Prioritering er nøkkelord

Hey

Våknet idag etter en elendig natt og skjønte med en gang at jeg måtte ringe inn til Rikshospitalet og avlyse timen hos ernæringsfysiolog der i dag. Natten var urolig kjip, våknet masse med sår hans, skylte med Corsodyl som jeg fikk av tannlegen her om dagen. Den skal drepe bakterier i munnen så la et lite håp om at det kanskje ville hjelpe litt. Noe smertestillende og en reptil. Søvnen var av og på så ikke i slag. Men heldigvis så har jeg ikke feber. Dessverre på grunn av infarktet og ferien like etterpå har influensavaksine gått i denne flyttetåken. Så får høre med legen om jeg skal ta den når jeg er bedre.

Sykdom ellerikke, flytting må vi såfikk til å pakke litt i dag også. La ut en del ting på finn til “gis bort mot henting” så det var digg. Kan se at det er fremskritt er bra. I morgen kommer en megler fra Krogsveen så får vi se. Hadde besøk fra et annet meglerhus for et par dager siden. Tror det er viktig og “shoppe litt rundt”. Man vil jo ha mest for boligen sin. Hvem gjør jobben best.

Selv om formen var elendig dro jeg til fotsoneterapi. Hadde egentlig time i morgen, men fordi megleren kommer fikk jeg byttet. Var jo egentlig ikke i form, men må prioritere disse beina. Dro innom NorEngro og kjøpte med noe pakke utstyr. Men resten av ettermiddagen og kvelden har tilhørt sofaen, en Grandiosa, repsils og TV.

Vi snakkes folkens. Om jeg ikke er bedre blir det vel en tur til fastlegen mañana. Høres kanskje rart ut å gå dit for en sår hals, men jeg kan ikke risikere at det utvikler seg……

Natta

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu 

http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

Flyttetåke

Hey

Jeg har hørt om denne ammetåken, aldri opplevd dette selv selvfølgelig, så heldig ble jeg ikke. Men jeg opplever definitivt et alvorlig tilfelle av flyttetåke. 

Våknet brått av en sms 07.53 hvor det sto at jeg hadde fått en time til INR sjekk i dag 08.40. Glemte lett timen jeg hadde forrige mandag så sendte en sms via en helseapp. Tenkte ikke tanken på at timen skulle bli så fort. Det var jo bare å hive seg rundt, kle på seg, pusse tennene, ta medisiner og hive seg i bilen. 

Det var en perfekt måling hvor INR viste 2.5. Fortsetter på samme Marevan dosering og skal først tilbake om fire uker.

Etter legetimen dro jeg rett på fotsone. Jeg hadde egentlig avlyst timen, men innså at jeg var nødt for å ta timen. Nå har det gått en stund siden jeg har gått regelmessig og det må jeg begynne med igjen. Beina mine ser ikke ut!

I dag våknet jeg med super sår hals og hodepine. Det passer meg så dårlig å bli syk nå. Klokken 10.00 hadde vi avtale i det nye huset. Moro å se huset igjen og jeg gledet meg så utrolig til å ta over.

Vel hjemme igjen ble jeg bare verre så jeg jeg har bare klartå pakke litt. Blitt litt sofa, repsils og paracet også. Nå legger jeg meg. Ny dag i morgen. Har en time på Rikshospitalet hos ernæringsfysiolog, men er jeg dårlig orker jeg ikke dra innover. Har en time på Drammen sykehus hos ernæringsfysiolog i begynnelsen av oktober så kanskje det kan holde. Det blir mye sykehuset, institusjoner, leger, medisiner og andre ting jeg må holde i sjakk…. blir fort surr når jeg også da er midt i denne flytteprosessen. 

Natta mine kjære

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #kreft #rikshospitalet #ous #vmh #guch #medisiner #sidetforåblidet 

  http://www.organdonasjon.no

http://www.vmh.no

 

Si det for å bli det – har du tatt et valg?

