Another day

Hey

I dag var det på tide med verdens kjedeligste oppgave. Men også en av de viktigste…. fylle på medisindosetter. Fyller for tre uker av gangen så da er det lettere å holde oversikt over hva jeg begynner å gå tom for. Føler til tider at jeg har et jævla apotek i skuffen.

Må være super forsiktig for selv om Otto legger seg, sitter Arne klar til å ta hva enn som faller på gulvet. 

Lagde deigen til berlinerkransene jeg skal lage ferdig i morgen og slappet av med gutta før jeg dro på jobb. Sliten i kroppen, vondt i beina og skikkelig hodepine til tross, jobbet jeg 18-21.30. Var lenge siden jeg stengte Drammensbadet sist, men gikk så greit. Hjemme nå med gutta. I morgen kommer Marcus hjem på perm. Gleder meg masse til å se han.

Natta folkens

– Katie 

http://www.organdonasjon.no

Si det for å bli det

#medfødthjertefeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #drammensbadet #vmh #guch #medisiner #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #transplantasjon #trening #puls #vektnedgang #ernæring

Kaldt ute, kos inne

Hey

Dro avgårde fra Oslo tidlig i dag. Det var kjempe kaldt og masse frost, så godt å ha rattvarmer i den nye bilen. Jeg kjenner det veldig godt på pusten når det blir kaldt. Selv om naturen blir så vakker med frost, er det ikke bare gleder som følger med.

Midtvinters, når jeg opplever kuldegrader ned i -10 eller -20 grader, holder jeg meg mest inne. Heldigvis er det ikke så kaldt nå.

Dro rett på fotsone terapi fra Oslo. Nå har jeg ikke vært der på noen uker, så kjente det godt når hun satte i gang. Det er en skikkelig godt/vondt behandling. Etterpå blir jeg veldig sliten, så det var rett hjem til gutta. Det var så godt å se Toivo etter to netter i Oslo. Men han var ikke hjemme lenge før han dro avgårde. Så tente noen lys, litt kongerøkelse og fant frem årets julekort.

Orket ikke skrive mange før jeg sovnet på sofaen. Jeg blir jo veldig sliten av fotsone terapien så det måtte bli en liten cowboy strekk. 

Ønsker dere alle en fin fin kveld.

— Katie

http://www.organdonasjon.no

Si det for å bli det ♡

Freakin freezing

Ok….Har du funnet frem stilongsen? Ullsokker? It’s about time to. Har hoppet godt under dyna nå. Ute er det vært men det er jaggu meg kaldt. Ligger og hører trikken passere nede på Drammensveien. Ikke mye lyder i Sande og selv om det ikke var mye lyder på Konnerud, liker jeg litt lyd. Er jo ei Oslo jente i ❤. Det er det vel ikke noe tvil om. Vil bare ønske dere god natt. 

– Katie 

Oslo

Så da var jeg her igjen, kom igår. Hos mamma og pappa. Det er to uker siden mammas operasjon og det går i aller høyeste grad fremover. Ting tar jo tid etter en operasjon, det vet jeg alt om, og man vil gjerne så mye før kroppen er klar. Det er her “skyndte seg sakte” kommer inn. Jeg har tidligere gått på noen skikkelig smell ved at jeg har vært for aktiv før kroppen var klar. Men mamma er flink. Og jeg liker at jeg kan hjelpe henne nå som hun trenger det. Hedvig kom etter skolen  i går og Hanne kom innom etter jobb. Jeg orker jo ikke så mye, og jeg hadde ikke en spesielt god dag. Men jeg kan hjelpe til med litt klesvask og matlaging.

Sov over til i dag og har surret rundt her i hele dag. Noen venner av mamma og pappa kom på lunsj så jeg ble. Skal bli her en natt til. Drar rett til fotsone i morgen tidlig. Nå er det lenge siden jeg har vært der, men nå før jul er det mye pengene skal strekke til, så det får nesten bli sånn. Dro sammen med pappa bort på Pilestredet Park for å levere noe sengetøy og hente en medisin dosett jeg hadde hos Hanne. Veldig koselig at både Solveig og Hedvig kom ned, selv om det bare var for to sekunder. Det er veldig rart at vi bare kan kjøre bort til de. Kan nesten se de når vi vil. Må ikke fly til Paris først. Det er luksus. Ikke noe er så viktig som familie. Skal kose meg i kveld. Kjøpte litt chips og krokodiller på butikken. Det er de eneste krokodillene jeg liker. Med Farmen på TV har jeg det ganske bra her jeg sitter.

Da ønsker Elle-pus og jeg dere alle en god natt.

— Katie

http://www.organdonasjon.no

SI DET FOR Å BLI DET 

Rolig nå

Hey

Deilig og rolig søndag, på grensen til kjedelig. Har aldri vært noe fan av søndager. Det er ikke alltid jeg må gjøre noe, men liker alternativer. Men i dag var det helt ok ettersom det ble sent i natt. Toivo og jeg var invitert i rakfisk lag hos venner på Lørenskog. Det var med noe sommerfugler i magen jeg skulle smake på rakfisk for første gang. I en alder av 39 år, smakte jeg på lutefisk for første gang ifjor. Når det ikke var noe høydare, var jeg veldig spent.

 

Jeg kastet meg i det og det var godt med tilbehøret. Alene var fisken “helt ok”. Er jo veldig spesielt. Kvelden var hyggelig med nye bekjentskaper, skravling og latter. Veldig hyggelig å bli invitert. 

❄❄❄

I dag bestemte jeg meg for å starte med vaffel. Vaffellukt er jo bare helt fantastisk. Toivo lå lenge i dag så var alene med Arne og Otto og hadde en rolig morgenstund.

I går var det en måned igjen til julaften. Tiden flyr så utrolig fort. I morgen skal jeg igjen til Oslo og hjelpe mamma litt. Hanne kommer også, så det blir koselig. Siden mamma ikke kommer seg ut nå, blir det julegave shopping på nettet. Funker det også.

Koste meg med en mince pie, som er skikkelig engelsk juleminne. Å kjenne på julefølelsen litt er lov nå.

Avslutter med ønske om en fin søndags kveld. Ta vare på dere selv og de rundt dere.

– Katie

Lights out

Klokken er 01.09 og den geniale ideen om å legge seg tidlig gikk rett ut av vinduet…

Men nå sitter jeg her i sengen, skal straks slå av lyset og håper natten kommer fort. Liker ikke å ligge lenge i mørket. Altfor mange tanker som farer.

Du vet den følelsen av å være trøtt, men ikke få sove. Lang dag i morgen, såfår gi det et forsøk.

Natta folkens.

Lights out!

– Katie

Friday night lights

Hey

Da var vi hjemme etter en lang dag i Oslo. Fleecebuksa er på, Arne og Otto på fanget og kos på tv’n.

Toivo og jeg dro til mamma og pappa. Ting tar tid, men syns mamma kommer seg bra og jeg har troen på at dette blir bra for henne. Håper det. Så hun kan leve smertefritt.

Etter en kaffe der, dro vi opp til Rikshospitalet for ny time på GUCH poliklinikken. Er der ca 4 ganger i året for å ta ultralyd og EKG av hjertet og gangtest og blodprøver. 

Jeg bruker også timen til å ta opp forskjellige tanker, redsler og plager som jeg har i hverdagen. Det er godt for det er ofte veldig vanskelig å vite hvordan jeg skal håndtere tanker. Og jeg er veldig rask på å “skylde på” hjertefeilen når jeg merker noe fysisk. Men jeg vet jo ikke, så å få bekreftelse eller avkreftelse er viktig.

Konklusjonen etter timen var at hjertesvikten var på status quo. Ikke bedre (det blir den aldri), men det viktigste var at den ikke var værre. Selv om det er sykt klisje å si, da må jeg bare prøve å leve i nuet og ikke bekymre meg for hva som kommer. Som kontaktsykepleieren over alle kontaktsykepleieren, Katrine, sier : “ingen vet hva som skjer i morgen, men de aller fleste behøver ikke forholde seg til det”. Dødsangsten lever sitt eget liv. Spesielt når lyset slukkes.

Etter timen dro vi innom Hanne og Jerome i Pilestredet Park med noe julepynt, plastjuletreet, krumkakegjernet og litt annet stæsj. 

Nå er vi hjemme og godt er det.

Avslutter med noen friday night lights. 

— Katie

#SJEKKDEG

Hey

I dag hadde jeg en veldig rolig morgen. Våknet med utrolig vondt i hodet. Det som er kjipt er at det har vært tilfelle oftere og oftere i det siste. For to år siden, da jeg lå på Rikshospitalet, hadde jeg episoder med ekstreme hodepiner og veldig voldelige drømmer. Vi la merke til at ved de tilfellene hadde jeg hatt veldig lav oksygenmetning mens jeg sov. Jeg har jo selvfølgelig ikke mulighet til å måle dette hjemme, men jeg kjenner jo at pusten min er tyngre. Jeg sover mer urolig så det kan vel kanskje være en sammenheng.

Jeg dro inn til Drammen og tok en kjapp kaffe hos Kamilla før jeg kjørte til Drammen sykehus og timen min der. Nå som det er 3.5 år siden jeg hadde livmorkreften og ble kreftfri med en gang livmoren ble operert ut, blir jeg tatt inn til kontroll hver sjette måned. Og i dag var dagen.

Etter 10 småkjipe og litt ubehagelige minutter, var jeg ferdig. Og heldigvis, så alt bra ut og ingen tegn til cyster på eggstokkene. Hadde fortsatt litt væske i buken, men de tror det er pga hjertesvikten. Men lettet og sliten dro jeg fra sykehuset.

Det er så viktig for dere jenter der ute at dere sjekker dere hos gynekolog og tar celleprøve. #sjekkdeg – det var en skremmende opplevelse å få beskjed om at jeg hadde livmorkreft, men jeg var heldig. Det ble funnet tidlig. Ikke vent!

Nå i kveld har jeg bare vært hjemme med gutta boys. 

  

Vi snakkes snart, og husk :

SI DET FOR Å BLI DET 

http://www.organdonasjon.no

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #skjultsykdom #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt 

Roller i livet

Hey

I dag har jeg tenkt en del på roller vi tar på oss i livet. Vi gjør det jo alle sammen. I visse situasjoner kreves det at man tar på forskjellige roller. Jeg ser på meg selv og hva slags roller jeg har i livet. Jeg syns noen ganger det kan være utrolig vanskelig å kombinere noen av de. De vanligste rollene i livet er jo mamma, kone, kollega, venn og elsker. Jeg har jo alle disse rollene, men å kombinere noen av disse rollene med rollen som pasient, som jeg også lever med er den vanskeligste rollen. Men jeg forsøker så godt jeg kan, men noen ganger mister jeg litt mot og føler at jeg ikke strekker til. Noen av rollene mine er det vanskeligere å svelge at jeg ikke strekker til i.

I dag har jeg tatt på meg rollen, datter. Etter mamma ble operert forrige mandag, var det godt å komme hit og kunne helpe til litt. Pappa gjør jo alt bra for henne, men de er jo begge slitne. I 40 år har mamma og pappa passet på meg, vært med på sykehus, jobbet med statlige instanser, vært med til leger og tilbargt usannsynlige timer på sykehus med meg. Derfor er det godt å kunne hjelpe litt til nå. Selv om det bare er å henge opp klesvask, lage kopper med te, mat, hente medisiner eller andre småting. Når det hjelper mamma og letter for pappa, så er det bra! Kos med Elle-pus!

I går var jeg ute med rullestolen en tur. Toivo og jeg tok en tur med Arne og Otto. Jeg gråt litt ett øyeblikk da jeg kom rullende i nabogaten og jeg fikk flere medlidende blikk fra de som kjørte forbi. Men jeg føler ikke at det er noe annet alternativ nå. Og så må jeg prøve å fokusere på at dette er midlertidig. Selv om veien foran oss er full av vanskelige tider, blir det bra til slutt. En dag!

I dag er det 19 november og det er helt utrolig hvor fort tiden går mot Jul nå. Jeg var innom IKEA på veien hit i dag og der var jo julen definitivt kommet. Det var så mange folk der, så jeg gikk målrettet og effektivt og hentet hodeputene jeg skulle kjøpe til mamma, rev med meg to pakker med batterier og kom meg ut. Julegaver har jeg ikke begynt tenke på en gang. Det eneste jeg har tatt meg tid til er å bestille et par kjoler på nettet.

  

Syns de er så fine. Heller mot den til venstre, tror den dekker best de omrdene jeg vil den skal dekke. Samtidig hadde jeg kanskje kjent meg hakket mer sexy i den til høyre. Jeg bare håper de kommer til helgen. Da skal vi på rakfisk lag. Aldri spist rakfisk før, så er spent. Gleder meg til selskapet og møte nye mennesker. Kjenne litt på et sosialliv. Blir ikke så mye sosialliv på meg om dagen.

Nå er det sløvings på sofaen til mamma og pappa før natten. Håper dere får en god natt. 

Og husk : http://www.organdonasjon.no

– Katie

Jeg hakke tid

Hey

Har ikke skrevet på en uke nå. Det har jeg rett og slett ikke hatt kapasiteten til. Det har virkelig gått i ett og jeg skal innrømme at jeg på et tidspunkt ikke var sikker på hvilken dag det var.

Forrige lørdag dro jeg innover til Oslo. Skulle sitte litt barnevakt for Hedvig. Nå som de bor i Oslo, og ikke Paris, kan jeg jo det. Sov like gjerne over. Er faktisk ikke så gira på å kjøre på natten.

Mandag denne uken ble mamma operert, dette pluss at min søster var så syk at jeg måtte sove over igjen på tirsdag, at Toivo ikke er bra og mine egne issues, har gjort at jeg kjører på felgen. Det er jo ikke alltid det passer å ta vare på seg selv. Rullestolen min er levert nå. Har vært ute og testet den med Arne og Otto. Godt å være ute med de.

Ser jo helt døll ut, men kanskje dette vil gjøre livet lettere. Må øve masse, kjenne på hastighet, hvordan den beveger seg og min egen komfort. Men det blir bra.

Marcus har vært hjemme og det har vært utrolig koselig. Savner han massenår han er i militæret nå. Heldigvis harhan perm om ikke så lenge. Han og Toivo har vært sammen en del og det er kos. The boys I love the most 💕

I går var vi i bursdag. Det var Miss 11 års dag i går og hun hadde pølsefest. Super stas å være sammen med familien. Stas var det jo også at Marcus var med.

I dag har jeg bare vært hjemme med gutta. Toivo og jeg tok med Arne og Otto på ny øvelsestur med rullestolen. Gikk veldig bra, men kjenner meg ikke 100% komfortabel enda.

Avslutter med et bilde jeg tok ut av stuedøren min i dag tidlig. Soloppgang i Sande, en kald november morgen. Ønsker dere alle en god natt og en god uke foran dere.

Og ikke glem, si det for å bli det

http://www.organdonasjon.no

– Katie