Familietid og er det HØST jeg ser??

Hey

Jeg vet at norske somre er borte, men denne syns å virke veldig kort. I fjor tilbragte jeg fem uker på Rikshospitalet med noen småturer ut i rullestol og et par timer perm på slutten, men kan ikke huske at været var så supert. Så tenkte at i år skulle jeg kose meg. Jeg har hatt en super sommer, men det har ikke hatt noe med været å gjøre.

Da jeg var på vei hjem i bilen for et par dager siden, tenkte jeg at det lå så mye blader på bakken. Hvordan de fylte fortau og veikanten. Høstfargene var begynt å vise seg. Og at det var “blå-dag” oftere nå. Hvor temperaturen ikke nødvendigvis er så lav, men vind og vær går inn til beinet. Vips, da blir jeg blå. Det er jo min dårlige blodsirkulasjon som gjør det, men kjipt alikevel. Så nå som dette tydeligvis skal bli en hyppigere værtrend får jeg finne frem neglelakken igjen. Jeg vet at neglene mine fortsatt vil være blå, men jeg behøver ikke se det hele tiden. Eller hva??

I ettermiddag dro Toivo, hans lilla og brukne tå  og jeg inn til mamma og pappa på Skøyen for å spise vafler. Jeg kjørte og vi hentet tante Bjørg på Hovseter. Broren min og svigerinnen min  kom med Sebastian på 2,5 år og Emilie som bare er en uke gammel. Som alltid, mye latter og jeg sitter tilbakelent og nyter synet av de jeg er mest glad i. Så heldig jeg er som har denne fineste familien.

Da vi kom hjem i kved kom Marcus fra fjellet. Han har vært på kjærestens hytte noen dager nå. Ser ikke mye til han om dagen, men det er vel normalt. 


Håper dere nytersiste rest av sommer.

-Katie

 

http://www.organdonasjon.no
http://www.vmh.no
 

#hjertefeil #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #ous #rikshospitalet #vmh #guch #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #medisiner #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #kjærlighet #sensommer #sommer #sommerdag #høst #livmorkreft #kreft #shoutout #sija #sjekkdeg 

Sensommer og stillhet

Hey

Da har min beste Stine reist hjem til Tromsø igjen med Christer og Christer. Savnet kom før hun satt seg på toget til Gardermoen. Denne gangen ble det jo nesten ikke noe tid for bare oss to å finne på noe. Men det var veldig koselig. Dagen etter at de hadde reist var jeg satt opp til å åpne Drammensbadet. Så det var opp 05.00 på meg.


Nå var det jo en stund siden jeg jobbet så det var ganske så ok. Har satt meg opp på noen vakter fremover. Det hjelper meg med å fokusere på andre ting enn helsen. Etter jobb dro jeg hjem og tok med Arne og Otto ut på tur. Toivo var hjemme, men ettersom han brakk tåen sin på stupebrettet her om dagen, og tåen nå begynner å bli lilla, slet han med å gå. Var ganske sliten så sovnet raskere enn raskest.

Etter min cowboy strekk kjørte jeg ned til Drammen Camping og hentet min svenske ungdoms venninne, Annica, som er her på ferie med mann og barn. Hun, barna og jeg dro inn til Bragernes Torg og kjøpe en frozen yoghurt og satt oss på brygga. I går kveld kom de opp hit og vi grillet. Det var kjempe kos. Gøy og mimre fra “gamle dager”. Vi sees veldig sjeldent, men allikevel så kjenner vi hverandre. Selv om våre hjertefeil er forskjellige så har vi jo mye like opplevelser.

I dag tok jeg de med meg til Oslo. Annoaca har jo vært i Oslo før, men hverken mann eller barn har. Startet på Holmenkollen før jeg slapp de av i Vika.



Mens de gikk rundt i Oslos gater kjørte jeg opp til Grünerløkka og hilste på lille Emilie. Mitt fjerde tantebarn som ble født forrige lørdag. Holdt henne og hun er så nydelig. Var der da Sebastian våknet og det var kos. Fikk til og med kos da jeg dro. Han er så skjønn.

Nå er jeg hjemme og har vært det en stund. Spist, gått med hundene og bare sløvet med en film. Det er rart hvor stille det blir plutselig. Vant til å ha folk her så blir rart.


Håper dere alle nyter sensommeren og helgen. Kos

– Katie 

 

#hjertefeil #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #holmenkollen #tantebarn #vmh #guch #medisiner #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #ous #rikshospitalet #venner #drammensbadet 

 

Sun, fun & prosecco

Hey

Noe sliten bestemte jeg meg for å bli med Stine, Christer og Christer til Jessheim og besøke Stines ene trillingsøster. Hun er der på besøk hos sin svigerfamilie. Da vi kom dit spiste vi litt lunch før vi kjørte bort på Nordbytjernet. De andre badet mens jeg satt dekket til og innsmurt på solfaktor 30 i skyggen.

Etter ett par timer dro vi tilbake til huset hvis vi spiste deilig mat. Forskjellige pølser og salater med tilbehør. Utrolig hyggelig familie som virkelig fikk meg og oss alle til å føle oss så velkomne.

Etter mat og en is kjørte vi tilbake til Drammen og Toivo. Han bestemte seg for å bli hjemme og slappe av i dag. I morgen er det “back to work” for han så godt for han å sløve. 

Nå i kveld ble det film og Prosecco. Gutta gå opp og vi fikk se en av de ultimate jentefilmene ever, “Bridget Jones baby”.

Yay!!

– Katie 

  

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #hjertefeil #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #hjertesvikt #jessheim #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #Drammen #organdonasjon #levelivet 
 

Sløv start før fart og moro

Hey

I går ble jeg tante for fjerde gang til ei lita jente. Så nå har jeg en prins og tre prinsesser i samlingen min. Gleder meg stort til å se henne ❤

I dag var det enda en deilig norsk sommerdag. Litt usikker på hva vi skulle finne på ettersom vi hadde noen alternativer kom vi litt sent ut av startgropa i dag. Christer tilbrakte formiddagen sammen med sin nye venn og vår tidligere nabo, Odin. Han var endelig kommet hjem etter sommerleir. Koselig for Christer å ha en på samme alder å være sammen med. Stine brukte formiddagen i solen for å bli brun, mens jeg, pinlig nok bikket på sofaen mellom Arne og Otto’s lufteturer. 

I 13 tiden bestemte vi oss for å dra opp til Viksersund og bli med Toivos fetter, Henning, i hans båt en tur på Tyrifjorden. Kunne ikke be om bedre vær. Med 18.2° i vannet holdt jeg meg trygt plassert i båten mens de andre badet og fikk kjøre tube. 


De gærne har det virkelig godt. 


Etter noen timer på Tyrifjorden begynte skyene og komme over oss og vi dro tilbake til båthavna i Vikersund. Takket for oss og begynte på kjøreturen tilbake til Drammen. Vi var ganske så trøtte og slitne da vi kom hjem, men vi plukket bare opp Toivo og dro ned på Lizzi’s Pizza ved Bragernes. Tanken på å begynne på noe matlaging var så fjern at det var vel verdt det.


I kveld har vi stort sett sløvet på sofaen foran TV’n. I morgen er en ny dag. Må finne senga. Håper alle nyter sommeren 2017.

– Katie 

 

#vmh #guch #medisiner #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #ous #rikshospitalet #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #vikersund #sommer #sommerdag #tyrifjorden #båttur #bading
 

Emotional rollercoaster of a day

Hey

Det er ikke så lett noen dager. De dagene da følelsene svinger mer enn noen annen. Det eneste man vil er å være sammen med de man er mest glad i samtidig som man vil være i fred. Ha stillhet og ro samtidig som man vil ha latter og kjærlighet rundt seg. I dag er en sånn dag. Dagen har vært en bergodal bane av følelser og det er tid for at inntrykk synker inn og refleksjon.

“That’s all folks”

Katie

Relax and celebrations

Hey

 

Dagen i dag startet rolig for seg. Vi hadde ingen planer og noen ganger er det godt i seg selv. Min kjære hadde jobbet natten så jeg gikk ut med Arne og Otto før jeg sattpå kaffen. Men før den var ferdig bestemte jeg meg for at jeg skulle ta med hundene i hundeparken en tur. Det er en liten stund siden sist så jeg tenkte en tur dit har de jo då godt av. Fikk med meg Stine, så kaffen helte vi rett oppi en termos. I stekende sol og varmt væe, ble vi iparken en times tid.

Vel hjemme fant jeg sofaen etter litt forsinket frokost. “Store” Christer hadde tatt bussen til byen og Toivo og Stine tok seg en tur med motorsykkelen. Jeg sov meg gjennom hele ettermiddagen. Våknet da de kom hjem. “Lille” Christer var hjemme og slapper av med litt TV, gaming og fotball ute. 

