Litt luft under vingene

Forslatt sliten og med ømme håndledd, ble jeg liggende litt på sofaen etter at jeg sto opp. Toivo var dratt på jobb, så det var stille og rolig. Jeg merker at kroppen trenger litt ro. Da jeg la meg i går og la armen rundt Toivo, så jeg at neglene på hånden blå. Det er kjølig på rommet, jeg var tung i pusten…..bla-bla-bla. Blå negler er et så tydelig på at noe ikke er riktig og det befester seg i hodet når man aller helst vil sovne med gode tanker.

Kamilla skulle egentlig komme klokken 11, men sendte melding om at hun måtte drøye en time for jeg var så trøtt. Da hun kom, kjørte vi bort på Stasjonsgården her i Sande. Det var kjempe hyggelig, som alltid med Kamilla, og godt å komme seg ut å kjenne frisk luft etter å ha vært inne i hele går.

Satt ved peisen og koste oss med varm eplekake, is og en kaffe latte. Ingenting er så godt for psyken som en skikkelig god skravlings med ei god venninne.

Snøen har lavet ned i hele dag, så vel hjemme ble det hagen på Arne og Otto. Jeg kastet noen godbiter ut og da holder de på lenge. Passer jo alltid på når de er der ute.

Nå har Toivo kommet hjem fra jobb og vi skal straks spise. Parmeggiano Reggianoen er tatt frem, for spiser ikke pastaen uten!! Håper dere har en bra dag der ute ♡ Dagen min har i hvert fall vært lettere.

– Katie

Stille i kroppen

Det er sent på kvelden og jeg burde kanskje lagt meg. Jeg hadde ikke tenkt til å skrive noe innlegg i dag, men vil si hei allikevel. Jeg har ikke vært utenfor døren i dag. Jeg har ikke orket. Jeg ble så satt ut av gårsdagen at trangen til å være hjemme ble størst i dag.

Våknet etter at Toivo hadde dratt avgårde på jobb. Lagde en kaffe og satt i stillhet og tittet ut. Håndleddene mine og høyre albue er nå blitt en blanding av lilla og blå der de pirket rundt med nålen. Jeg har ikke hatt mye overskudd i dag. Jeg hengte opp en klesvask og ryddet litt. Jeg skulle egentlig inn til Oslo for å feire min lille nevø, Sebastian, sin 4 års dag, men jeg måtte bare droppe det. Heldigvis hadde Hanne ordnet gave og kort som var fra oss, så fikk bilde av at den ble godt mottatt, så fornøyd med det.

Hipp hurra for deg vennen min. Tante Katies lille gull er ikke så liten lenger.

Selv om jeg ikke har gjort så mye i dag, har jeg allikevel smerter i beina. Håper jeg får til en fotsone terapi time på mandag. Trenger det nå. Men for i kveld, smertestillende.

God natt folkens

– Katie

3 strikes and I’m OUT

Var vel ikke verdens beste søvn i natt med den helvetes oksygenslangen på slep, men jeg gjennomførte. Hadde ikke time på Drammen sykehus før klokken 13.00 i dag, men dro hjemmefra tidlig. Stoppet langs Drammenselva og tok noen bilder og nøt en vakker dag

Været i dag var jo helt fantastisk. Resten av dagen har ikke vært veldig fantastisk. Kom opp på sykehuset og de var klar for meg. Klar for å ta blodgassen. Det er et stikk i en arteries, ikke en vene. Blir litt dypere, kan fort komme borti nerver og gjøre vondt. Sist jeg var innlagt på sykehuset, traff de blink begge gangene, men i dag, ble det bom .

Strike 1, var vond, men jeg blir mer oppgitt når det blir bom. Det var jo vondt også, men jeg må jo la de prøve en gang til. Da fikk de en sykepleier fra akuttmottaket til å komme med et liteultralyd apparat. Men det ble bom 2 gitt. Og denne gangen var det utrolig vondt, men strålesmerter nedover armen. Da kom tårene. Mest av oppgitthet, men og av smerte. Da anestesilegene var opptatt og ikke kunne komme, kom legen som hadde bestilt prøven. Kjempe dyktig lege, som traff da hun prøvde for noen uker siden. Hun ba om å få prøve en gang til og etter bom 3, endte jeg med å si stopp. Ble en del ukontrollert gråting i bilen.