ORGANDONASJON

Organdonasjonsdagen 23.september

Kanskje ikke det hyggeligste eller mest oppløftende tema, men det er et av de viktigste. I mange land må man si i fra om man IKKE vil være organdonor, mens i Norge må vi si JA til å være det. Det viktigste du gjør er å si det til dine nærmeste. Så de vet hvilke ønsker du har.

En hjertetransplantasjon ble først nevnt for meg i 2012 da jeg fikk en alvorlig hjertesvikt. Den svikten hadde på gått så lenge at jeg ble for syk for en transplantasjon. Ved et mirakel, om man tror på det, fikk jeg en ny hjertelig via lysken og det var det som skulle til. Da den ble satt inn var det på ingen måte en sikkerthet at den ville fungere som vi ville. Jeg ble faktisk sendt hjem med oksygenmaskin, valium og et “lykke til”.

I 2015 fikk jeg livmorkreft og selv om den ble oppdaget tidlig og livmoren ble fjernet, ble diagnosen kreft hengende ved meg. Den gjør nå at jeg er i en karantene på 5 år før jeg kan bli vurdert for en ny hjertetransplantasjon, som igjen har blitt tatt opp på grunn av nedsatt funksjon. 

Når man skal få et nytt organ må man gå på så mye imundempende medisin for at kroppen ikke skal frastøte seg det nye organet. Men når immunforsvaret er redusert, er du mye mer mottakelig for infeksjoner og sykdommer. Og har man en kreftdiagnose hengende på seg, må man vente 5 år. Jeg har nå 2.5 år igjen før jeg blir vurdert. Og når jeg kommer på listen kan det ta alt fra en dag til flere år før et donorhjerte blir tilgjengelig for meg. 

Ingen ønsker å tenke på døden. Ingen av oss vet når den kommer, men jeg må forholde meg til den på en helt annen måte enn funksjonsfriske. Jeg er selv donor, for selv om ingen vil ha hjerte mitt, har jeg andre organer som fungerer akkurat som de skal. En donor kan redde livet til opptil åtte andre som står på ventelisten. 

Hva om du trengte et organ? 

SI DET FOR Å BLI DET – gå inn på nettsiden og bli en organdonor du også.

http://www.organdonasjon.no

God natta mine venner

– Katie 

 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #livmorkreft #sidetforåblidet

 

Ja hva skal man si 🌟❤

Litt tom for ord og det er sent så jeg er litt usikker på hvorfor jeg egentlig skriver. Men gjør det allikevel….så håper du vil lese videre.

Dagen startet med en lang dusj akompanjert av P4 appen på mobilen. Har virkelig ikke skjønt hvorfor vi må over på DAB, men sånn er det nå. Dagen burde ha begynt med bursdagskake med lys og gaver på sengen til verdens beste 44 åring, men 1. han er syk og 2. vi har aldri vært noe flinke til “bursdagsmorgen-ritualer”.  

Jeg velger derfor og skryte vilt og hemningsløst av min kjære mann, som 20 september ble 44 år. Han er mannen i mitt liv, min klippe, bestevenn og kjæreste. Han er snill, omtenksom, kjærlig, “manne-mann” og alt jeg kunne ønsket og håpet på i en mann.

Så kjære Toivo,

GRATULERER MED DAGEN ❤

Ettersom bursdagsbarnet ikke var frisk kjørte Marcus og jeg ned på lageret vi har leid med de fire første flyttekassene. Det gir en skikkelig god følelse når man kjenner at man er i gang med verdens kjedeligste prosess – flytteprosessen!! 

På vei hjem fra lageret, mens vi satt i bilen og lyttet til P4 (fortsatt gjennom appen på mobilen, må skaffe meg DAB adapter) hørte jeg at politiet hadde frigitt navnene på de som omkom i flystyrten på Hedmarken i går. Jeg ble nødt for å kjøre til siden da den ene var ei tidligere kollega som jeg kjente så godt. Resten av dagen har jeg vært litt molefunken. Lagde middag til guttene som bursdagsbarnet knapt rørte fordi han ikke er i form. Nå har jeg hoppet i seng. Må ta meg sammen i morgen og fortsette pakkingen hvis vi skal få dette i havn. 

