Chubby bunny

Hey 

Etter smerter i beina i går så var det veldig godt med en time fotsone terapi. Selv om smertene var fraværende er det viktig for meg å følge opp. Er godt for kropp og sjel.

Før timen leverte jeg Arne og Otto til hundefrisøren på Drammen Hundepark. Sist de var der var i begynnelsen av desember for å få jule klippen så det var veldig på tide.

Før og etter folkens. En glede og hente de. Jeg innså ganske fort at jeg ikke hadde kunnskap og kapasitet til å ta pelsstellet på de selv. Det koster litt, men verdt det. De har så.godt av det også.

Da jeg kom hjem var Toivo dratt på jobb. Etter to uker med influensa bar det nok godt for han å komme på jobb igjen. Så siden han var der og Marcus er i Asker kunne jeg kose meg hjemme alene. Jeg lagde meg en calzone, aldri gjort det før. Den ble veldig god, spesielt med et glass vin.

 

Nå tenker jeg kanskje at jeg skal hoppe i loppekassa. Hvorfor heter det egentlig det? Jaja… er en sliten chubby bunny nå!!

– Katie 

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sandeivestfold #chubbybunny #shoutout 

Tiden flyr

Hey

I går kveld dro Marcus avgårde med et par venner. Han blir 20 år til sommeren, men han vil jo alltid være “barnet”. Jeg tror planen til gutta var en hyttetur, men det gikk i vasken. De skulle finne på noe annet. Hjelp….. da han, på vei ut døren tok med seg passet sitt og så “jeg trenger denne om jeg skal til Danmark, ikkje sant?”, kjente jeg, shit han begynner å bli stor. Er han klar for å bare dra avgårde. Men han dro. Man kommer jo til et punkt hvor man nesten bare må slippe de litt. Uansett hvor “små” man tenker at de er. Og det var da det slo meg!! Jeg var jo et år yngre enn Marcus da jeg dro til Stockholm med ei venninne, for å treffe en gjeng Amerikanske marinegutter på et skip. Dette uten at mamma og pappa visste det. Hvorfor tenker man at man var så mye “voksne” enn barna sine?? Jeg var jo ikke det. På ingen måte. Marcus er mye mer voksen enn det jeg var. Innrømmer gjerne at jeg tok et lettelsens sukk da han og vennene ble igjen hos den ene vennen.

Og hva har vi lært av dette? 

Jo, but hvert sekund for vips er de voksne og drar avgårde! Du sitter igjen hjemme og mimrer over hvordan du selv var.

God mandag folkens!

– Katie

 

Solskinn og prompe-vafler

Denne uken fikk jeg endelig tatt meg en tur til frisøren. Det er super lenge siden og håret begynte for alvor og bli slitt og litt pistrete. Jeg hadde ikke den beste dagen så dro avgårde litt halvhjertet. Vel fremme ble klippen kjempebra og de hadde en sminkør der. Hun ville sminke meg gratis med sminken hun representerte som var til salgs i salongen. Ble super fornøyd med resultatet og følte meg ganske så mye bedre da jeg dro enn da jeg kom dit.

En ny helg er over. At solen skinner fra skyfri himmel hjelper stort, men når vi er kommet så langt i mars, skulle jeg gjerne ha sett tegn til en løvetann eller to. Men innser at det ikke kommer til å skje med det første. 

I går tok vi med Arne og Otto til våre venner ute i Sylling. De har en fantastisk tomt hvor hundene virkelig kan slå seg løs og herje. Det er godt å ha et sånt sted å besøke. At de har to amerikanske cockere spaniel, Alma og Vilje, er jo ekstra stas. Arne går som regel i spinn hos fadder Liesl. Der er det så mange leker så han blir jo helt surrete. Otto syns det er stas, men han tar livet litt mer med ro. De løp, kastet seg etter frisbeen i snøen og løp opp snøfonden. 

Det var ganske kaldt ute så en kaffekopp og hjemmelagde kanelsnurrer var en deilig pause før vi tok en ny tur ut. Jeg kjenner at kroppen er skikkelig motvillig til å gå ut i kulden. Jeg vet at hvis jeg er lenge ute blir jeg tung i pusten og blå på lepper og negler. Jeg kjenner at kroppen har begynt på en nedadgående vei. Jeg vet ikke helt hvor det ender, men jeg har jo trua. Det blir jo bra!!

I dag fikk vi besøk. Så dagen startet med støvsuging, rydding og vasking. Jeg var i boden og fant frem påskepynten. Selv med snøen og kulden fikk jeg litt vårfølelse inne.

