Sløvings & krumkaker

I dag har jeg hatt en rolig dag hjemme i mitt nye hus. Som jeg elsker bare mer og mer for hver dag. Jeg klarte ikke å dy meg her om dagen og hengte opp en lyslenke langs den ene leveggen. Jeg surret også en liten lyslenke rundt en krans som hang på terrasse veggen og som den forrige eieren ikke ville ha med seg. Lyser opp litt i hvert fall. I går var det jo masse deilig nysnø, mens i dag var det plussgrader og begredelig regnvær.

Etter gårsdagens to private visninger hadde jeg kanskje trua på at vi ville få inn et bud i dag. Men den gang ei. Så klar for å bli ferdig med leiligheten på Konnerud. Sånn at vi virkelig kan begynne vårt nye liv her i det fine huset vårt her i Sande. Feire jul med familie og kose oss uten at den leiligheten henger over oss. Ta en titt. Kjenner du noen som er på jakt etter en stor leilighet på Konnerud i Drammen, så ring.

https://krogsveen.no/Kjoepe-bolig/Bolig/Leilighet/Gramsborgveien-7-a-237110899

I dag dro gutta avgårde og hentet grillen vår som har stått hos en venn av Toivo mens vi har holdt på med flytting. Mens de var ute tente jeg lys, satt ut konge røkelse og fant frem kokeboken min.

I dag er det en måned til lille julaften og mange av oss får “besøk” av Hovmesteren. Tiden til jul går jo ganske så fort så bestemte meg for å lage krumkaker i dag. Jeg skal lage noen ekstra til noen venner. 

Etter noen timer på kjøkkenet hadde jeg så vondt i beina mine så måtte ta to smertestillende. Selv om beina ser helt jævlig ut har de ikke vært så veldig vonde i det siste. Men i dag fikk jeg sykt vondt.

Nå i kveld har vi sløvet med hundene hjemme. 

Håper dere har en super fin kveld.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning 

Full uke, klar for pause

Hey

Snart bodd to uker her i Sande. Ting begynner å falle på plass samtidig som det er ting som mangler. Møbler som ikke er flyttet ned fra Konnerud enda og nye ting som ikke er levert. 

Forrige uke var jeg på GUCH poliklinikken på Rikshospitalet. Tok blodprøver, EKG, gang test, ultralyd og hadde samtale. For første gang på lenge var jeg litt nervøs. Ultralyden ga for en gangs skyld gode nok bilder til å vise at klaffen mine fungerte uendret. No news is good news. Under gang testen gikk oksygen metningen min ned til 66%. Det tok bare et minutt på å komme opp til normalt nivå igjen, men på det laveste kjente jeg det godt. Svimmel, svett, slapp og tung i kroppen.

Etter timen dro vi hjem til Sande. Jeg var ganske så sliten så godt å komme hjem. 

Fredag var det konsert på Union Scene i Drammen med Kamilla og Øydis. Vi hadde billetter til Stage Dolls og Return konsert. Vi var mest keen på å få med oss Stage Dolls og låten “Love dont bother me”, som bringer frem sykt mange minner fra en ungomstid fylt med forelskelse, drømmer, gleder og pinlige tenårings issues. 

Når låten var spilt og lokalet var fylt med så mye røyk at det begynte å svi i halsen, dro vi over veien til Gummibaren. Ettersom jeg var sjåfør, ble det ikke drinker eller prosecco på meg. 

På søndag var det felles visning på Konnerud igjen. Dette var visning nummer to. Mens Toivo var i leiligheten måtte jeg finne på noe for å ikke fokusere så mye på det. Da ble det lett å begi seg ut på mer kjøkken terapi i form av kokosmakroner. De ble veldig gode. Syns de så ut som små pupper…..hehe. Må jobbe litt med makronene mine ser jeg.

 

I dag har vi hatt to private visninger, så nå satser vi på bud. Det hadde vært utrolig deilig med salg nå. Jeg har vært hos fotsone terapi for første gang på en måned og det var sykt godt og så absolutt på tide. Kamilla lagde meg en deilig lunch etterpå, før jeg måtte dra på Drammen sykehus og timen min der. Går på oppfølging etter livmor kreften jeg fikk i 2015. Måtte ta noe ekstra blodprøver, men ellers var det bra.

I morgen blir en roligere dag. Tenker jeg skal finne frem vinterstøvler mine, lage krumkaker og sløve på sofaen.

Nå skal jeg sove. Håper dere alle har hatt en smashing dag.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning #kaker #julekaker #snartjul #jul #christmas 

Makroner og forsmak på jul 🎅

Hei du

Da fikk vær melderene rett i går. Jeg våknet til hvit bakke og dalende snø. Det er ganske så koselig. Liker snø. Toivo dro på jobb tidlig i dag så var alene hjemme i det nye huset for første gang. Slapp hundene ut i hagen og de boltret seg i snøen.

Det er så deilig å se Arne og Otto kose seg med lekene sine. Jeg syns det var så deilig å bake den gulrotkaken i går så bestemte meg for å ta litt mer kjøkken terapi. Så i dag ble det grønne makroner med sitron smørkrem og kokos strø. Hadde bare grønn og svart konditorfarge, så da ble det den lystigere grønne. Makroner tar tid og tålmodighet, men det er gøy når man får det til.

Da var det frem med utstyr og sette i gang. Resultatet ble super bra. Godt fornøyd. Prøvesmakte en, men har lagt vekk resten. De skal jo egentlig ligge ett par dager for å sette seg. Ellers er de for seige. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Yummy!

Har en egen Facebook side. Sjekk den ut da:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1754387397905350&id=166285850048854

Veldig fornøyd med at jeg klarte å tømme en pappeske til i dag, gå en liten tur med Arne og Otto og vaske litt tøy. Selv om vi gikk en liten tur var de mest i hagen i dag.

Da min kjære endelig kom hjem fra jobb i kveld hadde jeg middag klar. Det passet veldig bra med at det kom masse snø i dag, for jeg hadde laget ribbe med julepølse, surkål, poteter og digg brunsaus. Det var veldig godt. Moro med en prøvesmak på årets jul.

Nå er det kvelden. Vi snakkes snart da ☺

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #makroner #katiecakes #kaker

Endelig en kake

Hey!

Etter en tur til fastlegen og Drammen, kunne vi konstatere at INR nivået mitt endelig var på vei til normalen. Målte den til 2.3 i dag. På torsdag skal jeg på kontroll på GUCH (Grown Up with Congenital Heartdefect) poliklinikken på Rikshospitalet. Jeg er ganske spent på den timen. Jeg håper jeg slipper sykkeltesten. For det første så liker jeg den ikke, men denne gangen er jeg redd den ikke blir riktig ettersom jeg er såpass sliten og har vært det lenge på grunn av flyttingen. Kanskje jeg slipper unna med en gangtest. 

Vel hjemme fra fastlegen bestemte jeg meg for å ta frem Kenwood major maskinen min og lage en kake. Det er lenge siden jeg drev mye med kaker, men kjenner at jeg har litt lyst til å ta det opp igjen. Det er jo en fin form for terapi i det også. Jeg får en ro i kroppen av det.I dag ble det

🥕🥕 GULROTKAKE 🥕🥕

Når jeg baker kake, eller uansett hva jeg lager på kjøkkenet, har jeg lært meg at det lønner seg å følge oppskriften. Dersom du tar snarveier kan det vise seg at det hele blir fiasko. Derfor legger jeg alltid frem alle ingredienser FØR jeg begynner, for da ser jeg også om jeg har alt. Det hadde jeg faktisk ikke i dag, men denne oppskriften kunne jeg leke litt med.

