Lek og moro går hånd i hånd

HEY

I dag var jeg oppe 05.00 og det er jo sykt tidlig for meg. Det er lenge siden sist, men i dag var det jeg som skulle åpne resepsjonen på Drammensbadet. Jeg liker det for det er ganske stille og rolig på morgenen. De som kommer når jeg åpner dørene 06.30 smiler bare i det de går forbi.

Kaffe er selvskreven når man er oppe “før fugla fiser”. Koser meg med den og svaret kunder som skriver seg opp på fellestimene. 

Skulle jobbe til 11, men det ble litt hektisk i det jeg skulle gå, og jeg går aldri fra en kunde, så kom meg avgårde 11.45. Var ganske sliten da jeg kom hjem og sovnet på sofaen. Det er jo ikke noe nytt i seg selv.

Etter denne berømmelige cowboy strekken, tok Toivo og jeg med oss Arne og Otto i hundeparken. I ettermiddag var det kjempe stas for det var så mange andre hunder der. Arne og Otto fikk herjet rundt og lekt. 

Det er godt å komme ut i frisk høstluft og kjenne at man faktisk får litt roser i kinnene. Jeg orker jo ikke gå lange turer, men godt å se hundene kose seg. 

Nå er det fredag kveld og hundene er helt utslitt. Må innrømme at det er litt deilig også. I morgen blir det Oslo og 40 års lag før søndagen bringer med seg fårikål hos mamma og pappa. 

God helg folkens

– Katie 

#medfødthjertefeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #minehunder #hund

 

Fotsone og farmen

Endelig tirsdag og time til fotsone terapi igjen. Etter noen dager med skikkelig kløe og sår i huden, var det utrolig godt. Det gir meg et velbehag i hele kroppen. Kjenner en ro mentalt også. 

Etter timen var planen å dra rett hjem, men med gavekort på Normal og penger på Espresso House appen min, tok jeg meg en tur på Gulskogen. Jeg kjenner at jeg fortsatt kikker meg over skulderen når jeg parkerer på HC plasser. Ser etter fjolsen som mente han kunne helbrede meg. Etter 11 hjerte operasjoner, kreft, akutt nyresvikt og hjertesvikt, så er jeg nesten blitt litt nysgjerrig på hva han kunne gjort som ikke legene, kardiologene og kirurgene gjør. For de gjør alt, og med tanke på at jeg er 40 og fortsatt lever etter alt jeg har vært igjennom, er ikke jeg i tvil om hva jeg velger.

Genial butikk med mye bra stæsj til en rimelig penge. Ble neglelakk, salt&vinegar chips, tannkrem og annet småtjafs. 

Ble ikke lenge på Gulskogen før jeg dro hjem til Arne og Otto og sofaen. Sovnet som en stein. Ble en tung cowboy strekk. Nå Farmen.

Håper dere alle har en smashing tirsdag.

– Katie 

En god høstdag

Hey

I dag har vært en god dag, selv om jeg har vært ganske så trøtt. Igjen måtte jeg ta fatt på vekkerklokken jeg har for vane å distansere meg fra. Opp 0800 og spise litt frokost mens gutta pakket bilen. Ettersom Toivo skulle avgårde på jobb, var det jeg som fikk gleden av å kjøre Marcus til Sessvollmoen ved Gardermoen. Det var ikke lov å ta bilde der og det syns nok Marcus at var helt ok. Man får en stolt følelse når man ser det barnet man har vært med å oppdra bli en mann som går i militæruniform for å fullføre førstegangstjenesten sin. #stoltstemor

 

Bildet er hentet fra Google.

På vei tilbake stoppet jeg innom venninnen min på Rikshospitalet og så ned til mamma og pappa for en kaffe. Kom meg hjem før rushtrafikken  og har bare surret her hjemme.

I dag tidlig merket jeg frost i gresset i hagen, temperaturen var 3° grader. Nå i kveld kan jeg definitivt kjenne at høsten er her og det kjennes nesten ut som “Kong Vinter” følger takk i hel.

Da er det godt og tenne litt lys og finne frem høstkosen det og fleecepleddet gir. Litt ekstra varme fra Arne og Otto med meg på sofaen og “Alt for Norge” på TV og kvelden er komplett.

 

God høstkveld i stua folkens. Og hipp hurra for min gode venninne, Anja, som fyller 40 år i dag.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #sessvollmoen #militærmamma

Prinsesse “vil-ikke”

Hey

I dag var det familietid med gjengen i Oslo. Vi hentet Solveig hos ei venninne og tante Bjørg før vi kjørte ned til Hanne i Pilestredet Park. Der var mamma, pappa, bror med svigerinnen min og de to søteste, Sebastian og Emilie. Så full fart kan du si. Vafler, boller, mat og mye latter. Utrolig godt og ha familien min i nærheten.

På vei hjem dro vi innom Rikshospitalet og besøkte ei venninne. Jeg har tilbragt mange dager og uker på sykehus og vet både hvor ufattelig kjedelig det er å være bundet fast til sengen og hvor tregt den JÆVLA klokken på veggen går. Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så er det forsket på at vi mennesker bruker 1/3 av livene våres på å vente……på noe. Jeg alene må jo være oppi mere enn det.

Vel hjemme, ble det en cowboy strekk på sofaen før Toivo og jeg lagde noe middag. Det ble kanskje den siste grillingen på en stund og det var veldig godt.

Søndag kveld betyr “Hjertebarna” på TV2. Dette er jo en dokumentar om barn som blir født i Norge med medfødt hjertefeil. Jeg er jo ikke lenger et barn, men jeg kan kjenne igjen følelser, tanker, spørsmål og undringer som disse barna har. For jeg hadde de selv som barn. Naturligvis lever jeg meg nok mer i dette programmet mer enn noe annet jeg ser på…… 

Jeg vet jo ikke hva veien videre vil være for meg, men mest sannsynlig blir det en hjertetransplantasjon. Og med 11 hjerte operasjoner i bagasjen, kjenner jeg at jeg blir prinsesse “vil-ikke”. Jeg vil ikke ha denne sykdommen, jeg vil ikke ta alle medisinene, jeg vil ikke være så sliten, jeg vil ikke ha flere operasjoner og jeg vil ikke ha mer…..av noe. Noen ganger spørr folk meg om hvordan det er å ha medfødt hjertefeil. Jeg har jo aldri vært fri for det, så vet egentlig ikke hva svaret skal være på spørsmålet. Episoden i kveld var nok litt i tøffeste laget å se, men jeg er glad jeg ser det.

Nå er det frem med kveldsmedisinen og sengen. Prinsessa er sliten!!!

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt 

Internasjonal glede

Hey

Etter en god natts søvn,kjente jeg for første gang på lenge at jeg faktisk hadde litt overskudd i kroppen. Overskudd har vært mangelvare den siste tiden så det var godt. Toivo jobbet natt, så etter en rolig morgen, fant vi ut at vi skulle ta turen til Drammen og Globus Internadjonale Festival.

Det var så moro å se masse happy folk som gikk rundt, man følte jo at hele Drammen var der. Masse smilene fjes fra alle verdenshjørner som man kunne kjøpe mat. Vi testet mat fra Sudan, Iran, Vietnam og Syria.

Jeg visste at turen til Drammen ville stjele alt jeg hadde av overskudd, og det gjorde det. Til slutt hadde jeg små mye smerter at jeg måtte kaste inn håndkle og dra hjem til Sande. En Paralgin Forte og sofaen ble min skjebne på ettermiddagen.

Før Toivo dro avgårde på en ny nattevakt lagde vi en hamburger til middag. Den var jo kjempe god, men skulle gjerne hatt noe av maten vi smakte på festivalen.

Håper dere alle har en super lørdag.

– Katie 

Hvor ble av Knud?

Hey

Satt på jobb et par timer i dag og skjønte ut i fra nettavisene at det skulle komme en skikkelig storm. “Knud” skulle komme og slå innover oss i Sande med farenivå rødt. Jeg registrerer jo at mange har fått besøk av han i dag og i kveld, men jeg har ikke sett han. Satt til og med frem telys i stua, på kjøkkenet og på badet i tilfelle han dukket opp.

Jobbet bare to timer i dag, men det skal ikke mye til før det kjennes. Men i dag har jeg usedvanlig stiv og støl i kroppen. Som om at jeg har hatt en skikkelig treningsøkt. Og det, min venner, kan jeg love deg at jeg ikke har hatt.

Energien var ikke akkurat på topp i dag, men det er alltid godt å jobbe litt. Se noe annet enn de fire veggene hjemme. Jeg syns jo selv at jeg er ganske flink til å være delaktig med familie og venner, men merker det blir mindre når formen ikke henger med.

Etter jobb dro jeg rett hjem. Var ikke veldig keen på å bevege meg ute når “Knud” var på vei. Toivo dro på jobb etter middag og skal jobbe i hele natt så vært alene med Arne og Otto. 

Ble til og med litt fredagskos på meg.

Nå er medisiner inntatt, “Knud” har uteblitt, så tar en rolig natt alene i sengen. Det blir godt!!

Natta folkens

– Katie 

Flimmer og bursdagskake

Hey

Dro innover til Oslo i går ettersom jeg hadde en tidlig time på Rikshospitalet. Jeg orker ikke sitte i morgen rushet, så da kan jeg like godt sove hos mamma og pappa på Skøyen. 

Da jeg kom til Oslo og mamma, kom svigerinnen min på besøk med lille tantebarnet mitt, Emilie på 14 måneder. Er ikke ofte jeg ser de så alltid veldig kos. Fikk noen smil og litt lek på gulvet.

Slappet av med middag og sofa før jeg bikket i seng. Sover heldigvis alltid godt der så var ikke så sykt trøtt når jeg hadde vekkerklokken på. Ikke ofte jeg må ha på en vekkerklokke.

Kom meg opp på Rikshospitalet i god tid til timen min klokken 09.00, men måtte vente en halvtimes tid før jeg kom inn. Avlesningen av Crt-d boksen (hjertestarteren) min, viste at jeg har hatt en del forkammer flimmer. Jeg hadde det til og med mens jeg lå på benken. Det er med på å gjøre meg tung i pusten, men det er ikke kritisk. Batteribytte trenger jeg ikke tenke på før om 3 år.

Etter timen dro jeg hjem til Sande og rakk akkurat å bake en sjokoladekake til Toivo som har bursdag i dag. Marcus kom hjem også, så vi spiste middag sammen også. Så kos!!

Nå er det blitt kvelden her. Toivo har hatt en lang dag på jobb og jeg er sliten i kropp og hodet. I morgen er det fredag og det eneste jeg skal er fotsone terapi. Det blir digg. Marcus skal avgårde på hyttetur, så prøver oss på en tur i hundeparken før det.

Natta

– Katie 

Bake terapi og lek

Hey

I dag har jeg vært hjemme hele dagen. Ingen legetime, ingen terapi, behandling eller avtale. Ikke avgårde på besøk eller besøk her hjemme. Hele dagen iført fleecebukse og singlet. 

Jeg har jo et langt arr nedover brystet og de siste par årene må jeg plastre der bh’n går over arret. Har hatt et så vondt sår og det er jo ikke så heldig. Så i dag har jeg gått uten både plaster og bh. Er litt deilig av og til….Hehe!!

Hjemme alene i dag fant jeg ut at jeg skulle ty til baketerapi og bake hveteboller.  Det er lenge siden jeg har bakt det og det er jo så godt.

En god deig er det jo terapi i å kna. Men ikke for mye for da blir bollene litt harde. Man får ro til å tenke over hvordan man har det, veien videre og stillhet. Det er mange skremmende bekymringer i hodet mitt for tiden, men det er nå jeg lever og da må jeg jo gjøre så godt jeg kan med å utnytte de dagene jeg får. Ingen av oss vet jo hva morgendagen bringer.

Etter at de er ferdig etterhevet og penslet forsktig med egg, er det inn ovnen. Og etter noen minutter med sakte økende deilig lukt av bakst er de ferdig. Så får de kjøle seg litt, men må jo smake en.

Jeg baker ikke så ofte lenger. Nesten aldri.  Jeg gjorde det mye mer før, både boller og kaker, men energinivået har ikke vært bra nok til å holde på med det.