Mamma, pappa og nevøen min Sebastian tok turen til oss her i Sande. Det var kjempe koselig. Stas med Arne og Otto. Jeg fikk en bestilling på “prompe vafler” i går og da må man levere. Var ute en tur også i solen. Godt!!

Nå er det kvelden. Ny uke i morgen…. energi kom til meg og motstand du vil finne. Natta folkens

– Katie 

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #vinter #vafler

 

Det svinger

Hey

Etter en ganske så god dag i går, var ikke dagen i dag “noe å skrive hjem om”. Så da skriver jeg her. Dagen i går startet rolig hjemme før jeg hadde en time hos frisør i Drammen. Endelig skulle jeg få en ny frisyre og nyte litt selvplrie. Håret .litt var begynt å bli så slitt nå. Det er så mange som har sin faste frisør de går til å har et godt forhold til. Etter 12 år i Drammen har jeg enda ikke funnet det. Men nå var jeg hos Anne, som er min søsters sjefs kone. Skal la deg tenke litt over det…..hehe. De selger sminke i salongen og da sminkøren og representanten for selskapet spurte om hun kunne legge sminke på meg gratis så var jeg ikke sein om å si nei. Skikkelig påmelding og “meg-tid”.

På veien hjem var jeg innom Konnerud Bilpleie og fikk vasket bilen. Det var jaggu på tide for nå var den ikke hvit lenger. Kanskje i understellet på grunn av saltet. Det et jo mer stas å kjøre rundt i en ren bil .

Kvelden var super så da dagen i dag ikke var så bra, blir jeg dratt ganske fort ned i kjelleren. På gode dager tenker jeg på alt jeg orker og vil, men så kommer de dårlige dagene og da tenker jeg fort “hvorfor gidder jeg?”, “Hva er poenget når jeg ikke klarer å fullføre”……etc. Vi dro innover til Subaru for å få de til å ordne med noe og mens vi ventet gikk vi over til Gulskogen. Det er en strekning på 50 meter og det var nok til at jeg ble tungpustet og blå og det er så demotiverende. Er hjemme nå i kveld. Har vært nedfor i hele dag. Kjenner savnet etter Mack i dag. Noen dager er savnet større og i dag er en sånn dag.

Satser på at morgendagen blir bra. Det er fredag, så det er vel en god start på det ønsket.

– Katie 

Fantastisk helg, om noe slitsom

Hi

Da var vi godt i gang med en ny uke etter en utrolig koselig helg. Mens min kjære som er på andre uken med influensa lå hjemme, dro jeg til Oslo for å tilbringe helgen med min søster, Hanne, som var her med jobben. Hun bor jo til vanlig i Paris, så det var litt moro å dele soverom hos mamma og pappa på Skøyen. Lenge siden vi har delt soverom!!

På fredag kveld hadde mamma og pappa invitert til middagsselskap. Det var kjempekoselig å få bare ha en rolig kveld med mine foreldre, noen av deres venner og Hanne.

På lørdag dro Hanne, mamma og jeg opp til Grünerløkka for å besøke min bror, Thomas, Marit og deres to små gull, Sebastian på 3 år og Emilie på snart 8 måneder. Det var veldig koselig. Sebastian hadde bakt kake sammen med mamman sin oss og den var kjempe god. Etter en noe strabasiøs tur fra kakeformen, via gulvet og til meg, servert av kokken selv, smakte den nydelig.

Etter et par timer dro vi videre, lengere ned på Grünerløkka for å titte og kanskje shoppe litt. Jeg kjøpte meg bare en t-skjorte med trykket “OPTIMISM” på. Tenker at jeg kan bruke den på de dagene jeg ikke klarer å være så optimistisk selv.

Etter å ha kjørt Hanne til Skøyen stasjon søndag formiddag dro jeg hjem til Sande. Det er alltid godt å komme hjem. Toivo var fortsatt dårlig så det var ikke gjort så mye i huset.

I dag hadde jeg full dag. Først hadde jeg time hos psykologen min, Niels. Jeg kjenner et skikkelig behov for å lette min angst, frykt for og ikke “holde ut” til 2020. Jeg bruker definitivt denne bloggen som en plattform for å fortelle hvordan det er å leve med en alvorlig kronisk medfødt hjertefeil, men noen ganger trenger man profesjonelle ører som lytter og kanskje kan gi noen redskaper for å takle en krevende hverdag.

Ettersom han har kontor vegg i vegg med min fastlege, som også er dansk forøvrig, var veien kort etter psykolog timen til måling av INR. Måtte også ta blodprøver for å sjekke stoffskifte. Kanskje det er derfor jeg er så mye slapp og sliten.