Sovnet tvert da jeg kom hjem. Ble helt utmattet av det. Etter samtale med legen, ble vi enige om å droppe prøven så lenge jeg ikke brukte oksygen på natten. Jeg føler ikke behovet for det heller nå, så det er greit. Hadde jeg hatt behov for oksygen på natten måtte de tatt prøven for å se hvor mye co2 jeg puster ut. Puster man ikke ut nok, kan man jo i verste fall ikke våkne i det hele tatt. …. nei takk!!

Nå har jeg spist noen pannekaker, flyktet til New York med FRIENDS og tatt 2 stesolid (beroligende).

Så vi snakkes!

– Katie

Da er jeg i gang

Da var dagen kommet for å sette på oksygenet og det skal jo være på i 24 timer. Kan ikke si at jeg gleder meg til å sitte med det på, gnagsår under nesen og den helvetes blodgassen i morgen. Det som er litt komisk er at jeg egentlig ikke ser helt meningen med prøven. Trenger jo ikke være rakettforsker for å skjønne at det vil måle høyere oksygenopptak når man sitter med det på. Men hva skal de gjøre med det. Kommer ikke til å sitte med oksygen 24/7. Ikke enda i hvert fall.

Var på Elkjøp på formiddagen i dag og fikk kjøpt meg en blodtrykks måler. Ble jo anbefalt det av kardiologen på Rikshospitalet. Blodtrykket mitt skal være litt lavere enn normalt for at hjertet ikke skal jobbe for hardt. Men når man går på vanndrivende så kan det påvirke blodtrykket, så alt er en balanse. Nå er jo vanndrivende økt, så må jeg være obs. Merker jeg blir litt svimmel av og til og det kan skyldes lavt blodtrykk.

♡♡♡

I går dro jeg alene i bursdagen til fadderbarnet mitt, Celina, som feiret 9 års dagen sin og Linnea, som feiret 5 års dagen. Toivo var på jobb og Marcus på vei tilbake til militæret. Det ble pølsefest og så en kjempefin enhjørning-kake. Gavene falt i smak, så var super fornøyd.

Nå blir det en cowboy strekk på sofaen med Arne og Otto. De er aldri langt unna når “mamma” ikke er i slag.

– Katie

Prøverom fobi

Hey

Lørdag kveld og dagen i dag har ikke akkurat vært noe særlig. Får følelsen av at jeg ikke sov så godt så var veldig trøtt i dag. Men selv om sofaen og søvn ropte på meg, måtte jeg ut en tur. Dagens gjøremål var bursdagsgave innkjøp til Celina på 9 år og Linnea 5 år. Vi skal feire de i morgen og det har vært så mye i det siste, så i dag var siste sjans. Karret meg gjennom snøen og hadde heldigvis bilen i garasjen. Hadde jeg ikke hatt bilen i garasjen, hadde jentene fått penger….haha!!

Vel fremme på Gulskogen, gikk jeg sporenstreks til ToysRUs. Det er en jungel av leker. Jeg har jo ikke små barn, så selv om jeg har fått med meg at man stort sett ikke kan bomme så lenge det er noe med en enhjørning, blir det overveldende. Ekstra på en dag som i dag.

Men jeg kom i mål. Gjøremål nummer to i dag, var å jakte på en ny jeans. Jeg har pr i dag et par jeans som passer meg komfortabelt og jeg hater prøverom. Nesten som en fobi. Men i dag måtte jeg. Det ble med et stopp, og etter en tur i det forferdelige prøverommet med fire par bilder, fant jeg tilslutt en bukse.

Jeg fant en bukse som viser mine, ganske slanke legger og lår, uten at ALLE åreknutene mine syns igjennom, samtidig som den skjuler magen bra.

Etter at gavene og buksene var i boks, hadde jeg så smerter i beina og hoftene, at jeg måtte bare komme meg hjem. Fikk luftet Arne og Otto. Kastet noen godbiter ut i hagen, så da ble de opptatt en stu d mens jeg fikk tatt noen smertestillende og spist litt lunch. Akkurat i det jeg skulle legge meg ned for å sove litt, kom Marcus og Henriette innom. Jeg visste han hadde perm fra militæret og skulle være hos henne, så det var ekstra stas å se han. Savner han veldig.

Nå i kveld, etter at min kjære kom fra jobb, har vi bare tatt det med ro. Morgendagen håper jeg blir lettere. Å orke bursdagen er morgendagens mål!

– Katie

#medfødthjertefeil #hjertesvikt #hjertefeil #åreknuter #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #drammen #gulskogen

Vet ikke helt hva jeg skal kalle innlegget…..

I dag er nok ikke en av mine beste dager. Og da mener jeg ikke fysisk, men psykisk. Det startet med en tur til Holmestrand dyreklinikk for å kjøpe fõr til Arne og Otto. Kjente at jeg var sliten, men ble med for kjøreturens skyld. Da vi kom inn og sto for å betale, la jeg merke til et ramme på disken med en tekst:

Hvis lyset er tent
er det noen som tar farvel
med sitt kjæledyr.
Vis hensyn.
Takk


Ved siden av sto det et kubbelys, et sånn ledlys, men det var tent. Jeg så bort på damen som jobbet der og hun smilte og nikket bekreftende på at noen var der nå. Enda jeg ikke hadde spurt, skjønte hun på en måte hva jeg tenkte. Jeg syntes det var så utrolig vakkert å gjøre det på den måten. Men det kom litt som en bølge over meg. Savnet til Mack og viten om at noen andre var midt oppi det verste jeg har vært igjennom selv. For dere som ikke har opplevd det å ha et nært forhold til en hund, vil forstå at det er trist, men aldri hvor altoppslukende sorgen kan være. Jeg savner han hver dag. Min lille gutt, Mack ❤

Etter turen til Holmestrand, kjørte jeg alene inn til mamma og pappa på Skøyen. Her skal jeg sove til i morgen. Jeg var så sliten og utmattet av alt som skjer om dagen, så jeg sovnet på sofaen med en gang jeg la meg ned. Der ble jeg liggende i tre timer. Jeg hadde tydeligvis et behov for søvnen. Selv om klokken er 21.39 er jeg fortsatt kjempetrøtt, så heldigvis tror jeg ikke søvnen har ødelagt for i natt. Angsten har ikke vært langt unna i dag. Nå skal jeg prøve å slappe av med litt TV. Tenke på litt andre ting.
God natt mine venner

– Katie

Pysjdag i huset

I dag har jeg bare vært hjemme. Jeg har til og med gått rundt i hele dag i fleece bukse og singlet. Usminket og bustete hår. Men fy søren så deilig det er av og til.

På sånne dager er det vel lov med filter også.

Jeg fikk laget opp medisin dosetter for de neste tre ukene, så nå så jeg at jeg må ordne nye resepter. Jeg kjøpte en dosett sist jeg var på Rikshospitalet som er beregnet på transplantasjons pasienter. Men selv om jeg ikke er det enda, syns jeg den er ganske genial. Man må holde “tunga rett i munnen” når man skal lage dosettene så det ikke blir feil.

På ettermiddagen tok jeg med meg tankene mine på kjøkkenet igjen og lagde en moussaka og tomatsalat. Tror nok det er en av favorittene til Toivo. Mens jeg sto og lagde maten ringte Drammen sykehus. Jeg har fått time på tirsdag neste uke til å ta blodgassen. Så fra mandag kl.13.00 må jeg sitte med oksygen på i et helt døgn. Blir ikke mye ut av huset på mandag heller. Håper kanskje til kan roe seg ned litt nå. Ikke være så engstelig, stressa og nervøs for at neste smell er rett rundt hjørnet.

Håper dere alle har en super onsdag kveld. Snart kvelden her nå. Vi snakkes da!!

– Katie

 

Godt med en vakt igjen, men det tar på

06.30 var veldig tidlig å høre mobilens vekkerklokke. Men jeg tenkte at dagen i dag var en like god dag som hvilken som helst annen dag til å si ja til en 4 timers vakt på Drammensbadet.

Nå som det er kommet helt nytt system i resepsjonen var det godt å få litt opplæring. Det var mye å sette seg inn i så jeg var veldig sliten når jeg var ferdig kl 12.00.

Etter jobb, kjørte rett bort på Drammen sykehus for å hente en liten sekk med to oksygenkolbe. Jeg må ha de til den dagen jeg skal ta den nye blodgassen.

Etter en liten tur til Kamilla for en kaffekopp og noen ferske kanelboller, kjørte jeg opp til My på Konnerud for pedikyr. Det er så lenge siden sist nå, og selv om jeg ikke har mest penger om dagen, var det så verdt det. Med de smertene jeg har i beina, hver dag, må jeg bare ta meg råd til det noen ganger. My er en kjempesøt jente som holdt til på Gulskogen senter, men nå har hun startet opp for seg selv.

Nå vel hjemme har kvelden vært stille og rolig. Spiste rester fra middagen i går og nå har Toivo dratt på nattevakt. Straks bikker jeg i seng. Morgendagen blir en rolig dag. Håper dere har en super uke.

– Katie

#medfødthjertefeil #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #oksygen #co2 #drammensykehus

Kaffe og oksygen – sånn går no dagan

Mandag og ny uke. Etter en fem uker lang pause hadde jeg endelig time til fotsone. Det var utrolig godt, og litt vondt. Jeg hadde samlet litt væske i beina, heldigvis ikke mye, men det hoper seg fort opp. Og en fotsone behandling går på hele kroppen.

Etter timen dro jeg hjem til Kamilla og tok en kaffe og en skravlings med henne. Det er alltid hyggelig og det er godt å få luftet seg litt.

Jeg skulle egentlig dra bort på Drammen sykehus og hente en liten oksygenkolbe, men den var ikke kommet opp på poliklinikken enda, så må nok hente den i morgen. Jeg må avtale tid til å komme tilbake for å ta blodgassen og da skal jeg sitte med oksygen på et helt døgn først. For å få best mulig resultat på oksygeninntaket og co2 målinger. Gruer meg litt til å ta blodgassen, men må jo bare. Mange ting jeg “bare må gjøre”, men skal jo være utrolig takknemlig jeg har så mange som følger meg opp.

♡♡♡

Dro innom butikken på veien hjem og vel hjemme lagde jeg to fiskegratenger. En vi hadde til middag og en jeg legger i fryseren. I morgen har jeg sagt ja til å jobbe 0800-1200 før jeg skal bort på sykehuset og hente kolben hos hjertesvikt sykepleieren min. Nå i kveld er det sløving med smertestillende og oksygen.

Håper dere har en super kveld.

– Katie

Weekend feeling

God sent lørdag kveld folkens!

Selv om kroppen var sliten etter bursdag i Oslo med overnatting på Skøyen og så hjem i går, dro jeg på jentefesten jeg var invitert på. Tror det er super viktig å være med på det sosiale livet, selv om jeg lett kunne tatt kvelden på sofaen i joggebukse. Men det er godt å pynte seg med en kjole (noe jeg sjeldent gjør), sminke seg og komme seg over dørstokken. For det kjennes sånn noen ganger. Jeg har blitt flinkere med alderen når det gjelder å være delaktig i det sosiale. Før var jeg veldig flink til å ikke være med i frykt for at jeg ikke hadde noe å stille opp med, spesielt fysisk. Det høres kanskje rart ut, men sånn er det nå.

Merete hadde pyntet så fint og hun har det så lunt og godt. Alle hadde med noe mat og det var masse deilig å velge i.

Jeg har lenge hatt planer om å lage en middagsliste, for så å handle inn til det. Jeg bruker altfor mye penger på småturer i butikken hver uke, så nå har jeg tatt tak. Kjøpte en kalenderbok og i dag fylte jeg den inn. Jeg dro på butikken, både kiwi, meny og joker for da fikk jeg tak i varene som var på tilbud. I kveld ble det taco.

Og en Smirnoff ice skal jeg innrømme. Arne og Otto ligger henslengt og liker nok best at mamma er hjemme. I går da jeg skulle kjøre avgårde på jentefesten klarte jeg å vrikke høyre ankel noe så inni granskauen, så godt å ha foten opp nå i kveld. Sykt hvor vondt det kan gjøre. I morgen skal jeg prøve å ta med meg min kjære til Spiralen i Drammen på en varm sjokolade. Jeg orker ikke gå tur og parkerer ved døren, men so what? Jeg kommer meg ut. Til uken skal jeg tilbake på Drammen sykehus for ny blodgass (fysj).

Håper dere alle har en super helg. Nyt den!

– Katie

#medfødthjertefeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #venninner #leve #love #mydogs