Elisabeth, du er blitt den lyseste stjernen på himmelen 🌟❤

Natta folkens

– Katie 

#hjertefeil #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #vmh #guch #medisiner #savn #drammen #flytting #altpåengang 

Null hull

Hei du

Utrolig typisk å få en tekstmelding på mobilen sent en søndag med følgende beskjed:

What? Som om jeg ikke hadde mange andre ting som skjer om dagen. Men det var jo bra jeg fikk påminnelsen på timen jeg hadde lett glemt, så jeg slapp å betale for den. Det er jo kjempe viktig å gå ofte til tannlegen når man er hjertesyk. Endokarditt  (virus på hjertehinnen) kan jo i verste fall være livsfarlig. Bakterier fra munnen er en typisk ting man må passe på. Er jo bare 4 uker siden jeg hadde hjerteinfarktet så viktig med timen. I dag var det null hull, men en liten tannkjøttbetennelse. Ikke noe å stresse for. Etter timen møtte jeg mamma på Cappadoccia på CC senteret på Brakerøya. Ble et rekesmørbrød før jeg dro hjem.

Natt til i dag hadde jeg en litt kjip natt og det har hengt i kroppen i hele dag. Da jeg kom hjem sovnet jeg rett og slett på sofaen med Arne og Otto. Skulle slappe av og se litt på TV og “borte vekk” var jeg. Da jeg våknet klarte jeg å pakke to esker for flyttingen og så litt lapskaus rester til middag. Noen matretter er rett og slett bedre dagen derpå.

Nå sløvings etter å ha kjørt Marcus til kjæresten sin i Asker. Jeg går for “Årets stemor”….hahaha!!!

Satser på en bedre natt

– Katie 

http://www.vmh.no

http://www.organdonasjon.no

 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #flytte 

 

18.09.2017

Hei du

Utrolig typisk å få en tekstmelding på mobilen sent en søndag med følgende beskjed:

What? Som om jeg ikke hadde mange andre ting som skjer om dagen. Men det var jo bra jeg fikk påminnelsen på timen jeg hadde lett glemt, så jeg slapp å betale for den. Det er jo kjempe viktig å gå ofte til tannlegen når man er hjertesyk. Endokarditt  (virus på hjertehinnen) kan jo i verste fall være livsfarlig. Bakterier fra munnen er en typisk ting man må passe på. Er jo bare 4 uker siden jeg hadde hjerteinfarktet så viktig med timen. I dag var det null hull, men en liten tannkjøttbetennelse. Ikke noe å stresse for. Etter timen møtte jeg mamma på Cappadoccia på CC senteret på Brakerøya. Ble et rekesmørbrød før jeg dro hjem.

Natt til i dag hadde jeg en litt kjip natt og det har hengt i kroppen i hele dag. Da jeg kom hjem sovnet jeg rett og slett på sofaen med Arne og Otto. Skulle slappe av og se litt på TV og “borte vekk” var jeg. Da jeg våknet klarte jeg å pakke to esker for flyttingen og så litt lapskaus rester til middag. Noen matretter er rett og slett bedre dagen derpå.

Nå sløvings etter å ha kjørt Marcus til kjæresten sin i Asker. Jeg går for “Årets stemor”….hahaha!!!

Satser på en bedre natt

– Katie 

http://www.vmh.no

http://www.organdonasjon.no

 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #hjertesvikt #hjertefeil #drammen #flytte 

 

Go natta ☺

Hey

Straks midnatt og straks 17 september folkens. Merker hvor fort vi nærmer oss vinteren selv om høsten knapt har begynt. Vi har jo en super hektisk høst og vinter foran oss, men resultatet av all den harde jobbingen vil bli så bra. Å flytte har både negative og positive sider og de er ganske tydelige. Det som er bra er at vi ender med det positive. Et enklere liv for min lille familie, våre hunder og en ny start. Det har vært noen krevende år for oss mens vi har bodd på Konnerud, og selv om jeg ser at det ikke er hverken stedet eller leiligheten sin “skyld” om du vil, så blir det godt med noe nytt.

Så nå er vi i gang. I går kjøpte vi noen flyttekasser, bobleplast og søppelsekker. I dag hadde jeg første tur til Fretex.

Etter Fretex var jeg innom ABC Dyreklinikk og bestilte time til Otto. Han skal få renset tennene sine på tirsdag morgen, mens jeg er på hjertesvikt poliklinikken på Drammen sykehus. Etterpå kjørte jeg på Gulskogen og spanderte på meg en pedikyr. Dæven så lenge siden jeg har vært der nå. Rakk til og med en kaffe med ei venninne på Espresso House også. Veldig koselig for nå var det lenge siden jeg hadde sett henne. Det også gleder jeg meg til med det nye huset….. å invitere venner og kjente på middag og kos.

I kveld har vi bare slappet av og kost oss hjemme. Så på Skal vi danse og favoritten min (Cengiz Al) gikk videre. Som forventet.

Nå er klokken bikket midnatt. Har funnet frem en bok jeg begynte på tidligere i år, men som jeg aldri fikk lest ferdig. Så leser litt nå før lyset slukkes.

Natta fine mennesker der ute.

– Katie 

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #hjertefeil #hjertesvikt #drammen #livmorkreft #kreft #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #vmh #guch #medisiner #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna #skalvidanse #cengizal 

http://www.vmh.no

http://www.organdonasjon.no

 

Back to earth and back to reality

Hey

Da var beina mine godt plantet på norsk jord igjen. Etter 14 år i SAS er det fortsatt litt rart å fly Norwegian. Fløy det for noen år siden, tur og retur til Tenerife, så nå for to uker siden fra Torp til Alicante og hjem fra Paris i kveld. Når sluttavtalen min med SAS er over neste år blir det vel kanskje mer. Fløy fra Orly Sud i kveld og ble hentet med rullestol ved innsjekk. Alt gikk som smurt. Flyet gikk på tiden, ett par valium og en øyemaske, og vips var vi på Gardermoen. Hvor jeg ble møtt av en kjempe hyggelig ung mann som trillet meg gjennom de lange korridorene til bagasjebåndet. Kofferten min var kanskje den 10 som kom ut så jeg trillet den ut. Det er alltid litt deilig å komme ut på Gardermoen og kjenne den friske luften. Fikk en taxi med en gang og 45 min senere var jeg på Skøyen hos mamma og pappa. Nå er det natten her.

I morgen er det opp tidlig for gutta kommer med hundene. Arne skal på utredning på Smådyrklinikken NMBU i Oslo etter at han har hatt disse anfallene. Han fikk et nytt i dag tidlig mens jeg satt hos Hanne i Bry sur Marne utenfor Paris.

Ikke at jeg kunne gjort noe om jeg var hjemme med han. Skal bli bra å få sjekket dette ordentlig. Marcus klarte å filme det så nå er 2 av 3 anfall somvi vet om dokumentert med film. Det er jo hjelpsomt for nevrologen i morgen. 

God natt, sov godt, så snakkes vi

– Katie

#medfødthjertefeil #hjertefeil #hjertesvikt #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna  #ous #vmh #guch #medisiner #paris #frankrike #norwegian #sas #scandinavianairlinessystem

http://www.vmh.no 

 

Sløv dag i Bry sur Marne

I da har jeg ikke gjort mye gitt. Våknet ikke før 10.30 tiden i dag. Og for dere som kjenner meg så blir jeg litt grinete når jeg våkner etter 10.00. Føler liksom at dagen blir borte for meg. Jeg kunne selvfølgelig satt på vekkerklokken på mobilen, men blir mer grinete av den…..så da får det bli som det blir.

Ettersom dagen i går ble en hektisk og spennende dag med fashion, Paris og fortauskafe valgte jeg bort vanndrivende. Derfor tok jeg dobelt opp i dag. Jeg planla litt før feiringen av 40 års dagen min, brettet tøy og slumret på sofaen mellom maaaaange turer på toalettet. Greit å være hjemme da.

