Hverdags pause i Sverige

Hey

I dag har vært en ubeskrivelig deilig dag sammen med min kjære. Vi dro avgårde tidlig og satte snuten mot “du gamla, du fria” i øst. På nytt skulle vi være på hytta på Tanumstrand ved Grebbestad.

Vel fremme i Grebbestad fikk vi handlet mat og litt godt å drikke før vi kjørte bort til hytta. De siste par ukene har jo vært på Østlandet vært hinsides alt. Jeg kan huske vi hadde en hetebølge i Oslo i mai 2004, for da lå jeg på Diakonhjemmet etter en åpen hjerteoperasjon. Jeg bare husker varmen og ubehaget, men ellers kan jeg ikke huske noe som har vært i nærheten. 

Det har vært så varmt i dag også, med 30° så jeg kjente det godt i kroppen. Jeg blir like dårlig i varmen som i kulden. Ja kanskje værre, så det var bare å få i seg væske. Jeg hadde ikke tatt med meg badetøy, men dro ned på stranden og gikk uti vannet i trusa og bh+singlet. Det var sykt digg. Smurte meg inn med solkrem og det luktet “syden”. Jeg skal jo egentlig ikke være i solen på grunn av hjertemedisinen min, Cordarone, men i dag var det unntakstilstand.

På kvelden grillet vi hamburgere, men i denne varmen er ikke akkurat matlysten tipp topp. Det ble så varmt etter maten at vi tom en ny tur ned til stranden og rundt på Tanumstrand. Ikke for å bade, men for litt luft.

Jeg innser jo nå at det sikkert blir sofaen på oss i natt, for uten vifte er det altfor varmt å ligge oppe i andre etasje på soverommet.

Jeg håper dere alle nyter finværet – hverdagslykke!

– Katie 

 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #sverige #grebbestad #tanumstrand #visitsweden #sommer #heatwave #vierjekta 

 

Sommer kos

Hey

Våknet i dag med kjempe vondt i hodet. Selv om jeg ikke er noe lege, vet jeg at det ofte kan skyldes lavere oksygenmetning om natten. Jeg får kanskje ikke nok oksygen inn. Heldigvis går det fort over når jeg kommer meg opp. Det ble en rolig morgen ute i hagen med Arne og Otto.

Det er så utrolig deilig å ha en liten hage hvor man kan leke litt med hundene og de kan løpe litt. Det ble tidlig varmt i dag og sommeren har ankommet. Til helgen er det visst meldt opp mot 30° i Oslo. Det er jo sykt. Det er digg at Toivo fikk satt opp paviljongen så jeg slipper å sitte i solen.

Toivo skulle avgårde for å hente en liten moped så jeg ble med han før å holde han med selskap. Godt å komme ut og skravle litt med min kjære. Vi stoppet og kjøpte is.

Vel hjemme igjen grillet vi og Toivo dro avgårde på jobb. Marcus har dratt avgårde til Asker, så er hjemme alene med hundene nå i kveld.

Nå er jeg halvveis i hestekurene med antibiotika og det merkes i magen. Heldigvis så hjalp det litt etter fotsone terapien og skal tilbake på ny time fredag. Finnes jo andre hjelpemiddel også!

Hei hurra for Aktivia!…..oi, det rimte…hehe. Nå må jeg bare bite tennene sammen og holde ut de siste fem dagene. Det fungerer jo for jeg føler meg bedre etter Tromsø turen. 

Håper dere alle nyter det fantastiske været vi koser oss med nå. Litt usikker på hva jeg skal finne på i morgen. Kanskje jeg skal våge meg ut i vannet og bade.

– Katie 

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #summerinthecity #sommer #vierjekta 

Full dag full av følelser

Hey

I dag var det endelig på tide med ordentlig vask av huset. Klokken 08.00 kom den nye vaskedamen fra firmaet og jeg gledet meg til å komme hjem til et rent hus.

Da jeg dro var det fastlegen først ut. Jeg hadde ikke time, men ettersom jeg skulle ta en INR måling, satset jeg på at jeg kunne få det gjort kjapt. Jeg skulle gjøre det forrige uke, men da satt jeg jo fast i Tromsø. Heldigvis kunne fastlegen se meg i dag, jeg måtte bare vente litt.

Min INRvar på 4.1, så selv om det ikke var drastisk, var det litt høyt. Så må kunne ut noen tabletter med Marevan for å få det ned til 2.5 hvor jeg skal ligge. Jo høyere INR, jo tynnere er blodet mitt og da blir det større blødningsfare. Men som sagt, ikke noe kritisk.

Etter turen til fastlegen, dro Kamilla og jeg på Espresso House på Gulskogen. Det var kjempe deilig å sitte ute i solen med en Nagel og iskaffe….mmm!!

Så var det dagens definitive kjipe opplevelse. Kreft sjekken på Gynekologisk på Drammen sykehus. Det er tre år siden jeg måtte operere ut livmoren etter at jeg fikk kreft. Selv om jeg hadde hell i uhell og slapp unna cellegift og stråling, har det ikke alltid vært lett.

Så etter undersøkelsen var det utrolig godt å få den gode beskjeden om at alt fortsatt så bra ut. Ingen tegn til noe tilbakefall.

Jeg feiret med en tur til fotsone terapi og så en kjapp middagsdate med min kjære. Han hadde pause og vi fikk tatt en rask matbit. Elsker han!

Nå skal jeg legge meg. Glad og sliten hopper jeg i “loppekassa”. Håper dere har en super kveld. Natta!!

– Katie

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #drammensykehus #espressohouse #iskaffe

Sliten med drøm

Hey

Da nærmer enda en langhelg seg slutten. Kjenner at energi nivået er lavt og jeg blir fort trøtt. Da vi kom hjem fra Vikersund i går ettermiddag, hvor vi var i bursdag, sov jeg i to timer. I dag har jeg bare vært hjemme. Lagde en liten sjokoladekake og min venninne Cecilie kom innom på vei hjem fra campingen.

Det var veldig koselig. Alltid moro med skravlings. Sovnet da hun dro og nå er jeg nesten litt forvirret. På hvilken dag det er, hva er klokka?, hva skjer denne uken, følelsen av å ha glemt noe…..! Er det bare at jeg ikke er 100% etter Tromsø turen? Var jo ikke Tromsø i seg selv, men at jeg ble syk. Tatt mange rare medisiner som jeg tror er grunnen til at jeg er så kvalm om dagen. I morgen skal jeg til fastlegen, fotsone og kreftsjekken på Drammen sykehus, så da blir det virkelig “back to normal”. Det er kjennes nesten litt godt.

En annen ting jeg kjenner er at den redselen jeg har hatt før når det gjelder reise, begynner å komme mer og mer. Har mange ønsker om sommeren etter en lang vinter, men vet rett og slett ikke om jeg tørr. Hva om jeg blir syk på.tur igjen? I utlandet? Men jeg kan jo ikke slutte å leve. Dette er skikkelig hat å føle. Mitt største ønske er å komme meg ned til San Miguel de Salinas igjen. Ett par uker i varmen.

Får håpe det blir til mer enn bare drømmen!!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner 

Rødt, hvitt & blått og sjokolade

Hey

Da var jeg kommet meg hjem til Sande. Det ble fire dager på overtid, men det var godt å få blitt litt bedre før jeg skulle sette meg på flyet sørover. Etter at jeg fikk penicillinen, fikk jeg jo selvfølgelig en allergisk reaksjon. Så på 17 mai, måtte jeg tilbake på legevakten og hente en annen type.

17 mai fikk jeg tilbringe med Stine og hennes familie på Kvaløya. Jeg tok en rolig morgen og ble ikke med skolen, men utpå dagen dro Stine, Christer og jeg til de andre. Der spiste vi deilig mat, drikke og super kos folk.

I går fikk jeg ordnet billett på 13.50 flyet hjem. En venn hentet meg og kjørte meg til flyplassen. Flyet var en halvtime forsinket så fikk sitte der og kjenne godt på nervene. Hater jo å fly så det var lett å ty til en tablett. Kjøpte en nakkepute og sov mer eller mindre hele veien til Oslo. En liten togtur til Sande og der sto Toivo og ventet.

I dag pyntet jeg litt før jeg dro til Oslo og Pascal med Kamilla, Alf-Egil og jentene. Min snille, tidligere nabo, Bera, var på jobb og hun var så snill at jentene og jeg fikk bli med opp i chocolateriet vi har sett på TV.

Vel hjemme, noe sliten, fikk jeg sett opptaket av det kongelige bryllupet mellom Harry og Meghan. Jeg syns jo det er stas at de har fått tittelene Duke and Duchess of Sussex. Worthing, hvor mamma er fra, ligger jo i Sussex. YAY!!

Nå er jeg super sliten. Legger ikke akkurat skjul på at det kanskje var litt i det tyngste laget å dra inn til Oslo mens jeg fortsatt kommer meg etter den uken jeg har ligget syk i Tromsø. Men det er det som er så vanskelig. Man vil så gjerne.

Natta folkens. Fortsatt god Pinse.

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #royalwedding #sussex #pascalskonditori #pascal #kongeligbryllup

Lakenskrekk og angst henger sammen

Hey

Klokken er nå 03.57 og jeg er lys våken. Kom meg sent i seng, men har nå våknet flere ganger av at svetten renner. Har ikke hjertebank eller høy puls, men kjenner symptomene på angsten. Tok to stesolid nå. De fra esken med smilefjes på. Venter på at sommerfuglene som virrer rundt i magen min skal sovne nå. Har satt og vindu for å få litt luft. Sitter i sengen for jeg sliter litt med å legge meg ned. Jeg prøver å rasjonalisere bort at det ikke er noe farlig. Må skrive ned med ord for kanskje det hjelper. 

Shit, nå er klokken blitt 04.02…. jeg vet det blir en lang dag i morgen. Er godt jeg ikke skal være med på første delen så jeg kan ta en rolig morgen. Sånn som jeg holder på nå og stresser kommer vel formiddagen til å gå med til å ta igjen den søvnen jeg ikke får nå.

Nå begynner øynene mine å krysse seg litt. Kanskje stesoliden har begynt å virke. Skal jeg våge meg ned i horisotalen??? Må vel det….

Snakkes da.. …

– Katie 

#mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #panikkangst #tromsø #romsa #stesolid #beroligende #lakenskrekk 

Heija

Heija

Jupp, fortsatt i Tromsø, men det var veldig godt å våkne i litt bedre form enn de siste dagene. Antibiotikaen har vel tatt tak og begynt å fungere. Det tar jo noen dager så kjenner det fortsatt godt i kjeven, høyre øre og bihulene, men det kommer seg.

På dagen i dag var jeg bare hjemme hos Stine. Men i stede for å ligge som slakt på sofaen, klarte jeg å brette litt tøy, sette på en klesvask, rydde litt og henge opp vasken når den var ferdig.

Da Stine kom hjem dro vi sammen med Christer på Jekta storsenter for å kjøpe 17 mai tøy til Christer og noe sløyfe til meg. Men da jeg fant en kjole jeg har sett på tidligere satt ned med 70%, kjøpte jeg den.

Kom hjem nå i kveld helt utmattet. Det er godt å komme seg ut, men jeg “betaler” for det nå. Stine har pyntet litt til i morgen. Jeg skal ikle bli med på skolen og se barnetoget, men jeg skal få bli med familien etterpå. Så nå er det sløving og en god natts søvn. 

Håper dere alle får en fantastisk 17 mai feiring.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #tromsø #romsa #17mai #vierjekta

Stuck

Forsatt i Tromsø og blir nok et par dager til. Hadde en elendig natt hvor jeg våknet en gang i timen. Enten var jeg gjennomsvett eller iskald. Det som er så sykt er at jeg ikke har noe feber. Da jeg våknet i 7 tiden hadde jeg så utrolig vondt igjen og følte meg værre enn i går.

Den snilleste legen på legevakten her ba meg ringe om jeg ble værre. Så gjorde det og fikk ny time kl 10.00 igjen. 

Så da var det bare å komme seg avgårde. Snilleste Inger kjørte meg tilbake i dag og da den nye crp var økt og jeg var i dårligere almentilstand, ble hun også med meg inn. Jeg fikk den samme legen og i dag fikk hun tak i legen min på Rikshospitalet, Gunnar. Det gir meg alltid en trygghet. Så nå er jeg satt på skikkelig hestekur med antibiotika. De er jo redd for å vente for lenge. Jeg har jo ikke de ekstra reservene å gå på. 

Jeg sov en del når jeg kom hjem til Stine igjen. Har ingen store planer for 17 mai så tror jeg blir her. Gi medisinen noen dager og hjemme er gutta på jobb.

Bikker i seng nå. Blir jo ikke mørkere her i nord.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #tromsø #romsa

Smurf

Føler meg som en smurf nå. Har hatt smerter i øre og hals i hele ettermiddag og kveld, men har klart å håndtere det med varm solbærtoddy, halspastiller og smertestillende. Men nå har jeg kommet meg i seng og jeg har begynt å hakke tenner og er blå på lepper og negler. Kanskje jeg får ringe hun hyggelige legen igjen i morgen og få noe antibiotika.  Litt dumt å vente for lenge!! Natta folkens 

– Katie 

Potte tett

Hey

Det er mandag og startenpå en ny uke. Jeg er fortsatt i Tromsø og har hatt en veldig koselig helg her med Stine og hennes fineste familie. Har desverre også kjent at jeg har hanglet litt siden fredag. Med hodepine, tette bihuler, hovne mandler, sår hals og vondt i ørene. Da jeg kom tilbake til Eidkjosen og leiligheten til Stine igår lå jeg rett ut på sofaen og hakket tenner mens jeg gikk inn og ut av søvn. Var knall blå og helt ferdig. Stine pakket meg inn i to ullpledd og ble liggende i tre timer.

Natten i natt har ikke vært noe særlig  å skrive hjem om. Var våken flere ganger med svelge smerter og neseblod. Takket være marevanen (blodfortynnende) følte jeg nesten at jeg måtte ha blodoverføring etterpå. Da jeg våknet på morgenen i dag ringte jeg legevakten i Tromsø og fikk en time der klokken 10.00. Stine og Christer dro på jobb og skole, men snille mammaen til Stine, Inger, kom og hentet meg og kjørte meg til legevakten. Jeg pakket meg inn og dro avgårde.

Jeg er alltid litt nervøs når jeg møter nye leger som ikke kjenner meg og min situasjon, for den er såpass kompleks. Men hun var ei utrolig koselig lege som, etter å ha fått et kortfattet sammendrag om min bakgrunn og problemene nå, tok situasjonen alvorlig og brukte god tid på å undersøke meg. Hun ringte ned til Rikshospitalet og sammen med de og meg, bestemte vi at reisen hjem i kveld skulle utsettes. Heldigvis kan jeg få bli her hos Stine noen dager til uten problem. Legen ville først legge meg inn, men siden jeg bodde privat og ikke var langt unna UNN (Universitetssykehuset Nord Norge), var det helt ok at jeg dro hjem til Stine. Inger kjørte meg hjem igjen, via Boots apotek, og vel hjemme sovnet jeg tvert på sofaen i to timer.

Jeg er litt spent på hvor lenge jeg må bli her oppe i Tromsø. Jeg styrer det litt selv selvfølgelig, men så lenge jeg er så tett, har vondt og hangler, blir det sikkert et par dager. Kanskje jeg får med meg 17 mai her oppe. I dag kom Toivo hjem igjen så hadde vært godt å være i Sande med guttene mine.

Nå skal jeg tilbake til sofaen. Vi hørs!

– Katie

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

#hjertefeil #hjertesvikt #medfødthjertefeil #vmh #organdonasjon #angst #mentalhelse #depresjon #kronisksyk #shoutout #sidetforåblidet #sjekkdeg #sija #tromsø #unn #universitetssykehusetnordnorge #sas #godevenner #stuckintromsø #arcticlife #vierjekta #kvaløya #eidkjosen #ikkeplanlagt