Måler, sikter og blander alt som det står i Kenwood maskinen før jeg har det over i en liten kakeform. Den jeg brukte i dag var halve størrelsen av en langpanne.

Ettersom jeg måtte leke litt med oppskriften, måtte kaken stå 10 min ekstra i ovnen. Så jeg satten den på varmluft 180° i 45 min. Jeg sjekket den jevnlig fra ca 30 min.

Etter at den var blitt kjølt ned, fortsatt i formen, tok jeg den ut og skjøtte den opp. Lagde en enkel kremost/smør/melis topping. Kaken ble høy og fin og saftig og god. En suksess!!

Sjekk ut Facebook siden min, Katie Cakes:

 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1753428284667928&id=166285850048854

God mandag folkens. Nå den obligatoriske cowboy strekken på sofaen.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sandeivestfold #katiecakes #gulrotkake #kake

Nytt kapittel i livet har begynt

Det er søndag kveld og vi har nå hatt to netter i det nye huset vårt i Sande i Vestfold. Vi dro fra Konnerud på fredag og selv om vi ikke er helt ferdig der oppe, var det veldig rart å reise derfra. I visshet om at jeg ikke skulle sove der noe mer.

Årets første snøfall kom på fredag også. Vi kom ned til Sande, dro innom MENY og handlet før vi kjørte bort til Dunihagen og det nye huset. 

Fredag var også den 10.november og vår bryllupsdag. I år har vi vært gift i 10 år. Det er ganske rart å tenke på hvor fort det har gått.

Utrolig hvor mye vi har vært igjennom på de 10 årene vi har vært gift. Alle par går igjennom faser i forholdet, men noen av de krevende situasjonene vi har måttet håndtere, har til tider vært umenneskelig. Men vi blir kanskje sterkere på grunn av det, ikke svakere som følge av det.

Bryllupsdagen ble feiret med en pizza og en øl/cider foran tv’en. Vi er så slitne så vi orket ikke gå ut fredag kveld. Sofaen og bordet var blitt levert av møbelforetningen tidligere på fredagen så det var godt å ligge i den.

I går kom mamma og pappa for å hjelpe meg og vi ble nesten helt ferdig med kjøkkenet. Skulle ta for oss klær etter lunchen mamma hadde med, men kom ikke til det. Orket ikke mer. Fikk besøk av Toivos tante og familie, men de skulle bare se det nye huset. 

Etter at alle hadde dratt var vi så ferdige at tanken på matlaging var totalt fraværende. Så vi googlet spisesteder i Sande og endte opp på et sted som het Luigi’s. Ikke overraskende italiensk mat. Det var veldig godt og utrolig deilig å slippe matlaging.

I dag tok vi en selvpålagt hviledag. Tok en tur til Konnerud og hentet noe kjøkkenutstyr før jeg dro tilbake hit og satt på noe klesvask. Fetteren til Toivo var her i går og de fikk satt inn vaskemaskinen og tørketrommelen. Så digg med ALT PÅ ETT PLAN.

Nå skal jeg legge meg. I morgen er det ny uke og jeg skal få besøk av Kamilla på dagen. Tror kanskje jeg skal lage noe gulrotmuffins. Sjekk det ut på Katie Cakes siden min på Facebook i morgen. https://www.facebook.com/Katie-Cakes-166285850048854/

God natt fra Sande i Vestfold 😄

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #sandeivestfold #katiecakes

 

Nest siste natt

I dag har jeg vært en tur i det nye huset i Sande. Det er så utrolig godt og kjenne på den roen jeg får når jeg er der. Vi fikk litt mer orden i hva som skal hvor. Selv om det er masse igjen, vi fikk hengt opp gardinene på stuen/kjøkkenet og hengt opp spisestue lampen. Det er så morsomt og se når det tar form. Når det går fra hus til hjem. Vi hadde med oss Arne og Otto og de storkoste seg i hagen mens vi jobbet. At jeg fant lekene deres i den ene pappesken i dag tror jeg de syns var helt innafor.

