28.01.2017

Hey

Da var det blitt lørdag og helg igjen. Vet ikke om jeg har hatt så produktiv uke, men noe har jeg jo fått gjort. Var på en time med fotsoneterapi igjen. Den andre på kort tid siden jeg kom hjem. Skal gå to ganger i uken. Det er så verst det. Med de beina jeg har, den nedsatte blodsirkulasjonen og verkene er det så godt å få det gjort. Føles virkelig som om det fungerer. Har en foreløpig fjern bekymring for at jeg en dag mister benet mitt på grunn av koldbrann. 

Tirsdag var jeg en sving på Gulskogen sammen med Kamilla og Linnea. Det er alltid kos. Hun er full av masse ord og ansiktsuttrykk og lyser virkelig opp dagen.

Denne uken fikk jeg ordnet opp hjemme, kost masse med Arne og Otto, var hos legen og jobbet litt. 

Etter en jobbvakt i dag er jeg ganske så sliten. Det var så mye folk på Drammensbadet i dag. Utrolig moro, men veldig slitsomt. Kjenner det godt på kroppen. I morgen er det Sebastians 2 års feiring i Oslo, men det er utpå ettermiddagen så får heldigvis slappet av litt. Neste helg kommer alle fra Frankrike så det blir kjempebra!!

Håper dere alle har en kjempeflott helg. Vi hörs

– Katie 

#guch #love #hjertefeil #hjerte #mestring #rehabilitering #overleve #ous #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #mentalhelse #vmh #trening #opptrening #angst #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon 

 

Borte bra, men hjemme best <3

Hey

Da er jeg hjemme igjen i Drammen hos gutta mine. Det er noe i det at det er stas å være på tur, men det er veldig deilig å komme hjem også. Onsdag kveld var siste kveld i Paris for denne gang. Så det var tid for litt søster-tid. Vi kjørte inn til Bercy Village. Det er en liten aveny av små hus på hver side. Husene er kjente og mindre kjente butikker og barer og restauranter. I enden av gaten er det kino. Vi fant ikke noe film vi ville se så vi etter en titt i noen av butikkene gikk vi på en pub som heter The Frog. Veldig bra sted. Sport på storskjerm, de har sitt eget microbryggeri og de som går der, vil jeg tippe er unge profesjonelle. Vi bestilte blandings av nachos, quesedilla og masse nam.

Torsdag var det hjemreise. Jeg er ikke noe fan av å fly så var ganske så urolig hele dagen. Ble tidlig ferdig med å pakke tingene mine så jeg fikk tilbringe litt tid med Solveig som var kommet hjem fra skolen. Så bar det avgårde til Charles de Gaulle flyplassen. Det er jo ikke noe hemmelighet at jeg ikke liker å fly og ser på det som et nødvendig onde. At det er større sjanse for at det skjer noe i bilen på vei til flyplassen er større. Men når flyet kjører ned rullebanen i 250-300 km/t er det ikke bilturen til flyplassen jeg tenker på. For et par år siden var det noen som sa til meg at jeg skulle fortelle de kabinansatte at jeg var redd. Etter at jeg har begynt å gjøre det har det blitt så mye enklere.


Øverst til venstre : Drammen
Øverst til høyre : Oslo (Holmenkollen)

Har hatt en stille og rolig helg hjemme med gutta. I går fikk jeg ånden over meg og gikk gjennom kjøleskapet. Ryddet, vasket, spritet ned og fylte det opp igjen. Skal mer i dag, men må fordele det litt for ellers blir jeg så sykt sliten.

Vi snakkes.
– Katie

 

#guch #love #hjertefeil #hjerte #mestring #rehabilitering #overleve #ous #rikshospitalet #shoutout #drammen #norway #oslo #oslolove #survival 
#organdonasjon #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #parisfrance #paris #france #vacation #disney #eurodisney #planethollywood 
#sisterlove #sistertime #sas #sasgo #scandinavianairlines #weekend

 

Disney og bursdag

Hey

Det er bikket over midnatt og det er blitt 18.januar. Men dagen jeg har hatt har vært kjempe fin. Jeg tok RER toget til Marne la Vallee hvor EuroDisney og Disney Village ligger. Det var super kaldt ute og RER stasjonen ble som en vind tunnel. Sykt kaldt. Så å gå inn i parken var aldri et tema. Tror ikke jeg hadde klart det med beina mine nå heller. Så fokuset ble Disney Village. Kjenner at jeg blir ganske barnslig når jeg er der. 

Det er liksom noe så kos å være der. Mange barndoms minner som vekkes. Etter å ha gått gjennom alle butikkene og kjøpt det jeg skulle ha (bursdagsgaver så kan ikke røpe hva jeg kjøpte) måtte jeg ha meg noe mat. Valget falt på Planet Hollywood. Har nok ikke vært der på 10 år kanskje. 

“Table for one”

Etter lunch dro jeg hjem igjen til Hanne i Bry sur Marne. Fikk tatt meg en cowboy strekk før de andre kom hjem fra jobb og skole. På sen ettermiddag kom naboene som de er så gode venner med på aperitiff og etterpå dro vi opp i gata til en italiensk restaurant for å feire Hannes bursdag.

Nå er jeg i seng og super trøtt. Ønsker dere alle en bon nuit så snakkes vi. 

– Katie 

#guch #love #hjertefeil #hjerte #mestring #rehabilitering #overleve #ous #rikshospitalet #shoutout #drammen #norway #oslo #oslolove #survival #organdonasjon #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #parisfrance #paris #france #vacation #disney #eurodisney #planethollywood #sisterlove

 

Late dager og lapskaus – Paris

Hey

I dag hadde jeg store planer om å dra inn til Paris. Jeg skulle dra på ambassaden og hilse på jentene som var her på lørdag og jeg skulle spise lunch med Hanne. Men noen ganger blir det ikke som man planlegger. Da jeg sto opp var jeg overbevist om at jeg var alene, så ble overrasket over å høre stemmen til Hanne på stuen. Skjønte fort at Hedvig ikke var i form, så dagen ble tilbragt hjemme med henne. Når man bor i Norge og har tantebarn i utlandet er det nesten litt luksus å gjøre noe så normalt som å være hjemme med “sykt barn”. Vil jo selvfølgelig ikke at hun skal være det da, i tilfelle det hørtes sånn ut. 

Kjipt at jeg ikke kom meg innover til sentrum for å lunche med min søster, som heller ikke er vanlig kost for oss, men om jeg var musestille kunne jeg høre fotsålene mine juble av Gleder verden at de slapp unna asfaktjungelen. 

Det ble mer lesing, mer kos og når de andre kom hjem, varmet vi opp lapskausen vi lagde i går. Hanne hadde med seg “Mors hjemmebakte flatbrød” fra jobb. Kjøpt via Den Norske Kirke til 6 euro …. men man kan jo ikke spise lapskaus uten flatbrød. 

Nå har jentene lagt seg og jeg er nok ikke så langt bak. Natta folkens. 

– Katie 

#guch #love #hjertefeil #hjerte #mestring #rehabilitering #organdonasjon #overleve #vmhar #mentalhelse #lovelife #backtolife #opptrening #angst #langvei #normalhverdag #trening #shoutout #drammen #norway #paris #france #parisfrance #lapskaus #norsknok

 

Franske bobbler

Hey

Det er godt over midnatt og det er blitt 15 januar. De første dagene her i Frankrike har vært supre, as usual. Min svoger, Jérôme, dro på fredag på en helgetur til Alpene for å trene, så det var bare oss jenter her. Fredag var jeg hjemme med Hedvig som ikke følte deg helt i form. Ble fleecepledd, tv og kos.


 

Jeg fikk boken til Michael McIntyre i forsinket julegave så den begynte jeg på også. Fant ut at mandel og rosin gløggmix funker like godt i varm solbærsaft som i gløgg.

​Litt utpå dagen på lørdag, når vi hadde kommet oss opp og til oss selv, dro vi på Les Arcades. Et kjøpesenter ikke så langt unna. Vi spiste en liten lunch på Paul før vi gikk løs på butikkene. Jentene hadde gavekort som brant hull i lommene deres, men når sant skal sies, ble de ikke mange butikker ettersom beina mine begynner å verke så utrolig fort noen ganger. Ganske så frustrerende. Så etter noen få butikker dro vi hjem. 