Og når formen er som den er og jeg er hele dagen alene med Arne og Otto, må man være kreativ. Takket være hagen, kan jeg leke med de ved å kaste. Otto henter og kommer tilbake, men Arne er mer ego når han først får tak i leken.

Håper dere alle har en super tirsdag.

– Katie 

 

Å stikke fingern i jorden

Hey

Bortsett fra en tur til Drammen og fotsone terapi, hadde jeg absolutt ingen planer. Det har vært en lang og begivenhetsrik helg. Det blir man sliten av. Men med Arne og Otto, så får man ikke sove veldig lenge. 

Jeg har skjønt at helsen min er blitt såpass redusert at jeg må få noen hjelpemidler i hverdagen. Etter flere samtaler med kardiolog og kontaktsykepleieren på Rikshospitalet, og fastlegen, har jeg nå søkt om en sammenleggbar elektrisk rullestol. Kardiologen ville også at jeg skulle ha en blodtrykks måler ettersom blodtrykket mitt skal være lavere pga pumpefunksjonen i hjertet.

Det er ikke akkurat noe artig å innse at kroppen må ha hjelp til å fungere i en alder av 40. Men så tenker jeg at dette er om livskvalitet. Hvis denne rullestolen kan gjøre så jeg kan bli med på tur, kjøpesenter, museer eller steder med lange gåavstander, så er det en god ting. 

Også når det gjelder overfor Toivo og familie og venner. Det å være delaktig. Jeg kan ha en tendens til å trekke meg tilbake og ikke bli med når jeg er i dårlig form. Lysten er alltid der, men kroppen henger ikke alltid med.

– Katie 

Når man må grave dypt

Hey

Med feber og utrolig dårlig pust var jeg nødt for å be om sykemelding for vakten min på Drammensbadet fredag. Jeg brukte mye av fredag på å sove, hente meg inn og snakket med både Rikshospitalet og Drammen sykehus angående blodtrykket og at jeg har vært så mye svimmel. 

Tenker at Snapchats fortunecookie svar sier alt!

På fredag kveld kom Marcus hjem fra rekruttskolen på Kjevik. Nå skal han flyttes til Sessvollmoen så da er han litt nærmere. Stas å se han igjen og han hadde mye bagasje med seg hjem.

Nå skal Marcus være hjemme noen dager så det er jo kjempekoselig. Arne og Otto syns det var super stas å se han.

Da jeg ble 40 år i april fikk jeg gavekort til en kveld med middag og show på Wallmans Salonger i Oslo. En kveld jeg hadde gledet meg til helt siden da og i går var kvelden endelig kommet. Panikken slo inn over meg tidligere på dagen da jeg følte meg slapp, hadde en liten feber og hodepine. Måtte jobbe litt med min indre angst for at dette ikke skulle gå bra og frykten for å bli kjempe dårlig, men fikk på meg kjolen, sminket meg og fant til og med nok energi til å rette ut håret. Merkelig hvordan den minste ting blir nesten uoverkommelig.

Vi ble hentet klokken 17 og inn til Oslo dro vi. Det var virkelig en fantastisk kveld med gode venner, veldig god mat, drikke og show. Wallmans Salonger kan anbefales!!!

Da vi var hjemme rundt midnatt var veien til sengen kort etter en tur på badet og medisininntak.

I dag var vi bare hjemme og ordnet. Siden Toivo har bursdag til uken kom mamma, pappa, Hanne, Solveig og Hedvig på middag. At Marcus var hjemme var super heldig. Toivo lagde skikkelig julemat med ribbe, julepølse, medisterkaker og alt som hører med! Kjempegodt!!

Nå bikker jeg straks i seng. Kvelden har jeg avsluttet med en ny episode “Hjertebarna” på TV2. Som de forrige episodene var det rørende, litt terapeutisk og sterkt å se på. Når min tidligere hjerte kirurg og intensivsykepleier dukker opp på skjermen, sitter tårene løst og alle verdens følelser er utpå kroppen. 

Fantastiske mennesker som gjør en fantastisk jobb. Evig takknemlig!

Natta folkens

– Katie 

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

#medfødthjertfeil #hjertefeil #hjertesvikt #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertebarna #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner