Ut i det fri

Hei

Ny dag i Tromsø. Kjørte Stinenpå jobb ute i Kaldfjord sånn at jeg fikk bilen. Dro hjem og spiste frokost og sløvet litt. Kjørte bort på Jekta storsenter og møtte Arnesen som jeg har gjort hver dag nå. Fikk kjøpt to putetrekk på H&M Home til 30kr pr.stk. Etterpå gikk vi på Jordbærpikene, somvi også har gjort de siste dagene. Ble ikke så lenge på Jekta før jeg kjørte over til fastlandet for å ta noen bilder av Tromsø sentrum.

Jeg fylte litt diesel på bilen og etter litt kjøring frem og tilbake på øya, dro jeg tilbake til Kaldfjorden for å hente Stine på jobb. Vi dro hjem, pakket baggen med mat, sitteunderlag etc og sammen med Arnesen kjørte vi utover mot Sommerøya og ferga til Senja. Rett før fergekaia møtte vi på Hanne, Vegard og jentene og sammen satte vi oss i fjæra forå spise maten vår, skravle og kose oss. Det var så deilig og fantastisk vær. Selvom det begynnee å bli kjølig så var det en perfekt ettermiddag og kveld.

Var en nydelig kjøretur hjem på en liten time. Sliten og nydusja i seng nå. Fått dobbelsengen til Stine for meg selv nå…. snorker visst….. jaja, skal ikke klage.

Natta folkens!

– Katie

Gøy i nord

Hey

Må jo innrømme at Tromsø vokser på meg mer pg mer. Falt for byen første gang jeg var her i 2003 da jeg besøkte Hilde som var på praksis gjennom politiskolen. Siden har jeg vært her en 6-7 ganger og elsker det mer og mer.

I går var jeg på Jekta storsenter med Arnesen (store-Christer). Jeg fikk endelig fikset solbrillene mine etter at den ene øre stangen var falt av. Jeg fikk brillene av Toivo for flere år siden og elsker de.

På kvelden hadde vi bordbestilling på Yonas Pizza på bryggen i sentrum. Det var spis for 100kr, så Stine, Christer og jeg møtte Arnesen og en venn av Stine på pizza. Planen var minigolf, bowling eller noe etterpå, men energien var ikke der for noen av oss.

Tror egentlig vi fortsatt var slitne i kroppen etter lørdagens strabaser på byen. Det er lenge siden jeg hag vært ordentlig på byen. Og det var så deilig.

Vi startet med middag på restauranten Nitty Gritty i sentrum. Litt mat og litt cocktails og litt spionering på Lasse “Æ slæpp itj før du slæpp” fra Farmen.

Søstrene siseters

Etter en matbit og noen cocktails dro vi videre og møtte noen venner av søstrene. Havnet på et sted som heter Kaia hvor vi fikk tre bord som ble som langbord. Det ble en cocktail etter den andre. Bra musikk, bra folk og mye latter.

I 2 tiden ble det maxitaxi hjem stil Stine på Kvaløysletta og nachspiel. Tror ikke jeg husker sist jeg var på nachspiel. Jeg endte opp i sengen i 3 tiden mens festen fortsatt var i gang.

Det er sååå godt å føle seg bra nok til å leve som JEG vil. Nå skal jeg bikke i seng. Natta

– Katie

Troms & Finnmark i mitt hjerte

Hey

Den siste tiden har jeg vært i Tromsø. Det har vært helt fantastisk. Det var så utroilig lenge siden jeg hadde sett Stine venninnen min og sønnen hennes Christer. Hjertetransplantasjon og Covid-19 har jo satt en stopper for det meste av besøk. Så godt å se henne igjen. Og så godt å bære tilbake i Tromsø for første gang på veldig mange år. Etter en dag med ompakking dagen etter at jeg ankom nordens Paris, dro Stine, Christer og jeg utover til Andsnes i Loppa kommune. Vi kjørte ut til Skjervøy sammen med Bjørn. En veldig hyggelig venn som holder til i Seglvik. Fra Skjervøy tok bi Kvænangruta til Seglvik.

Så var vi endelig tilbake i Andsnes. 9 hele år etter sist jeg var der. Var egentlig som om ingenting var endret, samtidig som at alt var anderledes.

Vårt vakre paradis. Det var så rart å være der alene uten Toivo. Gleder meg til vi kan komme opp sammen neste år.

Bårstua hytta vår ved fjæra i Andsnes

Stine på grilling i Seglvik
Digg med en kald en i solen
Grilingz hos Bjørn i Seglvik
Andsnes pub

Gjengen på puben

Nå er det natta på Kvaløysletta.

– Katie

 

Oslo – Tromsø 11.08.2021

☆ Innlegget skrev jeg på flyet igår ☆

 

Hey
Onsdag 11.august og klokken er 10.07. Jeg befinner meg ombord SK4412 på vei fra Oslo til Tromsø for en velfortjent ferie. Det er min første flytur siden for hjertetransplantasjonen. De siste årene før det, kjente jeg godt på en flyskrekk. Måtte ofte ta både en og to valium før jeg gikk om bord. Tror det stammer fra en horribel flyreise jeg hadde mellom London og Düsseldorf, sommeren 1995. Jeg skulle reise alene, noe jeg hadde gjort tidligere, og jeg var jo 17 år, så null stress. Og den flighten er jo veldig kort. Men akkurat den dagen var det en vanvittig storm over deler av Nederland og Tyskland, akkurat der jeg skulle fly. Vi så ingenting ut av vinduene, annet enn vanvittige mengder regn, noe lyn og super svarte skyer. Turbulensen var så ekstrem at vi på et tidspunkt fikk beskjed om å sette oss i «brace-position”, med hodet så langt ned mot bena som mulig. Jeg husker jeg følte meg veldig redd og ensom da jeg i neste sekund hørte et høyt smell. Ut av viduet så jeg flyplassen med DÜSSELDORF skrevrt i store bokstaver. Da kom tårene!
Men i dag må jeg jo si at været er nydelig og bortsett fra noen sommerfugler i magen, har jeg det ganske fint og rolig. Uten piller!! Nå skal jeg sette på litt spotify og legge hode bakover. Sees i Tromsø!
– Katie

 

Hey,

Burde deifinitivt sove nå. Klokken er 00.43 og jeg er lys våken. Ikke noe nytt i det, men må opp om 4 timer og 17 min. Det er sykt lenge siden jeg har stått opp 05.00, men nå er det veldig verdt det.  For første gang på over tre år, skal jeg ut og fly i morgen og jeg kjenner faktisk på en liten reisefeber. Sist jeg fløy var hjem fra Spania, sommeren 2018. Siden før hjertetransplantasjonen. Føler at jeg definerer mye av livet mitt som før og etter 2019 og hjertetransplantasjonen. Det er kanskje ikke så rart.

Kofferten er nå pakket og jeg har sjekket inn. Så klar for tur. Nå skal jeg sove litt og kose med Otto gutten min. Blir to uker til nestr gang ❤

Sees snart, fra et annet postnummer ✈😎

– Katie

What to do?

Hei folkens

Det er blitt ny uke og onsdag allerede. Men bare med 50 minutter, så da er kanskje ikke uken så ny lenger.  For noen, også noen av mine venner, var  det back to work etter sommeren allerede forrige uke. Jeg husker da jeg jobbet i SAS at jeg alltid på siste dag av ferien sukket og sa; “jaja, da var ferien over og det er back to work”. Men det var allikevel alltid godt å komme tilbake, treffe kollegaer og ha de faste rutinene. En ting jeg kan love dere som leser, jeg skulle gitt mye for å ha beholdt den jobben. De årene jeg jobbet i først Braathens, så SASBraathens og tilslutt SAS, var 14 helt supre år. Jeg savner det.

Men nå er jeg ikke i SAS lenger og det er utrolig nok gått åtte hele år siden jeg jobbet der. Da jeg så Flyr kom på banen i år og utlyste stillinger til sitt kontor i Oslo, var jeg ganske frister  å søke. Det var i hvert fall inni hode og hjerte mitt. Jeg vet jo, om jeg er ærlig med meg selv, at jeg ikke er klar for jobb enda samtidig som jeg føler meg så klar på mange måter. Er i skikkelig limbo-land. Jeg har et seriøst ønske om å en dag være tilbake i en jobb og bidra til samfunnet igjen. Har vurdert å kanskje studere noe. Om ikke for en karriere så for min egen del. 

Jeg må nok ta et steg av gangen og begynne i det små, men det er ikke så lett å finne en sånn jobb. Jeg gir jo ikke opp så lett. Nå er det natten. 

– Katie