Nå er det vel tre uker siden jeg hadde noe fotsoneterapi sist, så jeg kjenner det godt i beina. Da jeg kom hjem hadde jeg sviende smerter fra høyre hofte og hele veien ned. Jeg måtte få beina opp. Da jeg tok to smertestillende og la beina opp på stuebordet, var cowboy strekken et faktum.

I morgen skal jeg pakke ned fra kjøkkenskapene her på Konnerud og så ta det med til huset. På lørdag kommer mamma og pappa dit for å hjelpe med å pakke ut. 

Det er litt rart å tenke på at dette er nest siste natten i denne leiligheten. Jeg flyttet til Drammen, fra Oslo, i april 2006. Selv om jeg har vært innom tre forskjellige boliger på den tiden, har de alle vært her på Konnerud. Jeg har opplevd så utrolig mye mens jeg har bodd her. Masse bra, men også en del ekstremt vanskelig og krevende ting. Jeg kjenner meg klar for et nytt kapittel i livet, en enklere hverdag, i et enklere hjem med rolige omgivelser. Ahhhhh….

Nå slukker jeg lyset og legger meg til å sove mens jeg drømmer om hvordan jeg skal pynte til jul. Natta folkens

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning 

The waiting game

Da var den hektiske mandagen over og jeg tok en super rolig tirsdag. Heldigvis fant jeg det ekstra giret i går, men det var bare så vidt.

Klokken 08.20 hadde jeg legetime for å måle INR igjen. Denne gangen var den for lav på 1.7. Det var skikkelig trøkk på legekontoret så jeg hadde ikke tid til å bli sittende og vente på legen. Vi setter jo alltid bare opp ny dosering så det kunne hun ringe meg om. 

Klokken 09.00 begynte jeg på jobb. Hadde satt meg opp 2.5 times jobb. Så var det rett på Lindum søppelfylling før jeg dro hjem til Konnerud for å vaske kjøleskapet, rydde og ordne til kvelden. Tror egentlig jeg var så sliten i går kveld at når visningen begynte og jeg skulle bort til naboen var jeg i litt transe. Super glad for at megleren vi har kontant med kom og sammen med Toivo og en megler til kunne jeg traske over til Jorunn med hundene, i trygg visshet om at visningen ville gå bra.

Det hadde vært ok oppmøte og flere som skrev seg på listen. Det kan jo komme 1000 på visning, om ikke noen legger inn bud spiller det jo ingen rolle. 

Jeg visste at dagen i dag kom til å bli litt rar. Sov til jeg våknet og har tilbragt dagen hjemme. Hadde ingen avtaler, legetimer eller noen forpliktelser. Var en svipptur på Europris og kjøpte noe strikkegarn. Det ble det eneste gjøremålet i dag. 

Det kom ikke inn noe bud i dag, men er fortsatt positiv. Men det å stirre på telefonen og vente på at den skulle ringe er jo virkelig ulidelig. Jaja… i morgen skal jeg pakke litt tøy og litt fra kjøkkenskap som vi skal ha med til Sande. Uansett flytter vi inn der på fredag. 

Her er linken til leiligheten vår her på Konnerud. Ta kontakt med megler da, om du vil komme og se.

http://Kjoepe-bolig/Bolig/Leilighet/Gramsborgveien-7-a-237110899

Har tegnet huset mitt. Er det ikke fint?

Håper dere alle har en kjempeflott tirsdag. Så snakkes vi snart.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #konnerud #krogsveenvisning #krogsveen #selgeleilighet #stress

Ekstra gir

Ekstragir…. det er det giret du vet du har inni deg et sted. Sjeldent kommer det frem, bare når man absolutt må. Hva gjør man da, når man sliter med å finne dette ekstra giret? Når man innser at man ikke kan yte like mye som andre. Vi vet jo alle at en flytteprosess er utrolig slitsomt. Jeg gjør så godt jeg kan, men det er jo ikke noe gøy når jeg ligger slengt på sofaen mens guttene sjauer og bærer. Men sånn må det nesten bli.