Etter en time på fotsone terapi etterpå var det rett hjem til sofaen. 

Håperdere alle har en super uke. Vi hørs igjen snart.

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #fotsone 

Sånn går no dagan

Klokken var ikke mer enn 07.34 da Arne bestemte at jeg hadde sovet lenge nok. Så da var det opp og stå, men datt fort ned i sofaen. Både Toivo og jeg har hanglet noen dager, men det har gått hardere utover Toivo. 

I 11.30.tiden møtte jeg Kamilla og Torhild på Espresso House på Gulskogen. Det var godt å komme ut og se noe annet enn innsiden av husets fire vegger. Etter en smoothie og en kanelboller dro jeg bort på Drammensbadet for å jobbe ekstra.

Jeg hadde egentlig store planer om å se skisprinten på Bragernes i Drammen i dag, men droppet det til fordel for noen timer på jobb. Det var flere som kom innom og fortalte om hvor kaldt og surt det var der borte, men tror allikevel det må ha vært super moro og se alle OL heltene gå midt i Drammen. 

Marcus kom på badet og vi kjørte sammen hjem. Jeg kjente det i brystet da vi kom av E18 ved Sande N. I hele kveld har jeg sittet med dunkende hjerte og trykk i brystet. Det er jo ikke farlig, men skikkelig ubehagelig og setter i gang det negative tanke-toget. Så da måtte jeg tilslutt finne frem noen beroligende. Virker som om det har roet seg. I morgen skal jeg ikke noe, kanskje lage noen makroner. Men bare ta livet med ro. Ikke klar for sengen enda, selv om jeg så absolutt burde legge meg.

Vi snakkes 

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #drammensbadet 

God natt folkens – helgen er over

Det er sent søndag kveld og enda en uke er over. Nå har vi også nådd mars. Den første vår måneden selv om det ikke er noe tegn til vår her i Sande. Klokken er straks midnatt og hadde det ikke vært for lakenskrekken så hadde jeg sannsynligvis vært i seng mye tidligere. 

På torsdag i forrige uke kjente jeg at jeg begynte å brygge på noe. Hostet litt, vondt i halsen og en litt uggen følelse. Allkevel dro vi avgårde for å prøvekjøre bilen vi har bestilt. Denne gangen var det også den utgaven med den utstyrspakken vi ville ha. Har jo prøvd den før, men da med mindre utstyr. 

Må jo innrømme at det blir litt rart med el bil, men tror så absolutt det blir bra. 

På kvelden dro vi ut på Lizzis Pizza i Drammen og så på kino for å se “Norske byggeklosser” sammen med to andre. Det var utrolig koselig og så altfor lenge siden vi har gjort.

På fredag morgen hadde jeg fotsone terapi time før jeg kjørte innover til Oslo. Der tilbragte jeg dagen hjemme hos mamma og pappa på sofaen før jeg dusjet og stæsjet meg klar for middag ute med Anja og Cecilie.

Vi bestilte en flaske Prosecco og jeg innser nå i ettertid at det kanskje ikke var så lurt av meg å drikke. Boblene gikk rett i fletta på meg og bygde godt under hodepinen og tettheten fra forkjølelsen. Men men…. Det var en super koselig kveld. Og Olivias slår aldri feil. Denne gangen var vi på Østbanehallen. På forhånd var jeg så klar for litt mat, skravlings og noen cocktails etterpå. Maten og skravlingsen var som bestilt, men kroppen hang rett og slett ikke med på cocktailsene. Kanskje jeg begynner å bli for gammel? For kjedelig? Er jo snart 40….. Noen ganger så tenker jeg at jeg kanskje bare er litt redd. Men jeg vet ikke helt hva jeg er redd for.

Kjørte hjem til gutta i Sande i går ettermiddag og det var super deilig å komme hjem. Få på meg joggebuksa og ikke gjøre noen ting. Denne latskapen fulgte meg godt inn i dagen i dag også. Det eneste jeg fikk meg til å gjøre var å lage vafler. Ettersom jeg fikk nytt vaffeljern av mamma for et par uker siden så tenkte jeg at det måtte prøves ut. Og hva er vel bedre enn vafler på en søndag ettermiddag?

Nå har klokken bikket midnatt og jeg får prøve å få meg noen timer på øyet. “Årets stemor”, selverlært sådan, skal opp og kjøre Marcus til toget 06.30 i morgen. 

Håper dere alle har hatt en strålende helg. God natta fra Sande i Vestfold. 

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #sandeivestfold #katiecakes #vafler #søndag