Klokken 18 hadde vi bestilt bord på Skutebrygga nede ved elven i Drammen. Vi var 19 personer fra familien og kom sammen for å treffes etter lang tid og for å feire Marcus min som ble 19 år i dag. Det var så koselig at han kom med kjæresten sin, Henriette. 


En utrolig rolig, deilig, avslappende og moro dag og kveld avsluttes i pysjbuksen på sofaen med en film. Håper dere alle nyter dommer natten.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #hjertefeil #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #organdonasjon #levelivet #skutebrygga #bursdag #feiring #stoltmamma #lovemyboy #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #familie #familieliv 

 

 

 

Lille Oslo, er en egen planet

Hey

Etter en tur til litt fotsoneterapi i dag tidlig, ble det Oslo tur på oss. I morgen har jo Marcus min bursdag så måtte inn til Oslo sentrum og ordne bursdagsgave. Oslo begynner jo å bli en virkelig kjip by å kjøre i. Det er veiarbeid og stengte veier over alt. Men det er vel noe i at “alle veier fører til Rom” og plutselig var vi der. Fant en parkeringsplass og fikk ordnet gaven jeg skulle. Er ganske sliten så orket ikke å gå opp og ned Karl Johans gate på måfå så det ble med gaven og litt småtitting på Louis Vuitton…..ahhh…. lukter godt. “Velkommen, kan vi hjelpe deg med noe i dag så bare spør”. Yeah, I wish!! Hahaha!! 

Da Stine skulle komme sørover på ferie fikk hun klar beskjed om at hun måtte se i hvert fall én episode av SKAM. Det er jo en skam at hun ikke har sett noe. Hun har nå nesten kommet seg gjennom alle fire sesonger, er hektet og da vi dro fra sentrum klarte jeg jo ikke dy meg. Kjørte opp via Parkveien, Uranienborgveien og ned President Harbitz allé forbi Hartvig Nissens Videregående skole. Mine tanker var nok litt annerledes enn Stine sine, men de var all good. 

Så bar det videre til Frognerparken hvor turisten kom frem og Christer fikk herje på lekeplassen. Oslo om sommeren er jo veldig vakker.

Nå er det avslapping. Hadde en del smerter i beina så det ble noe smertestillende nå i kveld. Da jeg på toppen av det tok en cider ble det sving i stua. Håper dere alle har en strålende sommerkveld. Hvor enn dere er. Sett bort fra smertene i beina, var det ikke en “blå dag”. I morgen blir det en rolig dag, Kanskje en tur til hundeparken med Arne og Otto. I morgen kveld er det middag på Skutebrygga med familien. Vi blir 19 personer. Det blir gøy!!

Vi snakkes da folkens

– Katie

 

#hjertefeil #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #ous #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #frognerparken #vigelandsparken #louisvuitton #organdonasjon 

 

 

  

Jeg sitter ned på berget og ser ut over havet

en solskinnsdag i ferien min…….

Hey, 

I dag har jeg hatt en kjempe fin dag. Etter en tyngre dag i går, eller “en blå dag” som jeg har begynt å kalle de, var energi nivået høyere i dag. Etter litt frem og tilbake kom vi oss avgårde. “Lille” Christer ble igjen hjemme i Drammen med Toivo, mens “store” Christer, Stine og jeg dro nedover til Tjøme og Verdens Ende. Det er jo virkelig ikke sommer for meg uten å ha vært i Tønsberg og på Tjøme. Været var fantastisk og det var godt for sjelen å være der ute.


Etter en liten gåtur ute på Verdens Ende dro vi innover til Tønsberg og brygga. Gikk litt nedover før vi satt oss på Havariet for å spise litt sen lunch. Det var sykt godt med litt mat. Etterpå gikk vi nedover brygga mot Roar i bua og Tønsberg gjestehavn. Det er to år siden vi var der med båten. Vår fine 42 fots Princess. Savner den litt, men den sommeren var også en vanskelig sommer med alle sykdoms problemene til Mack.


Etter lang og super koselig dag er det nå kvelden og jeg må sove. Ny dag og nye aktiviteter mañana. Må bare håpe det ikke blir en “blå dag”.

– Katie 

 

#hjertesvikt #hjertefeil #mentalhelse #angst #depresjon #organdonasjon #sjekkdeg #shoutout #sija #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #tønsberg #tjøme #havariet #verdensende #roadtrip
 

En god dag

Hey

Klokken er 02.16 og jeg burde for lengst vært i seng, men det er ikke så lett når man får besøk av en venninne man ikke har sett på lenge. 

Dagen startet med fotsoneterapi og det var godt for kropp og sjel. Og beina selvfølgelig. Da jeg var ferdig og skulle dra måtte jeg på med de grusomme støttedtrømper fordi jeg visste at de måtte til. Og de er sånne som går langt opp på låret og klør, hipp hurra!! Men planene for dagen tilsa at jeg ikke hadde så mye valg om jeg ikke skulle betale dyrt i etterkant i form av smertestillende.

I dag har vi alle (minus Marcus) vært i Bjørneparken på Flå. Jeg var utrolig spent på hvordan det kom til å gå for det var ganske kupert terreng og det blåste en del så vinden gikk rett igjennom meg. Neglene mine var så blå som himmelen. Det var en sånn kjempefin “The Simpsons” himmel, men vinden var sur.

På turen til Flå hadde vi underholdning fra baksetet med diverse låter fremført av Christer.



Naturen var jo også super vakker, men etter cirka to timer i bil var det godt å komme frem. Vi fikk med oss fôring av bjørnene og en runde rundt i reptilhuset. Jeg var utrolig stolt av meg selv. Jeg har aldri vært så nærme en krokodille eller alligator som i dag. Får bare håpe jeg ikke drømmer om de i natt…..fysj!!




Vi hadde avtalt å møte en venn av Toivo og han søster med deres barn. Vi hadde med matpakker som Toivo hadde laget til oss alle. Det var kjempekoselig selv om jeg kjente at kroppen ikke var helt med meg i dag. Det var deilig at Toivo sto for bilkjøringen så jeg fikk slappet av. På veien hjem stoppet vi på den gamle stasjonen på Krødern. 



Det føltes nesten som man ble transportert litt tilbake i tid der vi sto. Med togsett fra 1935 og lukten av treverket og hele atmosfæren der. Det var noe mindre underholdning i bilen hjem så sovnet før Viksersund.

Det ble enkle ostesmørbrød til middag og film på TV. Og selvfølgelig popcorn. Ettersom beina var ganske så smertefulle tok jeg noen tabletter og unnet meg en cider. Merkelig at jeg ikke sluknet for lenge siden.

Nå er det natta. Vi snakkes 

– Katie 

#organdonasjon #sjekkdeg #shoutout #sija #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #mentalhelse #angst #depresjon #bjørneparken #flå #hallingdal #love #lykke #leve #levelivet #overleve #hjertesvikt #hjertefeil 

Kjærlighet og familie – hva mer trenger man

Hey

Lå i sengen i går kveld og lyttet til bryllupsfesten i det fjerne og så utover gjestehavnen. Våknet uthvilt og gikk ned til frokosten i restauranten. Det var en kjempebra frokost. Så flinke til å legge til rette om man vil ha økologisk mat eller man er intolerant. Etter en deilig frokost gikk vi en liten tur langs bryggen i solen.


Så heldig jeg er som har en mann som overrasker meg med en natt på Son Spa. Kommer ikke over det. At han overrasket meg med suite, cava og fruktfat. 

Vi sjekket ut av hotellet og kjørte inn til Oslo hvor vi møtte mamma, pappa og min skjønne lille nevø. De var på den store lekeplassen med prinsesseslottet. Vi kjøpte en is og koste oss før vi dro hjem til mamma og pappa en liten tur. Så kos å leke med lille-gull på gresset utenfor. Det er det som er livet.


Det var godt å komme hjem også. Jeg har ikke vært noe flink med vanndrivende i går og i dag og det merker jeg på pusten. Jeg kommer nok til å se det på vekten i morgen tidlig også. I morgen er det tilbake til hverdagen med INR måling hos fastlegen og så fotsoneterapi. Det blir bra for tror jeg trenger det nå. På tirsdag får jeg den beste medisinen i at min beste Stine kommer på besøk fra Tromsø med sønnen, Christer. De skal være her i hele 16 dager og det skal bli så godt. Mye skravling, mye latter, mye moro og kosetur.


 

Nå er det kvelden her i heimen.

– Katie 

  

 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #drammen #norge #ous #rikshospitalet #vmh #guch #medisiner #sjekkdeg #shoutout #sija #organdonasjon #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopeJoanna #hjertesvikt #hjertefeil #mentalhelse #angst #depresjon #levelivet #sonspa #kjærestetid #love #lykke