I dag dro jeg med hundene ned til nyhuset og begynte å pakke ut av eskene. Håpet var å finne DAB radion min, men den dukket ikke i en av eskene i dag. P4 på mobilen er liksom ikke like bra. Men det duger for å ha en lyd. Litt musikk å nynne til mens man jobber på.

Etter tre timers jobb, var det kjempe koselig med besøk av Kamilla, Alf-Egil, Celina og Linnea. De hadde med en pose kanelboller som vi lagde her om dagen. Så da var jeg ferdig for dagen. Min kjære kom også. Syns selv at jeg la en skikkelig økt så dro hjem. La en bolledeig som jeg lagde en kanelsnurrkake ut av. Ble super god. Fant en ny dansk oppskrift på Pintrest.

I morgen må jeg finne ekstra giret. For det blir en krevende dag med legetime, 2.5 time jobb, hente Marcus og ta en tur på søppelfylling. Så er det rett hjem og vaske kjøleskapet, brette og legge bort rent tøy, rydde bort alt av det som ikke kan vises, ta med hundene ut og komme oss vekk. For klokken 19.00 er det visning.

http://krogsveen.no/Kjoepe-bolig/Bolig/Leilighet/Gramsborgveien-7-a-237110899

Kryper under dynen nå og satser på en god dag. Er det ikke det får vi satse på det helvetes ekstra giret.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #flyttetåke #sandeivestfold #sliten #ekstragir 

Stress? Det gidder jeg ikke

Hey

I går dro jeg fra Oslo og hjem til Drammen. Jeg hadde time 14.20 for å måle INR igjen etter at den hadde vært så sykt høy. Men etter to dager uten å ta Marevan var INR ned på 2.4 som er helt perfekt. Må forsiktig på den igjen nå så ny måling på mandag (ingen fred å få)….hehe.

Som de fleste netter når Marcus er hjemme, sov Arne og Otto oppe hos han også i natt. Jeg orker ikke alltid å rydde etter middag før jeg legger meg på kvelden, jeg vet jeg burde. Så jeg tømte ut av oppvaskmaskinen og ryddet bort etter en lang dusj. Jeg redde opp sengen vår også og ryddet i stuen. Har mer energi om morningen og det må jeg utnytte uten at jeg krysser den magiske “grensen” som sender meg rett på felgen igjen. Men når man bor i en leilighet som er til salgs må den jo, i mer eller mindre grad, være visningsklar. Så det må se bra ut. Ganske slitsomt for en selverklært rotekopp som meg.

Ettersom Marcus og hundene sov videre satt jeg meg ned ved kjøkkenbordet og tok frem det jeg kjøpte på Panduro Hobby her om dagen. Fant noen kule ideer på Pintrest jeg ville teste ut til hatten jeg skal lage til et julebord. Ble ganske fine….

Skal lage mange flere og har noen ideer. Men det ble bare to små papir tekopper før hundene kom brasene ned trappen. Vi tok de med oss og dro ned til det nye huset i Sande. Mens Arne og Otto var ute i hagen og lekte med pipe lekene fikk jeg tømt ut av fem pappesker. Da begynte det å svi i hoftene og verke i beina så jeg dro hjem. 

Lagde hjemmelagde kjøttkaker til middag og en lasagne klar til i morgen. Slipper jeg å tenke på middag i morgen. Jeg vet jo ikke hva jeg orker i morgen.

På mandger det visning og det skal bli godt å bli ferdig med det. Men så er det tirsdag….. håper vi selger på tirsdag.

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=107395669&fks=107395669

Nå har jeg satt meg ned for å se Grenseland. Er ganske spennende. Natta folkens 

– Katie 

http://www.vmh.no

http://www.organdonasjon.no

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner