Boller og kos

Hey

Da var klokken bikket midnatt og selv om smerten i ryggen har plaget meg i hele dag, har det vært en veldig koselig fastelavens søndag med besøk og bollespising. Mer eller mindre hele formiddagen gikk med til rydding, vaske over badet og støvtørking. Det er aktivitet som drenerer meg for energi og påfører meg ganske mye smerter.

 

Jeg er veldig heldig som har fått innvilget hjemmehjelp 1 time og 15 minutter annen hver uke. Hun kommer for å hjelpe meg med husvask. På en time og et kvarter rekker hun å vaske badet, gulvene på stuen med åpen kjøkkenløsning, gangen, badet og soverommet nede. Hun rekker også å vaske trappen. Dersom jeg trenger det, skifter hun også på sengen vår nede. Andre etasje bruker vi nesten ikke så der går hun ikke. Det hadde hun ikke hatt tid til heller. Jeg er veldig glad for at jeg får den hjelpen selv om det koster litt. Det å ha et fint hjem har jo så definitivt noe med selvfølelsen å gjøre og jeg legger ikke skjul på at jeg sliter med å klare så mye husrengjøring som jeg kanskje selv ønsker. Ettersom min kjære nå sliter med sin egen rygg og ikke er i stand til å hjelpe så mye som han selv kanskje skulle ønske, og han bidrar masse, er det godt å vite at hjemmehjelpen kommer annen hver mandag.

Anyways, klokken 15, nesten på slaget kom Kamilla, Alf-Egil og jentene, Mia, Celina og Linnea på fastelavensboller. Etter at bollene ble spist tok de med seg Otto bort til Sande sentrum hvor de gikk på tur med han.

Etter blogginnlegget jeg skrev i går om at jeg hadde brukt Ida Gran Jansens fastelavensbolle oppskrift ettersom favotitt oppskriften til farmors boller for lengst nok var forduftet, fikk jeg en melding av mamma på WhatsApp i dag, med bilde av nettopp farmor sin oppskrift hun hadde i en oppskriftsbok. Så den får jeg gyve løs på neste gang jeg skal bake boller.

Nå har jeg bakt boller tre ganger siden nyttår så nå tror jeg det blir en stund til neste gang. Tror jeg skal lage makroner igjen snart. Har noen ideer til noen påskemakroner.

Håper alle har hatt en kjempefin fastelavens søndag.

– Katie

Oppmerksomhet & fastelavensboller

God søndags morgen der ute.

Hadde en følelse av at det var søndag i går. Var en liten tur på butikken på ettermiddagen ellers var jeg bare hjemme. Bestemte meg for en ukes tid siden at jeg skulle invitere Kamilla, Alf-Egil og jentene på fastelavensboller i dag. Jeg syns det er koselig å holde litt på sånne dager.

Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det, men tror kanskje det var da jeg bar inn den store Kenwood kjøkkenmaskinen min fra boden ute. Det var dette med å løfte med knærne, holde inn magen når man løfter etc. Uansett, kan bare beskrive det som en form for hekseskudd…..AUUU!!

Kjøkkenmaskinen skulle ut uansett og jeg googlet frem Ida Gran Jansens fastelavensbolle oppskrift. Husker som barn at det ingen boller som var så gode som farmor sine, men noe oppskrift på de har jeg jo dessverre ikke.

Jeg har malt litt igjen denne uken. Er veldig glad i å male utsiden av butikker, såkalte “shopfronts”. Elsker å tegne alle små detaljer i butikkvinduene. Jeg pleier alltid å tagge butikkene jeg maler og denne uken la jeg ut dette:

Barne klesbutikken Toby Tiger i Brighton, UK

Ett par dager senere så jeg at butikken selv, Toby Tiger, hadde re-posted bilde mitt med en kommentar på sin Instagram og Facebook side.

Jeg ble først overrasket, men dette er jo kjempe morro. Veldig gøy når de skriver : “This is so cool!! We love it so much 🌈🦊”

Etter å ha landet litt var det bare å sette igang med å lage bolledeigen. Det sto i oppskriften av deigen skulle elte i maksinen i to omganger. Først i 10 minutter, så 15 minutter til etter at romtemperert smør ble lagt oppi. Jeg er ikke veldig god når det kommer til tålmodighet, men det sto veldig spesifikt at man ikke måtte skippe elte stadiet. Det er jeg glad for at jeg ikke gjorde.

Det er blitt så fine og luftige. Da de var kjølt ned la jeg de i brødposer, sugde ut luften og lukket de igjen. La de på kjøkkenbenken til i dag så de holder seg best. Skal fulle de med krem og jordbærsyltetøy etterpå når gjestene kommer.

Nå skal jeg male litt. Hatt litt hovne føtter de siste dagene så må nok kanskje øke bittelitt på vanndrivende så blir mye pauser i malingen….hehe!!

Vi snakkes

– Katie

http://www.instagram.com/katiegreetart

Akvarell terapi

Hey

Som noen av dere vet, begynte jeg å male litt med akvarell etter hjerte transplantasjonen, mens jeg fortsatt lå på Drammen sykehus. Det var 9 måneder etter operasjonen og jeg slet fortsatt med finmotorikken. Mamma har alltid vært kreativ og flink med akvarell og kjøpte en blokk med akvarell papir, noen pensler og et skrin med Winsor & Newton maling. Jeg ble fullstendig hektet og før noen visste ordet av det var rommet mitt, 416, på Medisin 1 dekket av bilder jeg hadde malt.

Det er nå 3 år siden og jeg er fortsatt hektet. Jeg har malt illustrasjoner til en barnebok ei venninne av mamma har skrevet. Det var utrolig artig og krevende. Er spent på å se boken når den kommer.

Nå maler jeg stort sett bygninger og butikk fronter. Elsker detaljene i vinduet og følelsen av at man kan se seg selv inne i kafeen på bilde. I dag ble jeg ferdig med disse to.

Cafe Montmartre i Paris
Barne klesbutikken Toby Tiger i Brighton, UK

Har begynt på en ny shopfront. Hvis du vil se mer er jeg på Instagram

https://www.instagram.com/katiegreeetart/

Jeg har også en Facebook side hvor jeg legger ut bildene jeg maler.

https://m.facebook.com/katiegreetart

Nå skal jeg legge meg.

Vi snakkes

– Katie