Flashbacks og 4 års kontroll

Hey

Da var brevet fra Rikshospitalet kommet og jeg er kalt inn på 4 års kontroll etter hjertetransplantasjonen i april 2019. Jeg skulle vært inn i april, men på grunn av covid var det blitt forsinkelser. Jeg snakket med de for et par uker siden og fortalte at jeg skal en uke til England i slutten juni så det måtte skje før det. Litt fordi jeg selv syns det er på tide med en ordentlig kontroll, men også fordi jeg vil ha det gjort før jeg drar.

Så 22-23 juni skal jeg på kontroll. Årskontrollene for transplantasjon tar to dager som regel. Det blir i hvert fall satt av to dager. Den første dagen er samtale, EKG, ultralyd av hjertet, blodprøver og eventuelt andre undersøkelser. Svarene på disse bestemmer om jeg på dag to trenger å bli katetrisert. Under en katetrisering går legen inn i et snitt i lysken med et kateter opp til hjertet mens du ligger under et røntgen aparat. Man får lokalbedøvelse og beroligende, men dette er en undersøkelse jeg ikke setter veldig pris på. Jeg aner ikke hvor mange sånne undersøkelser jeg har vært igjennom og begge lyskene mine er ganske “herpa”. Det gjør at det gjør vondere og vanskeligere for hver gang. I journalen min fra siste katetrisering står det “Undersøkelsen var smertefullt for pasient og teknisk vanskelig å gjennomføre”. Så heldigvis for meg hadde jeg en tidligere kardiolog som under en slik katetrisering fikk se, gjennom et vindu da det ikke var han som gjennomførste den, hva belastning jeg gikk igjennom. Så nå står det i journalen at jeg skal få det jeg behøver av beroligende og smertestillende (innenfor rimelighetens grense naturlig nok). Det beroliger meg i hvert fall.

Jeg er veldig spent på denne kontrollen ettersom jeg merker at kroppen sliter litt. jeg har gått opp i vekt så da jeg tok frem sommerklærne mine, ble det en enorm nedtur. Jeg syns selv jeg er mer blå og tungpustet. Jeg har blitt kjempeflink til å bruke bi-pap masken min som skiller ut mer CO2 enn hva kroppen min klarer selv, men mye sliten. Har også fått meg time 8 jun på Drammen Sykehus for sjekk av CO2 og maskinen.

Vet at dette er mitt “lodd i livet” og jeg er så enormt takknemlig for at jeg har fått nytt hjerte og får leve livet mitt, men noen ganger kan det være vanskelig å være så forbanna takknemlig hele tiden for det har blitt så mange problemer etterpå som ingen forutså. I hvert fall ikke meg. Anyway….

Tror vi alle kan si at sommeren har gjort sitt inntog på oss nå, i hvert fall her på østlandet. Og med seg et enormt hangarskip fra USA som alle snakker om. Jeg kjente jeg fikk umiddelbart flashbacks til sommeren 1997. Jeg var 19 år, akkurat vært russ og alt var bare fantastisk bra. Var mye ute med venninner i Oslo og rett og slett levde livet som man skal når man er 19 år. En tidlig juli kveld traff vi på noen amerikanske marinesoldater og med det noen veldig artige dager.

Det er jo en imponerende skue selv om jeg bare har sett det på TV. Vi dro inn til Oslo for å se om vi så det, men ettersom jeg ikke orker å gå så langt og skipet ligger ute i Bundefjorden, litt i skjul, gå vi opp. Vi dro opp på Mathallen i stedet og møtte pappa der. Hadde med Otto også så vi satt ute.

Fikk sagt hei til Solveig ettersom hun var på jobb og plutselig dukket Hedvig også opp som en bonus. Noen dager i uken er skolen hennes på Vulkan.

Vel hjemme i Sande har Toivo og jeg nå fått i stand uteplassen vår og jeg har fått han til å kenge opp noen solcelle lyspærer i taket ute. Det har blitt så fint og det er jo så deilig å sitte ute nå. Hat tatt med akvarell sakene mine ut også for å male litt. Da er Otto med!!

Nå skal jeg slenge meg ned ute, husket solfaktot!!

– Katie

Skummelt som f#%n

Hey

I dag var vekkerklokken satt til 07.00. Det er ganske rart hvordan jeg stort sett står opp mellom 0600 og 0700 hver eneste dag, men når jeg MÅ opp tidlig er det som at jeg kunne sovet for alltid. Vanligvis når jeg våkner, oftest takket være Otto eller min lille selskapsblære, får jeg aldri sove igjen etterpå. Rart det der!

Anyway, i dag måtte jeg opp for jeg hadde en time til Otto hos veterinæren klokken 0800. Han skulle leveres for tannsjekk og tannrens. Da må han jo legges i narkose så jeg må bare levere for så å hente senere på dagen. Sånn skulle det ikke bli i dag.

Jeg parkerte utenfor dyreklinikken og slapp Otto løs fra hundebelte i baksetet. Vi gikk bort til en liten gressflekk så han skulle få gjort fra seg før vi gikk inn. Plutselig merker jeg at det rykker i båndet og det ser ut som han febrilsk prøver å komme seg løs fra båndet. Så ser jeg jo at han er midt i et anfall. Plutselig ruller han rundt på rygg med alle fire poter struttende i været. Fikk de verste flashbacks fra da Arne slet med epilepsi sin. Scoopet Otto opp i armene mine og løp inn på klinikken og ropte febrilsk etter veterinæren.

Anfallet ga seg nesten med en gang vi kom inn og det ble kjapt bestemt at Otto ikke skulle legges i noe narkose i dag. Det ble tatt blodprøver som heldigvis ikke viste noe mer alvorlig enn orm så han trengte ormkur og forhøyet infeksjonsverdier. Så nå er han også satt på antibiotika. Jeg har aldri vært så redd for han som i dag.

Resten av dagen ble tilbragt hjemme med sløvings. Fått beskjed om at han skal ta det med ro noen dager, men det er jo stort sett sånn han lever 🤣🤣🤣

Nå er jeg sliten og skal bikke. Vi snakkes

– Katie

Kom mai du skjønne milde

Hey igjen

Vært litt sløv igjen med blogg skriving. Det er blitt mai som overskriften hentyder til, men den kom jo ikke hverken skjønn eller mild, med et nytt dryss med snø på selve første mai. Men det er nå borte, det er blitt femte mai og det er ganske så pent ute selv om temperaturene lar vente på seg enda en stund til.

Hva har skjedd siden sist jeg skrev…..hm… jo, jeg har blitt ett år eldre. Hele 45 år!! På skjærtorsdag klarte mamma og falle overende og brekke lårbenet så etter en operasjon ble hun flyttet til Aker Sykehus på rehabilitering. Det var her hun var da jeg besøkte henne på bursdagen min. Var litt rart å dra på Aker sykehus, torsdag 20.april, akkurat 45 år siden jeg kom til verden. Jeg ble til og med født på en torsdag.

Mamma er oppe og trener seg sterk.
Aker Sykehus bygningen hvor jeg ble født 20.april.1978

Brukt mye av den siste tiden på min hobby, akvarell maling. Kjøpte litt nytt utstyr etter bursdagen min. Fikk litt penger i gave så kjøpte meg akvarell papir fra merket Arches. Er en verden av forskjell og male på enn de billigere alternativene. Men ettersom økonomien er som den er bruker jeg allikevel rimeligere alternativer til å øve meg på. Den siste uken har jeg jobbet med et lite oppdrag. Så da øver jeg meg på forskjellige elementer på papiret som er litt rimeligere mens det ferdige produktet/bilde maler jeg på Arches papiret.

Arches 300g kaldpresset akvarell papir

Det å holde på med akvarell malingen min gir meg en ro jeg aldri egentlig har kjent på. Det er så deilig å bare “rømme” inn i min egen verden med tanker blandet med farger. Kanskje litt klisjé, men det er sant. Har malt et par bilder av puber i London. Elsker detaljene rundt de.

The Earl of Essex pub og The Mayflower pub i London

3 juni skal Sande Kunstforening ha en utstilling for kunstnere i Sande, uansett hvem. Innlevering av verk, bilder eller skulpturer eller annen kunst, er 25.mai. Tenkte kanskje jeg skulle levere inn et par bilder. De garanterer at i hvert fall ett bilde blir hengt opp, fler om det er plass. Jeg føler jo, som sikkert alle andre, at jeg det har ikke er bra nok. Samtidig som jeg syns de bildene jeg velger er jo de jeg er mest fornøyd med og jeg vil jo at folk skal se de.

Den siste uken hadde jeg en oppfølgingstime på Smerteklinikken på Drammen sykehus. Jeg var jo der for over en måned siden og fikk utlevert noe som kalles tens aparat. Den sender små impulser inn i mulsklene der “plastrene” er festet. Jeg var kanskje ikke den “flinkeste eleven i klassen”, men fikk prøvde de ut litt og det funket ikke så bra på meg. Versatis plastrene jeg fikk til å ha ove fotbladet og tærne for å minske strålesmertene etter skadene etter transplantasjonen funker kjempebra så det fortsetter jeg med. Trener fortsatt hver fredag hos Tove på Tollbugata Fysioterapi i Drammen. Skal begynne med svømming nå fremover på Drammnensbadet. Ikke med noe klasse men på eget initiativ. Tror det kommer til å bli super bra!!

I dag har vært en litt rar dag. Det er fredag og godt er det. I morgen skal jeg til Oslo og min søsters Coronation party for å se at Kong Charles i england blir innsatt som konge. Så i dag bakte jeg noen scones for å ha med. Ble ikke så veldig vellykket og ettersom jeg ikke hadde gitt beskjed hadde Toivo spist av de før jeg hadde lagt de vekk….hehehehe!! Blir en tur på Bachstube på vei i morgen.

Håper alle får en strående helg.
Vi snakkes

– Katie

http://www.organdonasjon. no