Rikshospitalet på kontroll

Hey

Sov hos mamma og pappa i natt. Gjør jo ofte det når jeg har time på Rikshospitalet. Det er så utrolig kjipt å sitte i kø på E18 tidlig på morgenen. Jeg var helt sikker på at jeg hadde time klokken 08:00 så da var det ikke noe å lure på. Men da jeg sjekket sms jeg fikk av OUS så jeg at timen ikke var før 10:30 og så en time 11:30. Første timen i dag var GUCH kontroll med ultralyd, EKG og konsultasjon. I dag fikk jeg også gleden av å utfør en sykkeltest. Det er jo ikke akkurat favoritten, men det er lenge siden jeg har gjort det nå så det var bare å trå til. 
Jeg traff på alle de flotte og dyktige menneskene som passer så godt på meg. Jeg har så stor respekt for de og er blitt ganske så glad i de.

Jeg kommer aldri til å bli noe toppidrettsutøver, (søren heller, det forsvant den drømmen), men alt så veldig bra ut. Pumpefunksjonen var god, klaffen så fin ut og det var ikke noe endring i svikten de har fulgt med på. Jeg tok opp problemene jeg har med at høyre ben alltid er hovent og ofte vondt. Kardiologen henviste meg nå videre til Kar avdelingen på Aker sykehus for å finne ut hva grunnen kan være. Hadde det vært hjerte og svikten ville det vært like plagsomt i begge ben. Hm….enda et mysteriet!!
Etter GUCH kontrollen gikk jeg inn på naborommet på sjekk av hjertestarteren min. Jeg fikk en ny i 2013 og den sjekkes et par ganger i året. Det hadde ikke vært noe innslag på den siden sist. Det er også kjempebra. Hjemme har jeg en trådløs måler som sender signaler til Rikshospitalet. Den jeg hadde bestod av to enheten og tok opp mye plass på soverommet. Så nå har jeg fått oppgradert noks som er litt mindre og kun en enhet.

På vei hjem fra Rikshospitalet hadde jeg time hos fysioterapeut i Drammen. Nå er jeg hjemme, vi har spist middag, jeg fordøyer dagen i dag og slapper av foran TV. I morgen blir det en rolig dag hjemme med hundene. Det blir kos.

Håper dere alle har en super kveld.

– Katie

 

#guch #vmh #livetmedhjertefeil #yrkespasient #nav #trening #mestring #opptrening #angst #lykke#sjekkdeg #kreft #hjertefeil #hjertesvikt #overleve #leve #organdonasjon #motgang #medgang#nav #drammen #norge #norway #kjærlighet #drammensykehus #opptrening #glede

 

 

 

 

 

 

 

Litt av en uke, men en god en har det vært

Hey

Nå er det gått en liten stund siden jeg sist skrev et innlegg her. Forrige uke var ganske så hektisk med legetimer hos forskjellige leger på forskjellige helseinstitusjoner. På onsdag i forrige uke var jeg så heldig at jeg fikk dra inn til Grünerløkka og passe på min lille nevø, Sebastian. Han er 21 måneder. Det gikk supert så håper det ikke blir lenge til neste gang. Tante Katie er klar!!

Det gikk ganske slag i slag. Torsdag var det “Damenes Aften” på Bohus i Drammen som jeg dro på med Kamilla. Og på fredag var det 40 års festen til nesten-svigerinne, Karin. Kjempe koselig.


På lørdag ble Marcus med meg til Oslo og Frognerparken med Arne og Otto. Vi hadde avtalt treff med andre eiere med amerikanske cocker spaniel. Det var kjempe stas å se gutta løpe, herje, leke og ha det artig.


Jeg var ganske så sliten på lørdag kveld så det var godt å bare gjøre noe rolig og kos. Så Toivo og jeg tok en tur på kino og så “Børning 2”. Hadde ikke sett film nummer en, men det gjorde ingenting. Jeg syns filmen var kjempe morsomt.  Kul film!! På søndag morgen, da jeg sto tankefull i dusjen kom jeg på den mest geniale ideen. “Hey, hva om vi bare stikket på båten til Danmark?” Noen få timer senere var vi godt plassert på DFDS til København. Noen ganger må man være litt crazy. Oppgraderte oss til Commodore Class. Vi hadde en super fin tur, akkurat den lille pausen vi trengte og fortjente. 6 timer i København var og flott. Ble fort sliten så holdt oss i mer eller mindre på samme lille området på Strøget. 





Nå er vi hjemme igjen. Kom tilbake i går. I morgen skal jeg på Rikshospitalet for kontroll kontroll av hjertet og så rett på kontroll av hjertestarteren min. Så i natt sover jeg hos mamma og pappa. Natta folkens. Vi hørs!!

– Katie

 

#hjertefeil #hjerte #mestring #rehabilitering #opptrening #langvei #normalhverdag #vmh #guch #hjertesvikt #angst #mentalhelse #lovelife #backtolife #rikshospitalet #kjærlighet #trening #organdonasjon #dfds #københavn #copenhagen #danmark 

 

Yrkespasient

Hey

Fant ut at jeg skulle skrive et lite innlegg i kveld. Har surret meg til Oslo og leiligheten til mamma og pappa på Skøyen. Ettersom de ikke kommer hjem før i morgen så må jeg finne på noe.

Dagen startet med en litt sløv morgen med Arne og Otto. Tok de med meg og hentet Toivo. Sammen tok vi en tur til Drammen Hundepark. Det er kjempelenge siden jeg har vært der med de og det var jo veldig koselig at min kjære ble med også. Det var veldig godt å se gutta herje og leke. Da vet man også at det blir litt roligere stemning hjemme etterpå. Jeg kjørte gutta hjem før jeg tok en tur på Gulskogen.

I dag hadde jeg time på Drammen Sykehus for kontroll etter kreften jeg hadde ifjor. De første par årene følges jeg opp hver tredje måned og det er jo kjempebra. Siste timen jeg hadde var i begynnelsen av juni. Hadde egentlig en time i september, men det kolliderte med en annen legetime så det ble flyttet til i dag. Tror kanskje Gynekologisk poliklinikk har det dølleste venteværelse EVER!! Alt så kjempebra ut og godt er det. Sist gang fant legen noe væske i buken, ikke mye, og denne gangen var det blitt mindre. Kanskje det var litt mer forrige gang fordi jeg da var skikkelig på tur med stoffskifte. Det var veldig deilig å få gode tilbakemeldinger. Ikke tegn til noe tilbakefall i forhold til dannelser av svulster eller cyster. Ingen hovne lymfekjertler.

Ja så er jeg i Oslo. I morgen skal jeg på Aker Sykehus for å få tatt blodprøver. Må heldigvis ikke ta det så ofte som tidligere, men må jo holde kontroll på tyroxin nivået. Da kan eventuelt medisinene justeres.

Psykologen min kalte meg en gang for en Yrkespasient. Jeg tror det stemmer ganske godt. Kanskje jeg skal begynne å si det når folk spør meg hva jeg driver med eller jobber med. Det høres så mye bedre ut enn ufør. Eller enda verre, naver!! 

Nå skal jeg sløve litt på sofaen før jeg tar en tidlig kveld tror jeg. Ingen store planer på morgenen mañana så kan sove litt. Vite at ikke jeg må ut med Arne og Otto er også litt digg. Må innrømme det ja. 

Snakkas!!

– Katie

#guch #vmh #livetmedhjertefeil #yrkespasient #nav #trening #mestring #opptrening #angst #lykke #sjekkdeg #kreft #hjertefeil #hjertesvikt #overleve #leve #organdonasjon #motgang #medgang #nav #drammen #norge #norway #kjærlighet #drammensykehus #opptrening #glede

 

Fotsoneterapi, middagsgjester og kanelboller

Hey

Søndag kveld er her og det er full avslappings på sofaen. Uken har vært ganske så bra. Mandag morgen var det ned på fastlege kontoret for måling av INR. Ikke en uke i mitt liv er komplett uten en eneste legetime.


Etter legetimer dro jeg bort til Kamilla for en morgen kaffe før timen min for fotsoneterapi. Jeg er så glad for at jeg prøvde det for endelig har jeg funnet noe som letter litt på irritasjonen, hovenheten og smertene i beina. Lettelsen varer i ett par dager så er vi back to scratch igjen. 

Onsdag kjente jeg litt smerter i munnen og fikk en tannlege time torsdag. Men torsdag startet ganske så bra. Var ute med Arne og Otto på morningen og på vei tilbake sjekket jeg posten. Der lå brevet fra Drammen kommune som jeg har ventet på, slitt for og hatt behov for lenge. 


Dette beviset kommer til å gi meg betraktelig lettelse i hverdagen og  bedre livskvalitet. 

Hadde kjempekoselig middagsgjester torsdag kveld. Slekten til Toivo fra Troms og Finnmark. 

I går ble jeg med Toivo noen timer på jobb. Det var veldig lenge siden jeg har gjort det. Hektiske dager nå som det er lokfører streik. Toivo er ikke tatt ut i streik, men det merkes jo.


I dag ble jeg hjemme når han dro på jobb. Jeg så en oppskrift på nettet og lagde kanelboller i langpanne. Disse skal jeg gi til streikende lokfører er i morgen. Håper de blir glad for dem.

Nå er der “Alt for Norge” før jeg bikker i seng. Hipp hurra for ny time til fotsoneterapi i morgen. Gleder meg sykt.

Ha en strålende søndag kveld. 

– Katie

#guch #love #hjertefeil #hjerte #mestring #vmh #fysio #fotsoneterapi #opptrening #angst #overleve #ous #rikshospitalet #kjærlighet #trening #mentalhelse #lovelife #backtolife #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #lokførerstreik #kanelboller #bakeboller #notok #bakedag #liv således

 

Fantastisk helg – kjenner på livet

Hey

Da er det mandag morgen folkens og en kjempefin helg har gått over i en ny uke. Fineste Stine har reist hjem til Tromsø. 

​Fredag gikk rolig for seg. På lørdag hadde vi en sløv morgen før vi dro ned på Klatreverket. Det  er det nye klatresenteret i Drammen. Jeg klatret ikke selv på grunn av beina, men de andre gjorde det veldig bra. Gøy med en aktivitet.


Etter at vi var ferdig på Klatreverket dro Stine og jeg på litt shopping på Gulskogen før vi dro hjem og slappet av litt. Vi skiftet, sminket oss og dro nedover til byen på kvelden. Vi møtte Kamilla på kinoen og sammen så vi Bridget Jones Baby.  Utrolig morsom film.  Lo godt!!! 

​Planen var å gå ut og ta ett glass etterpå, men når de serverer Prosecco til 199kr flasken på Brask & Bram ble der lett mer enn ett glass. Kjempe moro med ordentlig jentekveld. Det er utrolig lenge siden sist jeg har vært med på. Skravlings, prosecco, smil og blunk fra mannfolk gjorde kvelden ganske så perfekt.




Var ganske sliten da jeg våknet i går morges, men kom meg raskt. Vi tok en roadtrip til Tjøme. Skulle kjøre Marcus til Tønsberg for så videre ned til slektninger. Det var veldig koselig å se slektningene til Toivo som vi bare har truffet i Finnmark før. Stines foreldre var der på besøk også. Vi ble invitert på middag også. Slapp av Stine på togstasjonen i Tønsberg på veien hjem.


HHåper dere alle får en strålende mandag og uke.

– Katie

#nyresvikt #hjertefeil #mestring #kjærlighet #love #mentalhelse #hjertesvikt #angst #overleve #lovelife #backtolife #prosecco #venner #vmh #ous #opptrening #rehabilitering #kino #bridgetjones #drammen #norway #trening #organdonasjon