Vel hjemme igjen var det bare å sette igang med maten og dekking av bordet. Halv åtte kom tre norske jenter, kollegaer av Hanne fra ambassaden, og deres barn på middag. Det ble champagne, god mat, litt vin, dessert, litt mer vin og skravlings om SKAM. Det var en kjempe koselig kveld og alle koste seg.

Det er jo ikke så ofte jeg drikker, men nnår jeg først tar meg noen franske bobbler, skal det ikke så mye til. Så i dag var jeg ganske sliten i kroppen og i hodet. Gikk fort over etter litt væskeinntak og så lagde vi en sen frokost. Ble vel mer en brunch. Etter kvelden i går var det godt med kosebukser, mer boklesing, fleecepledd og kos.

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk helg. I morgen er det hverdag for de som bor her. Hvis mine bein er i ok stand skal jeg ta turen inn til Paris for å lunche med Hanne. God natta!

– Katie

#hjertefeil #hjerte #mestring #vmh #fysio #hverdag #trening #opptrening #angst #langvei #rehabilitering #organdonasjon #overleve #lovelife #backtolife #depresjon #mentalhelse #rikshospitalet #kjærlighet #love #oslo #oslolove #drammen #norway #paris #france #parisfrance 

 

Bonjour Paris

Hey….. eller bonsoir er det vel kanskje blitt nå.

​Det er 12 januar og jeg har kommet meg ned til Paris. Morningen gikk med på å kjøre Subaru på verksted og kjøre Marcus på skolen før jeg måtte være tilbake hos fastlegen for å måle INR. Den er litt lav, men hun virket ikke veldig bekymret og gjorde ikke noe med dosering.

​Klokken 12.57 tok jeg toget fra Drammen og opp til OSL Gardermoen. Var faktisk litt usikker på denne turen. Første ordentlige tur etter i sommer. Men man må jo kaste seg ut i det igjen. Fikk til og med klarsignal fra Rikshospitalet. 

Det å fly er jo virkelig ikke min greie. Da jeg var yngre syns jeg det var helt ok. Fløy hit og dit og koste meg ombord. De siste årene har det vært unnskyldninger for å ikke reise, tårer, spente muskler og i ekstreme tilfeller en valium eller to. Men i dag kan jeg med stolthet si at jeg kom meg igjennom det uten noe av det. Jeg har begynt å si ifra til de ansatte i kabinen om at jeg ikke er så glad i å fly og de er så greie med meg. Kommer og sjekker og forteller. Er jo ikke flaut det når man føler seg bedre.

Nå har jeg kommet meg hjem til Hanne, Jérôme og jentene og her skal jeg være en uke. Jeg har vært så heldig å få låne soverommet til Solveig min. Heeeldige meg får sove godt i natt!


Natta klem fra Bry sur Marne 

– Katie

#hjertefeil #hjerte #mestring #opptrening #kjærlighet #love #overleve #ous #rikshospitalet #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #fotsoneterapi #fysio #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #mestring #parisfrance #paris #france

 

Stille søndag er godt det også

Hey

Da var det blitt søndag kveld og det har vært en ganske begivenhetsrik helg. 
På fredag kveld var jeg så heldig å bli invitert med på en skikkelig jentekveld. Vi var 18 jenter (damer) som begynte kvelden på Taj Mahal indisk restaurant i Drammen sentrum. Jeg elsker jo indisk mat og ettersom gutta hjemme ikke er noe begeistret for det, må jeg jo benytte meg av sjansen. Pluss at jeg fikk møte mange flotte mennesker. Etterpå dro fire av oss bort på Brask&Bram, mens de andre dro på Anchas Bodega. Det ble ikke så veldig sent, men det var veldig koselig. Godt å komme seg ut.

  

Da jeg våknet lørdag morgen hadde jeg så utrolig vondt i det høyre benet. Trodde jeg skulle bli gal. Var jo på fotsone i går. Ikke gikk jeg noe særlig på fredag så skjønner ikke hva det var. Prøvde å “gå det litt av meg” her i leiligheten, men til ingen nytte. Man blir jo så utrolig frustrert. 
For noen uker siden nå startet vi opp et enkeltpersonforetak og denne uken kom plakatene og flyere som vi hadde bestilt. Vi mens jeg kjørte, delte gutta ut i postkassene i nærmiljøet, så får vi se om det blir noe kunder av det. Det må også komme litt mer snø også, men her på Konnerud burde ikke det være noe problem.

Resten av lørdagen gikk ganske rolig for seg. Litt smårydding i heimen for å få alt tilbake etter julen. Har jo pakket det meste bort. Kanskje en nisse eller to igjen. Måtte bytte putetrekk på pynteputene og sånne spennende saker. Men med de smertene jeg hadde i beinet i går så var det mer enn nok. 

I dag hadde min kjære og jeg litt tid sammen så vi dro ned på Drammensbadet. Jeg fikk et gavekort på velvære avdelingen til jul så han tok den, mens jeg kommer jo inn uansett. Jeg hadde aldri prøvd velvære avdelingen så det var moro. Det er jo greit å ha testet ut det jeg står nede og selger og får spørsmål om. Vi tok boblebad, satt ute på terrassen inne i hallen på solstoler og badstue. Jeg tok ikke badstue for det orker jeg ikke. Da sliter jeg med en gang med pusten. Ute på terrassen sovnet jeg som en stein. Hvis jeg lukket øynene kunne jeg late som jeg lå under en parasoll på et syden resort for barnefamilier. Lå og tenkte og kikket rundt meg og vips så sov jeg gitt.

Ny uke i morgen, men på torsdag reiser jeg til Paris så det gleder jeg meg til. Blir godt å se jentene mine igjen- Ha en strålende søndag kveld, så snakkes vi.

– Katie

#hjertefeil #hjerte #drammensbadet #spa #guch #vmh #tajmahaldrammen #indiskmat #jentekveld #kjærestetid #mestring #mentalhelse #organdonasjon #shoutout #hjertetransplantasjon #backtolife #tilbaketillivet #drammen #norway #livelife #lovelife #depresjon #overleve

 

Hjertesjekk på Rikshospitalet

Hey

I dag hadde jeg endelig fått timen min på Rikshospitalet. Etter at jeg følte meg litt rar i kroppen første nyttårsdag, samtidig som jeg følte at noe ikke var helt på stell, var det godt å få sjekket det ordentlig ut. Vi kjørte Marcus på skolen og så rett ut på E18 og inn mot Oslo. Det var ikke så ille med trafikk så kom en halv time tidlig. Heldigvis fikk vi komme rett inn. Det ble tatt ultralyd, EKG og vi hadde en liten samtale. Jeg måtte og gjennom en gangfelt. Da går jeg så raskt jeg kan i 6 minutter mens oksygenmetningen og pulsen føres opp flere ganger. 


Det er en tung øvelse, men jeg personlig liker den bedre enn sykkeltesten jeg ofte må ta. Etterpå var det røntgen og blodprøver. Jeg går som regel alltid opp på Kardiologisk Sengepost for å hilse. I dag var det flere av jentene som passet på meg i sommer som var der. Det var kjempe koselig å treffe de igjen. De betyr jo masse for meg.


Så bar det tilbake til Drammen. Jeg fikk klarsignal til å reise neste uke ned til jentene og Jérôme i Paris så det blir gøy. Hjertet mitt er jo ikke bra, tipp topp tommel opp, kall det hva du vil, men dette vet vi jo. At jeg må repareres en gang i fremtiden er uunngåelig og at det kanskje da blir en hjertetransplantasjon er heller ikke usannsynlig. En dag av gangen. Får ikke gjort så mye mer. Nå skal jeg leve så godt jeg kan og så lenge jeg kan med det jeg har. Så får vi ta det som kommer når det kommer. Nå er det jaggu blitt lørdag. Må sove….. mange tanker og det blir man sliten av. Natta ☺

– Katie 

#hjertefeil #hjerte #mestring #trening #opptrening #angs #vmh #guch #hjertesvikt #transplantasjon #hjertetransplantasjon #mentalhelse #lovelife #backtolife #depresjon #organdonasjon #shoutout #drammen #norway #oslo #oslolove #survival #rikshospitalet #kjærlighet #love #overleve #ous 

 

Pelskledde lykkepiller

Hey

Da er det 2 januar og treningsentrene er fulle av folk som skal starte et bedre og sunnere liv. Jeg har ikke noen nyttårs forsetter i år. Det er mange år siden jeg satte det for meg selv. Ikke fordi jeg er en negativ person, men rett og slett fordi jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg sannsynligvis ikke hadde gjennomført det. Etter utallige “støtte” medlemskap hos diverse treningssenteret funker ikke det. I 2006 sluttet jeg å røyke så det må jo telle. Ikke et trekk siden 10.juli.2006.

Anyway, etter en ganske kjip dag i går føler jeg meg noe bedre i dag. Jeg kjente at hjertet fortsatt dunket hardt når jeg gjorde noe anstrengende. Det som er vanskelig å forklare er det noen dager ikke så mye som skal til for at det skal være anstrengende for meg. Det høres kanskje rart ut. Jeg dro ned til litt fotsoneterapi i dag. Det er alltid godt, men noen ganger gjør det ganske så vondt også. Men over det hele ser det ut og det føles ut som om beinet mitt begynner å bli bedre. .

I kveld har jeg bare vært hjemme og slappet av med gutta mine hjemme. Jeg har verdens beste pelskledde lykkepiller.

Nå er det natta i heimen. 

– Katie

 

#drammen #norway #visitnorway #fyrverkeri #vmh #guch #hjertefeil #trening #mentalhelse #valium #rikshospitalet #ous #organdonasjon 

#overleve #backtolife #opptrening #fotsoneterapi

 

 

Hopes and dreams for 2017. Yeah whatever

Hey

Først av alt vil jeg ønske alle mine venner og familie der ute et godt nytt år. Jeg håper dere hadde en super feiring i går og at 2017 oppfyller deres ønsker og håp. Vi feiret nyttårsaften med middag hos min kjæres fetter, Kamilla og jentene for så å dra hjem til Arne og Otto. Dette var jo første året vi hadde de på nyttårsaften og vi ville se an hvordan de reagerte på rakettene.

Arne og Otto var ganske stressa da vi kom hjem, men med gardinene trukket igjen og radio på, hadde det gått greit. Vi ble sittende oppe med de til fyrverkeriene roet seg rundt halv ett. Vi gikk til og med ut på verandaen og de kom ut begge to, selv om Otto var litt skeptisk. 

x-x-x-x-x-x

Det er noe forfriskende med et nytt år. Ny sjanse, blanke ark og alle de andre måtene man kan beskriver det. 2016 var ikke akkurat noen høydare. For dere som har lest bloggen min eller som kjenner meg, vet jo at 2016 satte meg ut av spill både fysisk og psykisk. Så ønskene, drømmene og håpene for 2017 er gode, men forsiktige. Skal jeg få et år uten mye helseplager? Det er høyt opp på ønskelisten. Jeg ønsker også det for alle andre også. 

Da jeg sto opp i dag, hadde min kjære dratt på jobb. Jeg sto opp og gikk ut med hundene. Kom inn og lagde meg litt frokost. Akkurat da jeg var ferdig med det, sa det pang. Kjente at hjertet dunket hardt, men heldigvis ikke fort. Jeg har jo CRT-D (hjertestarter/pacemaker) boksen min som skal styre sinusrytmen min. Dette var mer som harde slag man kjenner i halsen, ut av brystkassen, ned i magen og det generelle ubehaget man får når psyken tar over og gir deg både logiske og ulogiske bekymringer og scenarier for hva det er som skjer. Jeg ventet en liten halvtime, men da det ikke gikk over, ble det så ubehagelig at jeg tok noe valium og sovnet på sofaen. Da jeg våknet i stad og det enda ikke var gått over, ringte jeg kardiologisk sengepost. Etter en liten stund ringte de tilbake og virket ikke bekymret, men ville jeg skulle ringe GUCH sykepleierne i morgen når de er tilbake igjen. Så får jeg tatt en ordentlig sjekk igjen. Ekkelt når man kjenner at noe ikke stemmer.

Will do, så vi snakkes. Godt nytt år folkens.

– Katie

 

#2017 #happynewyear #godtnyttår #drammen #norway #visitnorway #fyrverkeri #vmh #guch #hjertefeil #trening #mentalhelse #valium #rikshospitalet #ous #organdonasjon #overleve #backtolife #opptrening #fotsoneterapi