Solveig kom hjem fra skolen først og sammen slang vi på sofaen med Friends. Hanne og Hedvig kom litt senere og leiligheten ble rene frisørsalongen. Endelig fikk jeg flette rundt hodet. Innser at jeg har litt kort hår, men det ble veldig fint. 

Nå i kveld har venstre legg vært så vondt at jeg var nødt for å ta smertestillende. Tok ingen i Spania, kanskje det var det varme været. Her i Frankrike er det jo litt mer rått i luften. Vlir spennende å se når jeg kommer hjem til Drammen. Det er jo lenge siden jeg har vært på fotsoneterapi også. 

Trøtt nå. Så bikker i seng. Vil bare slutte innlegget med en ekstra tanke tilbake til 11.sep.2001 og angrepet i New York. Aldri vil jeg glemme det jeg så på TV den morningen. 

Sov godt folkens. I morgen er siste hele dag her så blir pakking, avslapping og kanskje en liten spasertur ned til Bry village. Håper dere alle har gjort borgerplikten der hjemme i dag. Jeg har forhåndstemt. Natta

– Katie

#medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #brysurmarne #paris #frankrike #valg2017 #smerte #hjertesvikt #livmorkreft #kreft #vmh #guch #medisiner #barcelonaambtu #españa #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #amerikanskcockerspaniel #givemehopejoanna 

 

 

 

 

Paris & Haute Coiffure show

Bonsoire mes amis 

I dag har vært en super kul dag med masse inntrykk. Vi jenter slipper frokosten og dro inn til Paris for å spise litt før vi skulle på en Haute Coiffure show på Louvre. 

Jeg hadde jo selvfølgelig tatt medisinene mine, men jeg kunne ikke helt forutse hvordan dagen ville fortone seg, så jeg droppet vanndrivende. Det er like greit. Ikke noe som er så kjedelig som å må veldig og ikke ha muligheten. Vi fant en veldig koselig “typisk” fortauskafe i nærheten av Louvre. Satt ikke ute for det var litt kaldt. Ikke så mye som skal til før jeg fryser. Kelneren var så koselig og så gjennomført riktig ut i flyet, helt ned til den lille sløyfen i halsen.

Etter lunch tuslet vi bort til Carrousel du Louvre for å se showet vi hadde fått billetter til. Viste seg at Haute Coiffure Francaise (franske fashion frisører) hadde invitert Norge og norske frisører til å holde et show. Det var utrolig gøy og noe jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve. Showet var satt sammen av fire forskjellige temaer; Nordlyset, De mørke skoger, Rennesansen av Hardanger og Dronningen av naturen. Det var hårsveiser du bare ser i fashion blader.

Etter showet gikk vi igjennom noen av butikkene i Carrousel du Louvre på vei til bilen.

Vi kjørte gjennom gatene i byen på vei hjem så jeg virkelig fikk kjenne at jeg definitivt var i Paris. Ofte når jeg er her er det ikke alltid jeg drar inn til sentrum. At jeg rett og slett ikke har energien til det. Jeg har vært i Paris kanskje 20-25 ganger siden Hanne flyttet hit i 1993 og byen er alltid like magisk og vakker. Men når kroppen ikke orker så sier det seg selv.

Vel hjemme ble resten av kvelden avslapping på sofaen med en teit film, litt mat og cider. Inntrykkene i dag er mange. I morgen er planen å dra inn til Paris igjen, men vi får se. Ikke ofte jeg får spise en helt vanlig familiemiddag med Solveig og Hedvig. Det er verdt veldig mye mer.

Natta folkens 

– Katie 

#paris #frankrike #hautecouiffurefrancaise #hautecouture #fashionshow #fashionopplevelse #sjekkdeg #organdonasjon #levelivet #familieliv #familie #louvre #eiffeltårnet #shopping #medfødthjertefeil #skjultsykdom #trening #puls #vektnedgang #ernæring #mentalhelse #angst #depresjon #oslo #oslove #shoutout #sija #shopping