Trøtt som en strømpe i dag tidlig da vekkerklokken ringte 07.00. Fikk i meg litt mat og pusset tennene. Sammen med mamma var jeg klar for å dra opp på Rikshospitalet. Om jeg var så veldig klar kan vel diskuteres, men timen var 08.30, så kom meg i hver fall avgårde. Dro dit litt før sånn at jeg fikk tatt blodprøvene før timen min. Jeg må jo alltid ta blodprøvene så det er like greit å bli ferdig først som sist.

Vel inne hos legen, med GUCH sykepleieren og ei sykepleierstudent, la jeg frem mine plager med tanke på at jeg sover mye, har magesmerter, er mye blå og følelsen av at kroppen begynner å si i fra at den ikke orker så mye. Vi snakket litt sammen og etter ulttralyd og EKG var det første han tenkte på at det virket som det var væske rundt lungene som presset på sånn at det ble vanskeligere å puste. Han spurte om det var en side jeg likte bedre å sove eller ligge på enn den andre og jeg svarte med at ja, det var det. Jeg liker best å ligge på høyre. Jeg har selv aldri skjønt hvorfor det er sånn, men når jeg ligger på venstre side så hører jeg hjerteslagene mine, jeg blir veldig bevist på kroppen sånn at hvis det er noe som ikke føles eller høres riktig ut, er panikken aldri langt unna. Jeg slapp unna gangtesten i dag og det var egentlig ganske godt. Jeg hadde jo gjort det hvis de hadde villet det, men i dag var jeg ganske sliten og jeg tror ikke gangtesten ville vært så veldig representativt for den vanlige hverdagen. Eller kanskje den hadde vært det. Ble sendt opp til røntgen for å ta bilde av lungene. Bildene som ble tatt på Drammen Sykehus da jeg ble lagt inn i januar ble bestilt sendt over og kardiologen skulle sammenligne de for å se på væskenivået.

Jeg ble med ned til mamma og pappa etter timen og sovnet på sofaen. Bestemte meg ganske tidlig for at jeg ville bli her til i morgen også. Jeg er jo gift med den snilleste ever, så han skjønte det med en gang. Å kjøre hjem når man er så sliten er jo idiotskap, så da blir det oslo en natt til.

På ettermiddagen i dag ringte kardiologen meg for å fortelle at han hadde sammenlignet røntgenbildene. Jeg hadde ikke nok væske til at jeg måtte tappes. Blodprøvene viste derimot at jeg hadde veldig lave jernlager og at blodprosenten min var på 10,5. Den skal ligge på 14-15. Jerntabletter vil ta for lang tid, så jeg må ta turen til Drammen Sykehus og få intravenøs jern. For å gi meg en skikkelig boost.

Nå skal jeg slappe av med Elle pus på sofaen. Håper dere alle har en super kveld.

– Katie

http://www.organdonasjon.no
http://www.vmh.no

 

#medfødthjertefeil #hjertefeil #hjertesvikt #rikshospitalet #ous #guch #vmh #organdonasjon #oslo #oslove #mentalhelse #angst #depresjon

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg