fortsetter er det jo hyggelig med en pen uteplass. Er jo ikke helt ferdig enda, men det kommer seg.

I dag startet jeg med fotsone terapi og det var lurt for etterpå måtte jeg på Sandvika storsenter og IKEA. MASSE som må ordnes når man skal ha fest.

Man har jo gjerne 100 ideer om hvordan man vil ha det når det gjelder bord, pynting, ballonger etc. Fikk handlet inn det meste i dag. Så blir bra. Men da bikker jeg i seng med min ❤. Natta folkens.

– Katie

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #snarrbursdag #40 #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #sandeivestfold 

Å finne balansen

Hei du

En hektisk helg er over. Jeg føler fortsatt at våren ikke vil komme helt frem, men den som venter på noe godt venter jo ikke forgjeves. Fredag kveld var jeg i bursdag til min gode venninne, Cecilie, i Oslo. Det var en kjempe koselig kveld med mange flotte jenter.

Skikkelig go’kveld hvor tiden bare fløy. Jeg kjørte hjem og var tilbake i Sande ved 01.30 tiden så sliten da jeg la meg.

Etter en ukes tid nå hvor Arne har vært veldig kløendei ørene måtte jeg opp og dra til veterinæren i går. Jeg hadde fått time til han klokken 10.00. Tok med meg Marcus og det var lurt for Arne var ikke i det mest velvillige humøret.

Slutten på visa ble at han hadde dobbeltsidig ørebetennelse og må nå ha øredråper en ukes tid. Og ca 2000 kr i minus. Sånn er det!

I dag tok min kjære meg med til Drammen og vi koste oss med en lunsj på Brask & Bram på Bragernes Torg.

Jeg fortalte han at jeg har vært en del nedfor og redd i det siste. Det er ganske rart hvordan man lever sammen med noen og allikevel kjenne at man legger litt skjul på ting når det er vanskelig. Da kommer det ofte ut som frustrasjon og latskap. Kanskje det henger sammen med at jeg blir 40 år om 11 dager.Hjelpes meg!! Da vi kom hjem sovnet vi begge på sofaen. Han var sliten etter nattevakt og jeg var bare sliten.

I kveld klarte jeg en halvtimes tur med Arne og Otto, selv om smertene så absolutt var tilstede. I morgen er starten på en ny uke så jeg lader opp med et glass hvitvin og litt sjokolade.

Håper dere får en strålende uke og at våren dukker opp.

– Katie

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu 

Effektiv, tankefull og lakenskrekk

Hey.

I dag har jeg vært alene hjemme med hundene. Toivo dro på jobb og Marcus er i Tønsberg. Jeg følte meg ganske bra og var ganske så effektiv. Fikk gjort noen maskiner med klesvask, ryddet bort påsken og satt huset tilbake til hverdagen igjen. Det er alltid koselig å pynte til en høytid eller fest, men også deilig når man rydder det bort. 

Jeg har vært ganske tankefull i dag. I går var det 12 år siden jeg flyttet fra Oslo til Drammen. Bortsett fra Toivo, kjente jeg ingen. Men ei som tokmeg i mot med åpne armer var Laila, min svigermor. At hun, 9 år på dagen, skulle bli borte har vært vondt og tøft. Vi har tilbragt masse tid sammen og jeg savner henne veldig. I dag, dagen etter 3 års dagen før hennes bortgang, skulle hun blitt 66 år. Jeg vet ikkehvor du er Lajla, men håper du vet at vi savner deg noe veldig.

I kveld har Toivo og jeg hatt en rolig kveld. Jeg kjenner at det ikke er lenge igjen til 40 års dagen min og den store festen. Jeg gleder meg så sinnsykt til å se alle og jeg vet det kommer til å bli bra. Men nå i kveld kjente jeg plutselig skikkelig hamring i hjertet, klam panne og en skikkelig stressende følelse i kroppen. Pulsen min var på godt over 100 bpm i hvilemodus og med en hjertestarter som skal holde pulsen min i sjakk på ca 70 bpm, var det ganske ubehagelig. Det er lenge siden jeg har kjent det så det var bare å trekke et dypt magedrag, fortelle meg selv at dette er “IKKE FARLIG” og at det går over. Når det ikke gjorde det og engstelse satt seg inn, ble det smilefjes tablettboksen. To valium og total ro har funket og pulsen er nå nede på 72 bpm. Jeg tenker det er lurt å bikke i seng. Har slitt litt med lakenskrekk i det siste. God natt mine kjære. Sov godt

– Katie 

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #sande #panikkangst #sandeivestfold #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch 

Påskegodt

Hey you

Nå er det gått noen dager siden sist. Påsken er godt igang og de fleste har dratt avgårde til fjells. Det kjennes godt at solen varmer, endelig, selv om det fortsatt blir super kaldt på natten. Det er som at våren “erter” oss. Jeg har pyntet litt i huset, selv om jeg egentlig ikke tror guttene ser det. Men det er viktig for meg at påskepynten tas frem. 

Jeg vet at det finnes mere pynt en plass, kanskje noe Marcus lagde da han var liten, men det er nok ikke pakket ut. Det er fortsatt noe igjen etter at vi flyttet. Må ta tak i det. Kjenner at det er litt tiltak bare. Vært mye sliten igjen i det siste. Mye blå på neglene som jeg maskerer med neglelakk. Hvis ikke jeg gjør det blir jeg bare lei meg. Oppgitt og motløs.

Forrige helg var jeg i Oslo hos mamma og pappa. På lørdag dro mamma og jeg til sentrum for å se på et sjal jeg har ønsket meg fra Louis Vuitton. Om tre små uker blir jeg 40 år. Skal ha stort selskap og jeg føler tiden flyr fra meg. Men jeg er sikker på at alt faller på plass til den store kvelden.

I dag startet vi dagen med å ta ut sittegruppen vi hadde på terrassen på Konnerud. Nå har vi jo fått så mye større uteplass så jeg gleder meg til å gjøre alt klart. Sånn litt etter litt.

Etterpå tok vi turen til Egge. Været har jo vært fantastisk hele påsken så at vi avsluttet den ute i solen på Egge var knall.

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk påske. April er her så det kjennes godt. Litt solbrent i ansiktet skal jeg nå slappe av med sofa og film. Vi snakkes

– Katie

 

#medfødthjertefeil #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #påske #sandeivestfold