Ny uke, nye legetimer og litt kos

Hey

Det er tirsdag 28.februar. Det er kanskje ikke så lenge igjen til vår. Man kan jo håpe. Vi har jo hatt noen dager med ganske så vårlig vær.

Etter langhelgen i Grebbestad har jeg slitt noe veldig med det høyre beinet mitt. Det virker som om huden er så tynn at den sprekker bare ved å se på den. Den er sår hele tiden og jeg holder på å bli sprø. Det var derfor veldig gledelig å få et brev fra Aker Sykehus i slutten av forrige uke. Timen min hos en sirkulasjons spesialist der har blitt fremskyndet. Så førstkommende fredag skal jeg dit og kanskje jeg kan få noen svar. I mellomtiden smører jeg beina med olje. Jeg har nå kjøpt Bio oil og jeg bruker Eurax.

Jeg var på Aker i dag også på konsultasjon på Endokrinolisk avdeling, eller stoffskifte kontroll som jeg kaller det. Jeg var der for noen uker siden og tok blodprøver og de viste at T4 hormonet var bra, men T3 hormonet var litt lavt. Så jeg har nå blitt satt på en ny T3 medisin. T4 hormonet omdannes til T3, men hjertemedisinen Cordarone som jeg går på, blokkerer for den omdanningen. Den nye medisinen jeg skal begynne på heter Liotyronin. Denne kommer i tillegg til Levaxinen som jeg går på allerede. Om seks uker skal jeg tilbake og ta blodprøver og hvis de er fine, så er jeg ferdig med oppfølging av Aker. Da kan fastlegen min følge meg opp og dosere medisinene mine.

Etter timen var det på tide med noe hyggelig så da var det rett ned på Torshov hvor jeg traff venninnen min, Anja. Vi satt på Espresso House og skravlet. Det er alltid like kos og det var deilig å fokusere på noe annet enn det helvetes høyrebenet. I dag var jeg flink pike og tok på meg kompresjons strømpene. Jeg vet ikke om det var det, men hele leggen og låret verket. Fikk i meg to paracet og kjørte hjem til Drammen. Sår som F#&N. Jeg har nå fått resept på Pinex Forte som jeg skal hente i morgen, så får vi håpe at det tar det verste når det blir for ille.

Ettersom min kjære er på jobb og Marcus er i Tønsberg er jeg alene hjemme med Arne og Otto i kveld. Kjøpte noen reker som jeg har kost meg med til middag. Hadde nok reker til å lage halv porsjon av rekesalaten jeg lærte sist jeg var på Feiringklinikken.

Håper dere alle har en smashing kveld og uke. og husk, JA TIL ORGANDONASJON!

– Katie

#vmh #guch #hjertesvikt #hjertefeil #hjerte #mestring #trening #opptrening #angst #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #oslo #akersykehus #stoffskifte #ous #endokrinologiskavdeling #biooil #smerte #oslolove #survival 

 

 

Borte bra….

Hey

Da var vi hjenme igjen i Drammen. Etter en god frokost vasket vi oss ut av hytta i Grebbestad og kjørte avgårde. Stoppet naturligvis på systembolaget. Der kjøpte jeg noen flasker prosecco. I april neste år blir jeg 40 år så begynner å hamstre nå. Jenta som ingen trodde skulle leve mer enn en uke, tilbake i 1978, blir snart 40. Det er helt sykt og det er jo ingen tvil om at jeg har vært igjennom mye dritt på grunn av sykdommen. Så bursdagen neste år skal virkelig feires med Brask og Bram med en stor fest.

Stoppet også innom Nordby Shoppingsenter. Skulle ikke ha så mye så det gikk kjapt og greit før vi krysset over til Norge. Ett par timer senere var vi parkert utenfor og ble overfalt av kos fra Arne og Otto. Er så godt å se de igjen. 

Jeg snudde mer eller mindre i døren og dro ned for fotsoneterapi. Nå var det jo noen dager siden sist så det var veldig godt, vondt, men godt.

Nå er det “Åsted Norge” før jeg bikker i seng. Håper vi kan få dra tilbake til hytta igjen om ikke så lenge. Kanskje nærmere sommeren så været er litt koseligere. Roen har senket seg og med dette flott bilde av fineste Otto sier jeg god natt.

 

Vi snakkes

– Katie

#vmh #guch #hjertesvikt #hjertefeil #hjerte #mestring #opptrening #kjærlighet #love #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #sjekkdeg #grebbestad #tanumstrand #sverige #norge #depresjon #mentalhelse #lovelife #backtolife #angst #langvei 

 

Søndags mys

Hei

Det er søndag og vi er fortsatt i Sverige. Så heldige som vi er får vi bli her til i morgen. I dag kom også solen ut. Etter ett par dager med tett tåke og begredelige utsikter er det blir jo veldig kos når solen først titter frem. Vi tok en rolig frokost etter at jeg startet dagen med en dusj. Jeg er kjempeglad i lange og varme dusj, men det går jo ikke her. Lite varmtvann i hytta setter stopper for det.

Etter dusjen var det på med min polynesian Oil fra The Body Shop (anbefales på det sterkeste for tørr hud) og noe eurax. Smører ofte beina 2-3 ganger om dagen for å, i hvert fall prøve, holde de kløfrie. 

Vi satt oss i bilen og tok en deilig søndagstur på små veier rundt om i området. Vi kjørte bort til Fjällbacka, over til Tanumshede og så ned til Grebbestad. Der parkerte vi og satte oss på Café Bakeriet. Jeg har aldri vært inne der før og det var jo så fint. Gammel stil med skikkelig sjarm. Og i disken var de deiligste kaker. Jeg tok en prøvesmakes på neste søndags fastelavens boller.


I morgen er den etterlengtede langhelgen i Sverige over og vi drar hjem til Marcus og hundene. Gleder meg til å de alle tre. Tror kanskje hundene blir mer fornøyd med at vi kommer enn Marcus blir….. hehe! I morgen ettermiddag skal jeg til fotsoneterapi og DET ser jeg veldig frem til.

 Håper der alle har hatt en fantastisk flott og fin helg. Vi snakkes

– Katie

 

#hjertefeil #hjerte #mestring #trening #vmh #guch #hjertesvikt #angst #langvei #normalhverdag #depresjon #mentalhelse #lovelife #backtolife #organdonasjon #shoutout #kjærlighet #love #overleve #ous #grebbestad #sverige #sweden #tanumstrand

 

 

Hytteliv

Hej

Kvällen sänkar sig över oss här på Tanumstrand…..nei, skal ikke skrive svensk. Ikke kan jeg det og det er altfor mange tødler. Hehe!!
I går kom mamma og pappa på besøk. Vi møtte de på det nye Tanum Shoppingsenter ved E6. Tittet litt i butikkene som var der og handlet noe mat før vi dro tilbake til hytta. Mamma og jeg sovnet tvert på sofaen. Et tydelig behov for oss begge. I går var også høyre leggen min så kranglete at det var godt å få det opp i sofaen litt.

Vi hadde bestilt bord nede på hotellets restaurant Latitud 58° til klokken 20:00 så vi kom oss opp av sofaen, skiftet, gjorde oss klare og dro ned. Man kan fint gå ned, men jeg kjørte ned. Vi fikk deilig mat og vi storkoste oss. Tok en drink i baren (jeg en brus naturligvis) før maten.

I dag hadde vi en ganske så lat morgen med skikkelig frokost med egg, bacon, tomatbønner og masse annet snadder. Er jo ikke akkurat ofte vi spiser sånne frokoster så det blir ekstra godt når man først gjør det. Og så er det hyggelig når man er flere. Leggen har vært noe bedre i dag, selv om det har vært litt “rastløst”. Jeg nevnte problemene for Katrine, kontaktsykepleieren på Rikshospitalet, denne uken og jeg skal ta det opp med kardiologen på neste kontroll i April. Ettersom det har mer eller mindre eksplodert med åreknuter på beina mine, må jeg jo finne ut om det er noe jeg kan få gjort. Operasjon har jeg fått nei på ettersom det kan utløse ufine blødninger. Men kanskje jeg kan få gjort noe annen behandling.

I 12 tiden dro mamma og pappa hjemover til Oslo og vi dro til Strømstad. Der møtte vi fine Merete og hennes kjæreste, Arne. Vi treff de da de kom av fergen fra Sandefjord og satte oss på restauranten Prima Piatti nede ved elven. Det var kjempekoselig å se de og skravle litt før de dro videre og vi dro hjem til hytta. Da var det hyttekos på høyt nivå med levende lys. godis og ski på tv. Selv om skiskytter stafetten i dag var begredelig for Norges del.

Da skigutta ikke leverte sovnet jeg rett og slett. Da jeg våknet tok jeg bilen og dro på butikken for å handle mat. Nå er jeg tilbake og skal slappe av resten av kvelden med min kjære. Legge høyre leggen opp i sofaen og nyte. 

Vi snakkes da

– Katie

#hjertefeil #hjerte #vmh #guch #organdonasjon #levelivet #backtolife #vinterferie#vinter #grebbestad #sverige #sweden #tanumstrand #2017 

#fotsoneterapi #glede #tanumstrand #strømstad #hyttekos 

 

 

Du gamla du fria……

…..du fjällhöga nord. God morgen folkens.

Da var vi kommet oss over til hytta i Grebbestad i Sverige. Nå er det over ett år siden vi var her sist så det var på tide. Vi skulle egentlig reise i dag, men fikk muligheten til å ha hytta fra i dag. Denne hytta ved Tanumstrand har vi nå besøkt 4-5 ganger og vi storkoser oss hver gang. Den er også helt perfekt for meg med tanke på at det er strøm og vann her. Spesielt på de dagene hvor jeg ikke har topp med ork og kapasitets nivået er på bånn. Da slipper jeg å brenne “kruttet” på å vaske opp. Hytta ligger i en liten hyttegrend på Tanumstrand sitt område så vi har hotellet 5 min unna med SPA, restaurant og basseng. Om sommeren er det jo selvfølgelig hakket triveligere på grunn av været.

Gårsdagens planer ble brått endret og det ble jo litt stress. Jeg skulle på litt fotsone terapi på ettermiddagen, men det måtte jeg bare droppe. Det tror jeg ikke var så gunstig fordi den høyre leggen min er ikke akkurat tipp-topp-tommel-opp. Jeg kjøpte for en stund siden en olje på BodyShop for å ha på beina mine. Spesielt på vinteren når de blir ekstra tørre. Jeg er veldig klar over at mange har tørre bein på vinteren, men jeg tror kanskje mine blir ekstra ille når blodsirkulasjonen er dårligere. Det gjør jo vondt også.


Har heldigvis tatt med meg litt av oljen for det lindrer. Lenge leve Eurax også.

Jeg skal nå kose meg på hyttetur, prøve å blokkere ut at jeg har vondt i leggen og slappe av. Etterpå skal vi møte mamma og pappa som blir til i morgen. Skal kose oss på hotell restauranten i kveld. Blir kjempe koselig.

Vi snakkes

– Katie

Ps. Sånn ser hytta ut i bedre vær!

 

#hjertefeil #hjerte #vmh #guch #organdonasjon #levelivet #backtolife #vinterferie #vinter #grebbestad #sverige #sweden #tanumstrand #2017 #fotsoneterapi #glede

 

Hverdagen kaller

Hey

Har ikke skrevet på en liten stund. Det har vært ganske hektisk i det siste. Fredag for snart to uker siden kom min søster, Hanne, på en ukes ferie hos oss med mannen sin, Jerome, og eldste datteren, Solveig. Yngstedatteren, Hedvig, bodde uken hos mamma og pappa i Oslo med en venninne hun hadde tatt med fra Frankrike. Vi gjorde masse artig, men jeg prøvde å legge inn litt pauser i all aktivitet. Kjenner at kroppen ikke er helt på topp så da må jeg være flink og legge litt bånd på meg selv. 
Jeg har alltid vært ganske flink til å styre meg selv gjennom hele oppveksten. Men nå, som da, er det veldig vanskelig noen ganger. Man har så veldig lyst til å være med på alt, orke alt og bidra på alt, men det funker ikke alltid sånn. Men det var virkelig en skikkelig super duper uke. Vi hadde en kjempefin, om noe kald, dag på Folkemuseet. Der var det veldig lenge siden jeg var sist.

  

Jeg har vært på mine fotsoneterapi timer og beina kommer seg. Jeg får ganske vondt hvis jeg bruker de mye. Det orker jeg ikke. Nå er hverdagen tilbake og selv om det er godt på mange måneder, så savner jeg jentene mine noe voldsomt. Jeg unner ingen å bo langt fra familie. Jentene vokser så fort og det er ikke noe gøy å se det på avstand. 

I går var jeg i Oslo på Aker Sykehus for å ta stoffskifte blodprøver. Skal tilbake i slutten av måneden for en konsultasjon. Blir spennende å høre hvordan det ligger an. Jeg har heldigvis ikke mistet så mye hår i det siste, men det jeg har er jo blitt ganske så tynt og stakkarslig. Tok en INR måling hos fastlegen før jeg kjørte innover til Oslo og den var på 2,0. Jeg skal jo ligge på 2,5 og jeg vet at INR målinger hos fastlegen ofte ligger noe høyere enn på sykehusmålingene. Så stakk innom Rikshospitalet etter Aker for å ta ny INR måling. Det er en fantastisk trygghet å ha så godt GUCH team så nærme som Rikshospitalet er. Følte meg litt som en nålepute i går, men det er kjempeviktig for meg å ha kontroll på det jeg kan.

Utpå ettermiddagen fikk jeg telefon om at min INR var på 1,7 så jeg måtte øke dosen min med marevanen. Jeg kjenner at da har jeg gjort mitt og det var riktig og få det dobbeltsjekket. Skal tilbake og måle hos fastlegen 6.mars så blir spennende og se om det gir utslag.

I helgen var det fantastisk vær. Sol, blå himmel og -5 grader. Og ettersom jeg ikke løper etter blå swixen og skiene tok jeg heller meg med Marcus og hundene og dro i hundeparken. Det var kjempemange der og Arne og Otto storkoste seg. Det var godt å se de løpe litt. 

Håper dere alle hadde en kjempefin Valentines Day. Her ble det middag og blomster hjemme. Stille og rolig og det var helt perfekt.

Nå er det natta i heimen. Ha en god natt så snakkes vi snart. 

– Katie

 

#vmh #guch #rikshospitalet #hverdagenkaller #norskfolkemuseet #oslo #drammen #norge #norway #organdonasjon #trening #fotsoneterapi #backtolife #overleve #hjertefeil #kjærlighet #love #valentinesday